Böyle Bi post açacağımı hiç düşünmezdim ama insanın başına herşey geliyo ne yazık ki.. Bugün sabah saat 10:30 gibi eşimle tartıştık bana tokat attı sonra özür diledi falan şu an iyiyiz zannediyor. Üstelik 30+6 haftalık hamileyim ve erken doğum riski var.. Buna rağmen bana bunu yaşattı.. Gerçekten hazmedemiyorum.. yarın sabahtan o işe gidince evi terketmeyi düşünüyorum ama burda kimsem yok erken doğum riski olduğu için yolculuk da yapamam. Kadın sığınma evine gitmeyi düşünüyorum ama emin De olamıyorum kimseye anlatamıyorum soramıyorum Allah rızası için fikir verin bana
Canm ne deyim bilemedim allah yardımcın olsun ama bebeğini düşün erken doğum riskin varmış ailende uzakta zamana bırak biraz yer gök duayla eşini bol bol oku sığınma evine gelincede 10 15 gün bende gittim çok kısa kaldım orada bizim gibi bir sürü kadın var zor bi süreç orası bide erken doğum riskin var iice düşün derim
Sakın canım aklımdan bile geçirme Bi anlık sinirle öyle karar vermiş olabilirsin ki haklısında hiç bir sorun hele ki hamile Bi bayana tokat attıramaz.. Ama sen dua et sabır et zaten bunlar bizim imtihanımız hemen vazgeçersen nasıl geçersinki imtihandan eskiler nasıl dayanmış hiç sorunları olmamış mı onu düşün.. Bol bol telefondan bakara suresi aç faydasını görürsün.. Doğacak olan bebeğini düşün canım rabbim yardımcınız olsun inşallah ❤️
Kadın sığınma evleri bildiğim kadarıyla adresini senin bile bilmediğin bir yerde telefonsuz bir hayat sunuyor, zorlanabilirsin. Hele bu halde, çok zor. Gecenin en karanlık olduğu an gün doğumuna en yakın olan andır. Tokadın affı olmaz belki ama vardır elbet bir çaresi..
Canım gebe sohbet bölümünde bi arkadaş yazmış 37 haftalık gebe ve kocası çok yiyo die dudağını patlatmış sırtına tepmiş ve küçük kızı var jandarmayı aramış onlarda gelip almış demem şu ki ne oluyor bu insanlara neyin derdindeler sizi geçtim artık kendi evlatlarına da mi acımıyorlar bi kere yapan yine yapar ezdirmeyin kendinizi evliliginide bitir demiyorum ama kendini güçsüz gösterme nolur allah yardımcınız olsun.
İnan bana bunu bi ara bende çok düşündüm ana yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibiymiş oralar bin bşr türlü insan çeşidi var güven olmuyo aklından bile geçirme Allahına sığın netten eşle ilgili duakaeı aç oku bol bol evindede sürekli kuran aç cnm birikmiş nazarlarında etkisi oluyo her gün kuran dinle evinde aç internetten birse her gün yaptığın her yemepe fatiha ve ihlas okuyup üfle kocanın kalbini yumuşatması ve sana bağlanması için dua et rabbim yar ve yardımcın olsun cnm benim...
Cok uzuldm keske o kalkan eli sende kirsaydin bak bakalm bidaha oluyormu esim saka olsa bile elini kaldirdi bacak arasina yedi dirsegi yerde kivrandi tenezul bile etmedim yerdeyken birdaha kaldir yine kirarim dedim o gun bu gun yapamaz sakın siginma evini dusunme piskopatina delisine kadar emin ol ailenin yanina git diycem riskli diyorsn doktoruna mecburum otobuse binmeyi birsey olurmu desen bakalm ne diyecek cok mu yuksek erken dogum AMA sakin cezasiz birakma bir anneye tekme atmaya sadece karnindaki bebegin hakkidir....
Boyle vicdansiz kocalarin sonu gelmeyecek galiba diğer taraftada bi kadın 38 haftalik 4 cm açıklık var bu gece kocasından şiddet görmüş sırtına yüzüne vurmuş bebeği hissetmiyorum diyordu jandarmaya cagirtti kendide o evden çıktı akrabasina gitti üstelik bu ilk yediği tokat dayak değilmiş sende tedbirini al ona göre canm
Sabırlı ol cnm ne yapacan ışte koca kapısı böyle birşey. Sığınma evine gidersen daha kötü olur yavrun için yuvana sahip çık. Kolay değil anlıyorum kimse seni sığdırmaz belki ailen bile sahip çıkmaz öyle bişey yaparsan. Eşine tepkini koy hamile bir kadına el kaldırmak ne demek :( böyle şeye fırsat verme sen o evden ayrılsan başka kadın getirir evlenir erkekler boş kalmaz onlara hiç bişey olmaz.
Sacmalama kardesım otur evınde ve yokmus gibi davran gıdıcende nolucak hadı pesıne gelmedı kaldın orada oyle sanıyomusun kı boz yasları ıcınde sana gelıp affet cok ozur dılerım dıyıp artık düzelecek.Egrr bıtırmeyeceksen kesınlıkle cıkma evınden.
Ya çok kötü bişey gerçekten keşke yaşamasak ama muhakkak bazılarımız 1 kere olsa da yaşıyo sorun neydi bilmiyorum ama eğer hata bende diyosan süründür ama bu halinle gitme derim çok zorlanırsın bir daha yaparsa tabi durma ama bu seferlik affetmen lazım gibi bebeğin için zor anlıyorum bende yaşadım ama devamı gelmedi şükür ama baya süründürdüm sende öyle yap bence
Canım şu an iyiyiz diyorsun boşver terk etme için rahat etmeyecek eşini görmek istemiyorsan şöyle o gitsin ama sen gitme o halinle nereye gideceksin konuşma soğuk davran ama gitme bence
Ya kardesim neler neler yasadikta yine de cana tak etmeyince evi terk etmedik. Cok sukur dayak yemedim ama dayakta yesem canim o kadar yanmazdi. Gittigin yer kaldigin yerden daha iyi olmuyor. Emin ol bide hamilesin otur oturdugun yerde. Suan hamilelikten kaynakli iyi dusunemiyorsun aranizin duzelecegi varsada duzelmez gidersen. Bebene yazik bari dogmasini bekle. Saniyorsunki kadin siginma evide gulluk gulustanlik. Bi yakinim gitti zor kurtardik. Ordaki kadinlari kandirip goturmek isteyenlerden. Otur oturdugun yerde.
Canim ck uzuldum tokat atmiş elleri kirilsin. Ama bunlarn hp sebebi iman eksiklgı gercek islamiyeti yasayan olsaydi emin ol birak tokat atmayi sesini yukseltmezdi hanimlarinin kendilerine emanet olduklarinin keske bilincinde olabilseler
Canim oncelikle yasadigin cok uzucu birsey ama sakin kadin siginma evine gitmeyi dusunme yilana sarilmak gibi birsey orasi ben kendimden biliyorum 3 ay kaldim ama gel bide bana sor nasil kaldim bin pisman oldum esinle konusup halletmeyi dene ne kadar kirgin uzgun oldugunu goster hemen hersey duzeldi sanmasin ama sakina sakin gitme kadin siginma evine
Niçin tartışınız bilmiyorum kuzum ama yaptığı hoş bir şey de değil ama erken doğum riskim var diyorsun boşver takma üzülme o yokmuş gibi davran bebeğin için bunu yap bence tatlım
Kızlar destek olan fikir veren herkese teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun kadın sığınma evinin çok da iyi yerler olmadığını bilmeseydim giderdim belki de gittiğime de pişman olurdum hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum
Evini terk et terk etme diye yazmıyorum ben sadece kadın sığınma evleri ile bilgi vermek için yazıyorum
O kadar kadının sığındığı kimisini kocası ölümle tehdit ediyor kimisini ailesi dolayısıyla tabi ki telefon vermeyecekler siz ailenize yerinizi söylerken eşinizi onlardan tehditle dayakla yerinizi ogrenmeyecegini garanti edemezsiniz ki bu kurumlar sizin güvenliğinizi sağlamakla yükümlü
Ikincisi tabi ki dışarı çıkışınız kontrollü olacak siz artik devlete emanetsiniz yine aynı güvenlik meselesi ve bir de size güvenme meselesi var yani siz başka biriyle kaçabilirsiniz ya da başka şeyler yapabilirsiniz gibi
Üçüncüsü orada tabi ki bazı başka kurallar da olmalı toplu yaşanan her yerde üniveriste ya da lise yurtlarnda oldugu gibi mesela
Eğer sürekli şiddet görerek hakaret duayrak yaşamak istemiyorsanız bir süre bu şartlara katlanmalısınız bu ömür boyu sürecek bir süreç değil siz kendi ayaklarınız üstünde duracak hale gelene kadar geçici bir süreç sonrasinda istediğiniz yerde yaşamakta istediğinizi konuşmakta istediğiniz gibi gezmekte serbestsiniz orası cezaevi degil en nihayetinde durumunuza göre elki 3 ay belki 5 ay belki 1 sene bu sıkıntıyı cekersiniz ama sonrasında bi iş bulup çalışıp kendinize ve çocuğunuza bakabilecek seviyeye gelip normal hayatınıza dönersiniz
Bütün bunları evime yardıma gelen bir abladan biliyorum 2 çocuğuyla alkolik ve şiddet uygulayan sürekli ölümle tehdit eden kocasından kaçmış kadın sığınma evine sığınmış simdi çocuklarına da kendisine de mis gibi bakıyor gül gibi yaşıyor
Ben 4 aylik evliyim. Yeni evliyken siddet gordum. Ustelik daha yeni hamileydim en tehlikeli donemlerdeydim. Tokat da atti yere de firlatti kasimin ustu kulagimin arkasi falan hep morardi. Ama naparsin ki elden ne gelir. Katlandim sabrettim. O morluklarin fotograflarini sakliyorum. Bir daha siddet uygulamaya kalktigi an sikâyet edecegim. Evet bazen kavgalar ediyoruz ama allah diyorum. Karnimdakini dusunuyorum. O dogduktan sonra ne o ne anasi ne tanasi diyenin hesabi hicbirisi umrumda olmayacak. Sadece sabrediyorum. Bazen doverim bak falan diyor. Bende yaparsin bir kere yaptın bir daha da yaparsin o karaktere sahipsin sen dedigim zaman susuyor. Biliyor en ufak siddetinde sikâyet edecegimi. O yuzden tehdit et. Sevgisi saygisi olmasa da uzak kalsinlar yeterli. Bize rabbimiz yetiyor cok sukur.
1,493,303 soru
24,399,351 cevap
349,994 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın