Keki her zaman kabaran, övgüler yağdırılan hanımlar 1- Tarifiniz (Malzemeler ve ölçülerle) 2- Kalıbınız (Tepsi, kalıp, borcam) 3- Fırın ısısı ve pişirme süreniz 4- Un seçiminiz 5- Karıştırma tercihiniz (Mikser, tel çırpıcı) 6- Tepsi/ Kalıp yağlama yönteminiz (Margarin, sıvıyağ) (tepsinin tabanı, tepsinin her yeri) 7- Püf noktalarınız
Böyle madde madde yazabilirseniz açıklayıcı ve güzel olur sanırım. ;)
Malzemeler 2 yumurta 1 su bardagi şeker Yarım su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 2 paket kabartma tozu 1 paket şekerli vanilin 2,5 su bardağı un Kek kalıbında yapıyorum tabanına yağ sürüyorum
1.4 yumurta 1.5 su bar. şeker yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ 1.5 su bar. süt yoksa yogurt 1 vanilya 2 kabartma tozu 3 su bar. un
2. Büyük tepsi
3. 200 derece 20 dakika bizim fırın biraz eski model o yüzden şipşak hemen yapıyo Fansiz
4. Değirmen unu kendi ekinimizden çıkan unu kullaniyorum.
5. Mikser
6. Sıvı yağ tepsinin her yerini fırçayla yagliyorum.
7. İlk önce yumurtayi tek başına cirpiyorum sonra şekeri koy çırp yağ süt ekle çırp unu eleyerek koy yedir tepsim büyük olduğu için 2 kabartma tozu kullanıyorum fosur fosur oluyo vanilya kabartma tozu koy yedir çok karıştırmadan fırına ver
1,491,319 soru
24,370,154 cevap
347,959 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın