0 oy
169 göst.
Diğer kategorisinde (1,815 puan) tarafından
Selam hanımlar. Bizim çocuğu oyun grubuna yazdıralım dedik 1.5 yaş  ama 2 seçenek var size de sormak istedim. Bir grup sadece Türkçe duyusal aktivite vs olan haftada 2 gün gidilen bir grup. Diğeri de haftada 1 İngilizce oyunlar vs haftada 1 de yine Türkçe duyusal aktivite. Dil gelişimi çok iyi değil şu an sosyalleşsin diye götürmek istiyoruz ama İngilizce olanı seçersek kafa karışıklığı olur mu onu merak ediyorum. Ücretler aynı ikisi de başarılı yerler çok araştırdık. Deneyimimiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler şimdiden 

3 Cevaplar

0 oy
(1,501 puan) tarafından
Bence 2. Dil için daha küçük, dil karışıklığına sebep olabilir. Ben oğlumu normal türkçe oyun gruplarına götürüyorum.
(1,815 puan) tarafından
Benim de korkum o aslında evet ing öğrenmesi güzel olabilir ama ev de konuşulmadan zaten bir işe de yaramaz gibi geliyor. Konuşması nasıl etkilendi ilerleme oldu mu farkettiğiniz
(1,501 puan) tarafından
Akran öğrenimi cidden çok etkili. Hem konuşma hem davranış olarak. Ben faydalı buluyorum oyun gruplarını :)
(1,815 puan) tarafından
İnşallah sever bizimki de girişken bir çocuk ama dil için istiyorum daha çok bir de evde tıkılı kaldılar yazık azıcık yüzü gülsün :)
(1,501 puan) tarafından
Girişkense sever, benim oğlum bayılıyor daha kapısına gelmeyle alkış yapıyor :D
(1,815 puan) tarafından
Şükür baya girişken fazla hatta tutamıyoruz :) ay ben okula5gidicem sanki heyecanlandım öyle diyince
-Reklam-
0 oy
tarafından
Dil gelişimi zaten pek iyi değilmiş. İki dil duyan çocuklar da geç konuşuyor. O yüzden Türkçe'ye ağırlık vermenizi öneririm 
(1,815 puan) tarafından
Haklısın canım teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim
0 oy
tarafından

Soyle soylim hanı hep dıuorlar ya tek dıl ıkıncı dıl kafa karısıklıgı dıe asla:)

Ikı cocugum var buyugum 6 yasında ve suan 3. Ve 4. Dıllerı ( Kürtce ve ingilizce ) konusmaya basladı. Zaten Türkçe ve isveccede cok ıyı.

2. Bebem 17 aylık turkce ve kürtçe her seyi anlıyor. Türkçe ve Kürtçe artık kelımeler kullanıyor. Ablasıda kendısıyle 3. Dılı ( isveççe) konusuyor. 

Bende esımde cok dıllı aılede bıyuduk ve duydugumuz dıllerde cok ıyıyız cocuklarımızada bunu yaptık hıc bır sorun yasamadık kızım turkıyeye geldiğinde turkçesini duyan onun yurt dışında buyudugune yasadıgına ınanmıyor:) Masallah BarekAllah 

(1,815 puan) tarafından
Ay maşallah canım ne güzel ya 4 dil şimdiden :) işte bizde sorun şu ki evde ya da çevrede o dili konuşan olmayacak aynı bizim ilkokullarda olduğu gibi orda öğrenip kalacak ona da gerek var mı bilemedim
tarafından
Sagol ❤️evet malesef pekiştiremıcek dılle maruz kalmıcak . O yuzden ogrendıklerınıde zmnla unutabılır

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 517 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Eslemmm (2,525 puan) tarafından soruldu
+3 oy
15 cevap 1,018 göst.
+2 oy
3 cevap 165 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde siyahmezarinsahibi (1,518 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 97 göst.
9 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,976 soru

24,132,575 cevap

334,133 kullanıcı

...