0 oy
436 göst.
Diğer kategorisinde (458 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Mesela bebeği ile ilgili anne diyoki genelde 1 yaşını geçmiş anneler dert yanıyor 

Benim bebeğim sadece emzirince uyuyor yoksa sürekli uyanıyo veya sallamadan uyumuyor napacam kızlar falan soruyo. Yorumlar genelde işte kendi kendine uyumasını öğretmen lazım büyümüş artık falan.

Neyse yine bir anne işte diyoki desteksiz uyutmayı denicem süreli uyanıyo nasıl yapcam yardım eder misin diyor. Bunun adı da uyku eğitimi olmuş oluyo aslında 
Yorumların geneli o bebeğin sana ihtiyacı var 2 yaşına kadar nasıl uyusa uyusun senin kokunu alsın falan. 
Anneler kendilerini kötü hissediyor bu sefer de bende araştırma işine girdim burda da hep böyle o yüzden bende ne yapacağımı şaşırıyorum sanki kendi kendine uyumasını öğretirsem kötü bir anne olacam hissi oluyo vazgeçiyorum. Öğretimezsem de sabaha kadar 50 defa uyanıyoz napıcam nasıl edicem. 
Heralde kendi evimizin çocuğumuzun şekline göre bir yol izlemek 

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından
10 aylık kizm doğdu doğalı besige koyup çıkıyorm odadan 
(458 puan) tarafından
Maşallah nasıl yaptınız bunu. Biz perişanız 14 aylık olacak geceleri sabaha kadar saat başı uyanıyo.
Gece nasıl peki
tarafından
Akşam 8de uyir sabah 9 da uyanıyor uykuya düşkün biraz uykusu gelince koydm kucuken öyle alıştı
(15 puan) tarafından
Emiyormu emdiği için uyanır benimkide öyleydi
tarafından
Anne sütü almıyor bn kendim 1 kere mama veriyorum 4 de
(458 puan) tarafından
Benimki emiyor ama gece beslenmesini de kestim sadece 1 kere gece o uyurken emziriyorum
-Reklam-
+1 oy
(4,950 puan) tarafından
Sen nasıl kendini iyi hissedeceksin öyle yap herkesin hayatı kendine 
(7,101 puan) tarafından
Katılıyorum buna . Annelik yönelmeyle değil duygularla oluyor . O an da gelişiyor herşey
(4,950 puan) tarafından
Aynen de öyle ben 3 çocugumu hiç yanımda uyumadım korktuğum için düşürürüm Allah korusun boğarım diye ama çok şükür bagimizda çok kuvvetli
Yani böyle şeylerle kafanı karıştırma güzelim sana doğru geleni yap
0 oy
(3,304 puan) tarafından
Kizim 18 aylik oldu. Doğdundan beri 13 aylikken memeyi kestim gece mamayla daha iyi uyur derler hayir alakasi bile olmadi. 13 ay memede uyudu. Desteksiz uyumasi lazim artik ama saat 4lere kadar uyanır. Uyku duzeni veremedik diş çıkariyor simdi de  

Ama 15. Ayinda kabul ettim dedim yani benim kizim böyle zorlamayacam. Ne yapsam olmadi çünkü daha cok hırçınlasiyor, daha cok inatlasiyor. 1 ayda asla taviz vermeden uyku egitmeniyle egitim vermeye çalıştık olmadi. 

Bazen bebegin ihtiyacına göre sekil almak lazim sanırım. Bu benim tecrübem herkesin bebegi ve ev kosullari farkli sende kendine gore bi düzen yapabilirsin
0 oy
(23,109 puan) tarafından
2.5 yaşında hala sallayarak uyutuyorum. Kafana göre takıl ya. Her çocuk bir değil. Mesela benim oğlum aşırı gazliydi. Sallayarak ancak uyuturdum. Ne kadar arkadaşım varsa bebekleri koyudugun yerde duruyor. Gazlı bebek değiller. Şimdi onlar koyduğu zaman uyurlar tabi. Sen her çocuğu bir sanma. Benim de kafam karisirdi. Ama baktım sonra arkadaşlarımın cocuklari oldukça. Çocukları ağlamıyor bile. Bir iki vıkkk vıkk bı sesler çıkarıyor. Annesi alıp emzirip koyuyor yerine çocuk orda 2 saat daha oyalaniyor. Maşallah barekallah sübhanallah Allah nazarlardan korusun hepsini. Ama anlatmak istediğim millet öyle yapıyor diye sen öyle yapamıyor olabilirsin. Kendini boşuna suçlu hissetme. Tamamen çocukla alakalı bir durum çünkü bu.
0 oy
(14,147 puan) tarafından
Gece deliksiz rahat uyuması seni kötü anne yapmaz merak etme zaten bebiş için de uyumak sağlıklı böyle seylerle bağ kopmaz yani☺️
0 oy
(14,928 puan) tarafından
Sana etrafımdaki gördüklerimi söyleyeyim canım eltimin oğlunun biri yanında kimse olmadan uyumuyor özellikle illa anne olacak 7 yaşında bu arada

Ablamın oğlu da 3 yaşında komikti besin alerjisi derken hep zor bi çocuktu ve şuan hala destekli uyuyor alışkanlık haline getirdiği için de kaçta yatarsa yatsın illaki kalkıyor diyor ablam hala düzene girebilmis değil uykusu karar elbet senin desteksiz eğitmek kötü bi anne yapmaz aksine hem sen mutlu olursun hem bebegin
0 oy
(1,183 puan) tarafından
Oğlum 2 yaşında bende oyun oynama konisimda hep kötü hissettim. Sürekli beraber oynadık ya benimle ya babasıyla sürekli ama şimdi kendi kendime oyun kurmasını bilmiyorum. Ne zaman bir oyuncağın başına oyalamsin diye 5 10 dk koysam hemen vicdan yaptım o orda tek oynuyor sen burda telefonla oynuyorsun diye iş yapacaksam onunla yaptım kahve çay iceceksem de onunla içtim. Neden sırf kötü anne demesinler aman ihmal etme cicgu halbuki yarım saat kendi kendjne oynasaydi hem o dinlenecekti hem de ben ama toplumun düşüncelerini takınca böyle oluyor simdi kimseyi takmıyorum oğlumu en iyi ben tanıyorum.
0 oy
(6,435 puan) tarafından
Ben kendim nasıl uygun görüyorsam öyle olmalı diye düşünüyorum bende mesela pışpışladım mememde hep yüz kere uyandı diyenlere yatağa alışsın bırsk diyorum doğru olan o gece yğz kere uyanıyorsan gündüz verimli bi anne değilsin demek ki diğer annelere gelirsen canım onlara kalsa evlenene kadar aynı yatakta yatacaklar 3 4 yaşındakine bile kokuna ihtiyacı var yatsın senle diyorlar kendince doğruları var ve başkasına öneriyorlar yabancılarda bile bebekken ayrı odası var bakıyorsun kendileri yatıyorlar direk kötü huyları yerine böyle iyi şeyleri örnek almalıyız bence benim kızım 3 yaşında hala kendi girer yatağına yatar az küçükkende yastığını getirir kucağıma koyardı sallardım uyurdu yada mutfakteyken sesi gelmezdi bi bakardım yatağına girmiş yatmış 
0 oy
(66 puan) tarafından
Hiçbir konudaa uyku süt emzik biberon yemek oyun tuvalet çocuğumu zorlamadim zamanı gelince o çocuk zaten doğasında var uyku düzeni oluşuyor da kendiliğinden yemeğini de yiyo emziği de bırakıyor sütü de bırakıyor tuvalete de gidiyor kendi kendine yürüyorda zamanı gelince zaten çocuk hazır oluyor zorlamanın bir mantığı yok çocuktan çocuğa da değişkenlik gösterir herşey bazıları geç yürür geç konuşur bazıları erken yürür erken konuşur bazıları 3 aylıktan sonra uyku düzenini sağlar bazıları 3 yaşında o çok bilmiş annelere bakma hiç zorlama çocuğunu kendini de eksik hissetme zamanını bekle herşey zamanla oturuyor zaten ❤️ yok öyle uyku düzenini alıştırmaymis düzene sokmaymis bilmem neymiş bakma bunlara sen mutlu bir anne olursan ilgili bir anne olursan çocuğun tek başına zaten herşeyi yapacak
(15 puan) tarafından
Bu yorum gerçekten bilgili bir annenin yazacağı yorumdur sizi takdir ediyorum
(66 puan) tarafından
Teşekkürler ❤️
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Uyku bir temel ihtiac ve kaliteli alması lazım sallanarak emerek kucakta çit citsa uyanan bebek derin uyuyamaz kaliteli uyku da çekemez haliyle. Benim iki kızım var ikisini de 1 yaşında odalarinda uyutmaya başladım ondan önce de benim odamda kendi beşikleri vardı yanımızda da çok uyudular çokta salladım sonra aglatmadan uyku eğitimi verip 1 yaşında odalarına alistirdim. Şuan oğlum var 8 buçuk aylık oda emerek sallanarak uyuyor sık sık uyaniyor yanımda uyuyor beşiğinde bile uyumaz. Yakında ona da yapmayı düşünüyorum. 

Evet bebeğin anne kokusuna temasına ihtiyacı var ama gün içerisinde bolca bunu karşılayıp gece normal şekilde kendi başına uyuyabilmeli bence. Yoksa her iki taraf için de yorucu olur. Annenin de dinlenip rahat uyuması gerekiyor ki gün içinde dinç olsun. O yüzden imkan varsa 1 yaşında bebek kendi odasinda kendi başına uyumalı bana göre. Ayrı odası yoksa bile kendi beşiğinde kendisi uyuyabilmeli. Duygusal bakmamak lazım burda ilgi temas koku bağ bunlar diger vakitlerde karşılanıp uyku zamanı uykusunu uyumalı. Yemek yerken mesela sadece kucakta gezerek yemek istese sırf temas etsin kokunu alsın diye kucağında gezdirerek yedirecek misin mümkün değil yani. Yediğini sindirmesi doydugunu anlaması yemek adabini öğrenmesi için yemek saati sofrada oturup yemesi lazım.
(458 puan) tarafından
Ne güzel yazmışsınız bende  başta uyansın nolcak yatarız yan yana emziririm öyle uyur bebek bu falan derdim ama 14 ay olacak zaman geçtikçe sabır seviyem azalıyo onun da bu kadar sık uyanması tamamen alışkanlık ona da üzülüyorum artık. Nasıl bir yöntem uyguladınız kendi kendine uyuması için. Biakç gündür önce emziriyorum sonra uyanık halde yatağına gidiyoz hadi annecim ee pış pış diyorım başta zorlandı ağladı ama uzun sürmedi bu çünkü hiç yalnız bırakmadım şimdi sanki alıştı gibi ama gece uyanmaları eskisi gibi saate başı olmasa da uyanıyo buda zamanla düzelir mi acaba. Bide gece beslenmesini o uyurken 1 kere yapıyorum uyur halde emziriyorum acaba geceyi tamamen kessemmi bilmiyorum
(3,146 puan) tarafından
Ben ilk kızımda uyku eğitimi verdiğimde 14 aylıktı salliyordum ve 4 5 saat sallardim bırakınca 5 DK da uyanirdı en son tak etti ve başladım. Net kararlı ve sabırlı olman lazım aşağı yukarı 1-2 aylık bı süreç. Gece uyandığında besleme acliktan uyanmiyor artık benimki uyanınca biberonla su veriyordum geri yatiyordu. Başta öğlenleri odasında uyutmaya başladım sallamadan pispis ile yanında yatarak. Odasına yatağına alıştı. Sonra gecelere geçtim. Rutin oluşturun her gün her yerde yapabilecek bişey olsun ama. Ben mesela uykudan önce her gün bezini değiştirip pijama giydirdim süt verdim ve uyku vakti diyip odasına götürdüm öpüp iyi geceler diyip 1 hafta yanında yatıp pispis ile uyuttum sallasam daha çabuk uyurdu tabi uzun sürdü ama alıştı.  Sonrasında yatağın kenarında oturup pispisla devam ettim 1 hafta boyunca arada sadece elimle temas ediyordum sürekli değil. Kalkmak istedikçe de öpüp tekrar yatiriyodum kucağıma alıp. 1 haftada sonra da bu sefer odada farklı bı yerde yerde oturdum beni görebileceği gibi 1 hafta da ordan sesimle pispis e eee yaparak uyuttum kalkarsa yine kucağıma alıp öpüp tekrar yatırdım.sonra odanın kapısına gectim 1 hafta oda kapısında bekledim koridorda rutinleri yapıp yatağa koyup iyi geceler diyip öperek çıktım kapıda bekledim kalkıp peşinden geliyodu çünkü. O geldikçe kapıda hemen kucaklayıp tekrar öperek yatirdim çıktım. Ta ki o uyuyana kadar yatır kaldır yöntemi de diyorlar buna. Ağlamadan yada çok az mizlanarak alisiyolar. Totalde 1 2 ay sonra kızım alıştı. 1.5 yaşındaydı gören duyan sasiriyodu eve misafir gelirdi rutinini yapıp yatağına koyardım öperdim iyi geceler diyip çıkardım kendisi uyurdu hatta eşimin arkadasi demişti bizimki 3 yaşında gece 3e kadar oturuyo bizle uyuyo bu bebe nasıl böyle diye. Instagram'da irlandalianne var ben ordan takip edip postları ile bilgi toplayarak düzen kurarak yaptım ayrıca kitabı da var onu da okumuştum. Basarabilisinjz çok kolay aslında ama sadece sabır gerekiyor.
0 oy
(15,129 puan) tarafından
Valla 2 yaşına kadar emdi uyudu bazen ayağımda salladım asla desteksiz uyumadı sonra bir gün annem büyüdün artık yatıp uyuyalım dedim 28 aylık falandı bence. Yattık uyuduk artık yanına yatıyorum uyuyor demem o ki zorlamayın çocuğu 
0 oy
tarafından
Büyük oğlum emmedi kendi kendine uyudu hep halen aynı , kücük oglumda emiyordu ama hiç emerek uyumazdı beşiğe koyardım uyurdu şuan bir yaşında aynı şekil devam ediyor neden kötü anne olucaksın ayrıca her cocuk farklı canım şimdi benimkiler kendi uyuyor diye başka cocuklar da aynı olucak diye bir kural yok bebek kendi seçiyor bence bide başta alıştırmak önemli 
(458 puan) tarafından
Maşallah ne güzel benm büyük kızım da emmedi onun uykuları da çok güzel, bu bebeğim emiyo bu yüzden biraz da çok uyanıyo gece 14 aylık olacaz
Ama şimdi emerek değil önce emziriyorum sonra uyanık halde yatağına gidiyoz başta zor oldu istemedi ama alıştı kendi kendine uyuyor biakç gündür ama gece yine uyanıyo eskisi gibi değil ama uyanıyo buda düzelecek mi acaba sizin küçük oğlunuz nasıl kendi kendine uyuduğu için gece sürekli uyanmıyordur demi. Bide gece beslenmesini kestiniz mi ben sadece 1 kere uyurken kalkıp emziriyorum. Aslında gece emmesini de kessem daha mı iyi uyur acaba
tarafından
Evet canım kendi kendine uyudugu için 7 aylıktan beri gece uyanmaz beslenme içinde sadece sabah 6 kalkıyordu. Ama şu var ben emzirmeyi sağlık sorunlarımdan dolayı kestim ilaç kullanıyorum emerken mutlaka gece bikerede olsa uyanıyordu bence emen bebek gece illaki birkez de olsa uyanıyor mesela şimdi akşam 10 gibi mama içiyor sabah 10 na kadar deliksiz uyuyor
0 oy
(2,672 puan) tarafından
15 aylık bebeğim bi iki sallayarak uyuttum ataktan mıdır nedir bilemem kendiliğinden bıraktı emerek uyuyo artık sütten kesene kadar uyanır diye akışina bıraktım artık bende alıştım bu duruma ne biliyim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 946 göst.
17 Nisan 2020 Aile & Aşk kategorisinde ♥️♥️Miracım♥️♥️ (1,114 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 188 göst.
0 oy
10 cevap 325 göst.
+1 oy
19 cevap 711 göst.
8 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,838 soru

24,116,865 cevap

333,270 kullanıcı

...