0 oy
1,855 göst.
Diğer kategorisinde (2,184 puan) tarafından
Kızlar ilk çocuklarınza anneniz ve kaynananız alışverişte yardim ettiler mi. Yada sadece takı mı taktılar. Hiçbişey almayan oldu mu

28 Cevaplar

0 oy
tarafından
Corabindan tut beşiğine kadar annem aldı büyük valizlerden doldurmuştu kıyafet. Iki yorgan 3 yastık vs. 

Kaynanama gelince bi tulum ve bi paket ıslak mendil almıştı 
(2,184 puan) tarafından
Annen bu kadar dusunceliyken kaynananin bu kadar düşüncesiz olmasi ne kadar kötü. Sanki onunda torunu degil mi insan heves eder alir yapar elinden geldiğince
tarafından
Aa ıslak mendil mi, çok önemli hakkını yeme, tövbe ya valla yok yarasalar bir işe
tarafından
Bide demez mi daha ne alacaktım diye. Neyse ona ihtiyacım yok şükür allah beni ona muhtaç da etmesin insallah
tarafından
İşte biz bunu diyoruz Allaım bizi muhtaç etme. Ben bir de onlar diyor mu diye merak ediyorum. Onları da bana etmesin inşallah hiç rhhum kalmadı
-Reklam-
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Benim kaynana iki oğlu içinde çok önceden almış kız ve erkek çocuk kıyafetib hamileliği öğrenincede aldı. Ancak kafasına göre aldı örneğin yenidoağana göre kışlk falan almş ama yazın doğum yaptığımdan giydiremediklerim oldu. Babamda kredi kartını verdi eşimle gidip istediklerimizi aldık. Doğumdan sonra da yinekartını verdi hem ihtiyaç hemde altın aldık. Kaynanamda doğum sonrası babamlarn hiçbişy yapmadığını falan söyleyp duruyor üstüne birde bana kullanmıyor birşey nankör falan dedi. Aldklarını ben talep etmemiştm. Neyse keşke hiç almasaymış diyorum sadece gelip sevseydi daha huzurlu olurdm o zamanda demştm alma diye ama artk olan oldu :) 
(2,184 puan) tarafından
Seni de götürse birlikte alsaniz yada babanin yaptığı gibi bi miktar para verse de siz alsaniz daha kullanışlı olurdu. Allah askina baban napsin daha hâlâ lafini mi ediyo :))
0 oy
(6,920 puan) tarafından
Annem örgü ordu kaç tane çeşit çeşit  kaynanamdan ağzmla istedim örgü ipim yok ddi bn aliyim sn ör dedim vktimm yok dedi yapmadi..herseyini de hamile iken çalışıyordum bn aldım bebek arabasndan tut kıyafet küvet örtüsü hepsi babası besigini de aldı öyle ..annelerin durumlari çok yok el emeği istedim bnde hatta kaynanaya ztn eşim bakiyo annem herseyini kendi aldı yaptı ..Ona yani kynana onu bile yaptiramadm snn işine dönmüş 
(2,184 puan) tarafından
Elinden geleni yapmalari lazim insan heves eder annem sunu yapti kaynanam bunu yapti derken bile. Hiçbişey yapmayip bide yüzsüz yüzsüz gelip severler sinir olurum madem o kadar seviyordub 1 çöp alamadin mi
0 oy
(3,455 puan) tarafından
Kaynanam kıyafet ve takı 

Annem beşik, bebek arabası, kıyafet aldı

Biz bebeğe bez masrafı ettik sadece
(2,184 puan) tarafından
Ayy ne guzel kiz iki tarafta düşünmüş yapmış. Zaten siz masrafli olcaksnz bebekten sonra. Ihtiyaclara yardim etmeleri sizi rahatlatmistir
(3,455 puan) tarafından
Çok şükür yardımcı oldular canim gorumcemler falanda sağolsun harçlığını verdiler hep
0 oy
(1,308 puan) tarafından
Şuan hamileyim Allah razı olsunlar kendi annem ile babam bebeğe fazlasıyla kıyafet aldılar, babynestiydi yatağıydı kapı süsüydü örgüleriydi biberonuydu derken baya oldu. Nerdeyse benim alacağım bişey bırakmadılar. Bide çeyreklerini takarlar . kayınvalidemde hazırlık aşamasında örgü gibi. Ne yapacak bilmiyorum ama Büyük ihtimal beşiğini yada bebek arabasını gibi bişeyleri alır.  Kıyafet şu bu doldurur takısını takar. Eşimin tarafının elinde var çünkü onlarda baya yapar gibi.. Eşimden de bilezik istiyorum ama ssnki alacak gibi dur bakalım ❤
(2,184 puan) tarafından
Yapsinlar kız bitanecik torunlari hic almayin etmeyin demee. Kocana aileler esyalara yardim ediyo sen bana taki yap nede olsa ben doguruyorum hediye hakkim de :DD
0 oy
(5,437 puan) tarafından

Annem kıyafet falan çok aldı besik aldı babam bebek arabası alcakti almadı kayinvalidem künye yaptırdı nasipse 2. De de takcam <3

(2,184 puan) tarafından
Hadi inşallah canım :))
0 oy
tarafından
Annem tutturdu bebeğe anneanne yapar diye. Habire bişeyler almaya çalışıyor. Ben de açıkçası çok istemiyorum. Çünkü zaten hep bize destek,yıllardır evimize mutfağımıza, şimdi hamileyim düşük tehlikesi bilmemne onda yatıyorum. Evlenirken de dünyayı yaptı koşturdu etti. Eşimin ailesi de Biz neyi yaptıksak peşine aa biz yapacaktık dediler. Düşün koltuk var perde yoktu yaptırsınlar diye bekledik bekledik yok, mecbur yaptırdık böyle söylüyorlar.. Yine aynı evlenirkenki gibi ödleri kopuyor işe yarayacak yada bir masrafa ortak olacaklar diye.5.ayım bitiyor ablası bir tek 20 liralık bir oyuncak almış, bu kadar. Başka da birşey görmedim, aksine bir de diyor ki yok mu arkadaşında falan eskilerini al. Bebek arabasını ben alacam dedi, sonra beğendiğimiz söyledik yok bütçe veriyor bu kadar anca diye. Ben mi dedim git al diye sanki. Sen dedin diye aksine beğendiğimizi değiştirdik ki daha masrafa girmesin diye. Anneme yıkılmaya bayıldılar yıllarca hala da öyle.

Nefretim doldu yine bak. 
(2,184 puan) tarafından
Ayni bizimkilerde oyle canim evlenirken de ailem ceyiz aldi herseyimi. Kaynanam kendi almis gibi davrandi. Dugunde bisey takmadi. 6 aylik oldum bisey lazim mi demek yerine hic arayip sormuyor bile o yuzden hic gidesim yok sogutuyolar kendilerinden. Sen gidip geliyor musun
tarafından
düzenlendi
Kendisi ilk düşüğüm ve ikinci hamileliğimde öğrenir öğrenmez kızının yanına kaçtı taa başka şehre. Daha yeni geldi. Eskiden yine gider gelirdik eşimle, annem de hani arardı arada falan. İnsan kırılınca bazı önemli zamanlarda sonrasında ayağını da çekiyor. Şimdi eşim de ayda belki belki 1 gidiyoruz. Arada hiç aramıyorum. Gittim mi de ben de beklerim falan hiç yok, tanıdıkları biri bana gelmek istese kabul etmiyorum. Hiç bir maddi destek olmasaydı da bu kırgınlık kötü, annem gerçekten çok yoruluyor, o 2 kere börek sardı gönderdi o da eşimin kendi söylemiş. Düşük yaptığımda da 1 kere kapımı çalmadılar, eşime demişler ki e çağırmadınız ki. Evlenirkenki olaylara hiç giymiyorum bile.Ozaman da zaten kalktı hazırlık zamanı kızının yanına gitti. Nasıl yapayım şimdi politik olmayı da hiç beceremiyorum. Sevmiyorum çok üzgünüm.
0 oy
(396 puan) tarafından
İlk çocuğuma iki taraf da yardım etti beşiğini biri arabasını biri para verdi kendi tarafım özellikle daha da çok reşat altın falan yaptı annemler kayınvalidemler de sanki yarımdı valla unuttum 5 sene olmuş 2.de yine annemler bi sürü şey aldı yardımcı oldu hep yardımcı olurlar zaten annem ablam çeyrek taktılar durumlar biraz sıkışıktı kayınvalidemler sadece 200 lira para verdiler başka hiç bi şey yok bize 14 15 saat uzaklıkta oturuyorlar yazın eltim ve gorumcem geldi ailecek çocuklara birer takım kıyafet getirmişler başka da bi şey yok biz görüncemın kızına altın künye yapmıştık yazık 
(2,184 puan) tarafından
Sizin götürdüğünz de bosuna gitmiş oldu. Yaa anlamadgm hep kiz anneleri bi şeyler alip çabalıyor. Bu kaynanalarin da torunu degil mi oglunun cocugu sonuçta neden elin cocugu gibi belesciler
(396 puan) tarafından
Aynen öyle canm bide kaynımla kayınpederim bebeğim 1 aylıkken ameliyat oldular bebeğimi görmeye bile gelen olmadı zaten bide böyle yaptılar bundan sonra herkese aynı muamele

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 106 göst.
+1 oy
5 cevap 125 göst.
23 Ağustos 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Asibel (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 737 göst.
20 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Hayalimsen34 (101 puan) tarafından soruldu
+4 oy
11 cevap 340 göst.

Kategoriler

1,476,395 soru

24,168,587 cevap

335,737 kullanıcı

...