0 oy
215 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (55 puan) tarafından
Karamel yapamadım kızlar yaktım nasıl yapıyorsunuz 

7 Cevaplar

0 oy
(2,966 puan) tarafından
Aman en iyisi bimden alıyorum  valla çok güzel oluyor karamel yapmak zor iş bacım
(55 puan) tarafından
Güzel oluyor mu ben de gideyim de alayım o zaman tüh krema gitti :)
-Reklam-
0 oy
(4,950 puan) tarafından
Ben karameli hazır alırım genelde ☺️
(55 puan) tarafından
Ben de öyle yapayım o zaman krema gitti :))
0 oy
(1,650 puan) tarafından
Tekrar yapcan mecbur canım 
(55 puan) tarafından
Hazır alicam
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Canim basinda bekleyip kasik degdirmeden tavayi sallayarak sekeri erit sonra tereyagi koyup kremasini koyup kasistircan sekerini mi fazla beklettin 
(55 puan) tarafından
Evet fazla bekletmisim oldu mu olmadı mı acaba derken yakmışım :)
(7,470 puan) tarafından
Tamami eriyince olmus demektir canim bari kremasini filan dökmeyip tekrar şeker eritseydin
0 oy
(1,164 puan) tarafından
Altını çok açmış olabilirsiniz. Bir de kremalı değilde nişastalı deneyin isterseniz o da güzel oluyor. Şekeri büyük göze kısık ateşte koyun karamelize olunca çok bekletmeden su koyun bı bardakta nişastayı suyla hazırlayıp karamel eklerseniz güzel bir karamel sos oluyo 
0 oy
(5,167 puan) tarafından
İki gün önce yaptım çok iyi yaptığım tatlılardan biridir canım öncelikle bu linki bırakayım ben hep bu tarifle yapıyorum tek farkı ben keki için yumurta sarısı ve beyazını ayırıyorum.

Karamel yaparken mutlaka ocağın başında olmalısın çelik tencereyi ara ara ocaktan almalısın orta kısığa yakın ateşte ara da sallıyorum şekerin iyice erimesini beklemesen de olur. Sadece mutlaka ara ara ocaktan alıp kaşık değdirmeden sallaman lazım 
(5,167 puan) tarafından
Bu arada hazır almanı önermem kendi evde yaptığın karamelin lezzeti çok başka oluyor
0 oy
(3,400 puan) tarafından
Bimden alıyorum çok güzel oluyor 
(55 puan) tarafından
Vine gittim yoktu

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 138 göst.
21 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde bbsradrkk (1,650 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 147 göst.
12 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde GizeMikail (669 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 210 göst.
23 Mart 2025 Diğer kategorisinde Zanaxx (87 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 158 göst.
6 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Alyakus (2,667 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,444 soru

24,072,453 cevap

330,752 kullanıcı

...