Pirinci iyice yıkayıp suzerim suyunu tamamen sonra yağı koyup sehriyeyi atarım kavururum rengi pembeleşinceye kadar sonra pirinci attıktan sonra serüven başlar. Pirinci tek tek olana kadar kavururum sonra göz kararı tuzunu atarım daha sonra kaynamış suyumu eklerim işte 1 e 2 olacak şekilde ölçülü koyarım hep. Suyu koyduktan sonra asla karıştırmam sadece tahta kaşığın ucuyla hafif dokundurup tuzun yayılmasını sağlarım tadına bakarm ki zaten hep yaptığım için ekleme ihtiyacı hissetmiyorum. Suyun içine birkaç damla limon damlatirim o da tane tane yapar. Ateş ne aşırı harli ne de kısık olmayacak orta ates olacak çünkü en kisita pilav lapamsı oluyor en harli ateştede ya sert kalıyor yada dibi tutuyor orta ateş iyidir. Suyunu çekene kadar pişiriyorum hiç karıştırmadan bakıyorum az suyu kalmış altını kapatıp tencerenin üstüne havlu falan kapatıyorum. Yemeğimiz hazır afiyet olsun Haa dipnot olarak pirincin kalitesi de çok çok önemli. Pilavlık değil kırık pirinç alırsan istediğin kadar güzel yap tadı güzel olmaz sert de kalır
1,487,737 soru
24,319,987 cevap
345,266 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın