0 oy
1,152 göst.
Diğer kategorisinde (65 puan) tarafından
Kızlar selamün aleyküm benim 20 aylık bir kızım var baba dede mama aba diyor başka bir şey söylemiyor komutlarımi anlıyor yani ama kelime artışı hiç yok ne yapsam nasıl konuşur TV izlemiyor desem yalan sevimli dostlar falan izliyor ama ev kalabalık olduğu için o da ama elimden geldiğince izletmemeye çalışıyorum kelime tekrarı yapıyorum ama hiç dediklerimi tekrar etmiyor istediği şeyi işaret ederek gösteriyor beni istedigi yere elimden çekip götürüyor op dediğimde öper koş dediğimde koşar dışarı çıkarken hemen şapkasını bulup getirir dışarı çıkıyoruz diye ama bırakın ikili cümleyi kelime artışı bile yok ne yapacağımı şaşırdım acaba diyorum ben mi çok abartıyorum bazıları diyor açılır lütfen benden tecrübelerini eksik etmezseniz sevinirim şimdiden iyi gecelerrr

31 Cevaplar

0 oy
(45 puan) tarafından

Benim kızım 3 buçuk yaşında anca konuştu bende çok stres yapmıştım ama baktım doktora goturdum bir sorun yok diyor bende akışına bıraktım şimdi şakıyor mubarek :D

-Reklam-
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Sıkma canını canım kızım 2 yaşında iken aca anne aba gel git bu kadar sonradan açıldı inşaallah düzelir 
0 oy
(353 puan) tarafından
Yirmi aylık normal degilmi benim oğlum 34 aylık üç yaşına girecek kelimeleri var o kadar her çocuk aynı deil ki konuşturmak gerek sürekli soru sormak şarkı söylemek bende bekliyorum sizin gibi konuşup bisiler sormasını
0 oy
(808 puan) tarafından
Canım benim oğlum daha 2.5 yaşında yeni yeni bişeyler söylemeye başladı ev kalabalık değil ev kalabalık olsa daha erken konuşurdu belki bilemem ama maalesef izliyolar çizgi film çünkü bi süre sonra sıkılıyolar evde etkinlik filan yapıyoruz ama benim oğlan çok çabuk sıkılıyo herşeyi normal gibi görünüyo dert etme komutları alıyo ismine bakıp dikkatliyse sabit bişeyle oynamıyosa biz doktora gttik otizm mi acaba diye ama hayır dedi doktor ben bide çok konuşken bi insan değilim ondan öyle oldu sanırım şimdi sürekli konuşuyorum bıçakla ekmeği kesiyorum elimizi sabun döktük ve yıkıyoruz gibi her yaptığını söyle ve mümkünse aktiflik için oyun evlerine git 
0 oy
(5,123 puan) tarafından
Bismillah, bu acele ne, neden 

İlk çocuk herhalde? 

Daha bebek yani 2 yaşına bile girmedi

Boşuna stres yapıyosun, yavrunla birlikte bebeklik ayların tadını çıkar derim sadece 
(5,123 puan) tarafından
Ayrıca 2 çocuk büyüttüm hep dedikleri var yani, bi dönem el ile çekip götürür bir dönem sadece mama mama der bir dönem kelimeyi söyler
0 oy
(984 puan) tarafından
Cnm yenim TV ve telefona baktı için 3 yaşında bogle 4 giricek Şubat'ta daha yeni yeni kelime kuruyor TV ve telefon yuzundenmis doktora götürdük bilgi bunlar uzaklaş aktivite yap konuş cocumla bol bol demiş eyitici kartlar al hayvan meyve gibi bunlar çok etki ediyor öğrenmesine eyitici art setini tavsiye ederim cnm onunla oturup telefondan kedi sesini açarak kediyi göster köpek sesini açarak köpek göster ve bu kedi bu köpek sesi de 
0 oy
(711 puan) tarafından
Benim çocuğumda 20 aylık aynı bunlarinyapiuor her çocuğun gelişimi kendine ozeldir stres yapma benim gorumcemin çocuğu  4 yaşında konuştu stres yapmak için erken telaslanmissin bence komutunu alıyor git dediğin yere gidiyor mama anne baba diyor buna da şükür sabretmeyi bilmek lazım evham yapma bence
0 oy
(3,435 puan) tarafından
Oğlum bugun 2 yaşına girdi, salondaki süslemeleri görünce iyiki doğdum ben diye söylenip dolanıyor içerde,, her çocuğun gelişimi farklıdır TV de izliyor ben sürekli eğitici çizgi filmleri açıyorum misal dün hayvan belgeseli vardı Ömer dedm sen bu hayvanı biliyosn ne bu fil diyor ördek aslan faln babası diyor çok zeki :)) hayvanları meyveleri sebzeleri tanıyor ev işlerine dahil ediyorum ve benle oğlm tekiz evde sürekli, akranı yok ben ne kadar konuşursam onla oda okadar konuşuyor bazen anlaşılmıyor çok uzun cümle kurarsa oda normal, ne yapıyorsam anlatıyorum cam sildim halı sirkwlndi gbi oda tekrar ediyor halı bitti cam bitti diye sen boş bol konuş işaretle göster nesnenin adını açılır dili
0 oy
(1,294 puan) tarafından
Canım endiselenme bende senin gibiydim ama bazı bebekler cidden geç konuşuyor. Benim oğlum 32 aylıkken biraz biraz konuşmaya başladi. Şuan 34 ayligiz daha gelişmiş şekilde kelimeler bazen cümleler kuruyor. Yani aniden oluyor bu 2 ay içinde konuşmaya başlıyorlar. 20 aylıkken bizde senin gibiydik o kelimeleri söylüyordu. Göz teması varsa söylediğini anlıyorsa hiç endişelenme annesi Allah'ın izniyle konuşur
0 oy
(795 puan) tarafından
Hic kprkma eltimin kizi 3 yasini geciyodu konusmuyodu 4 bubuk yasina gurecek anam simdi bi konusuyo masALLAH susturmak mumkun degil korkma cnm daha kucujmus benim kizim 32 aylik 4 aydir daha yeni yeni konusmaya basladi 
0 oy
(1,618 puan) tarafından
Çocuğunuzla bol bol sohbet edin yaptığınız herşeyi anlatın kitap okuyun etkinlikler yapın ve çocuğunuz sizi elinizden tutup bir yere götürdüğünde gösterdiği şeyi vermeyin adını söylemesini isteyin adını söylemezsen bilemem annecim ne istiyorsun deyin evdeki herşeyin adını ona öğretin endişe etmeyin her çocuğun gelişimi özeldir birkaç ay denediğinizde sonuç alamazsanız kontrollerinizde bir uzmana danışın

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 220 göst.
20 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Alisim49 (2,638 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 389 göst.
3 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Bulutun annesi (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 206 göst.
15 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Bulutun annesi (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 959 göst.