0 oy
603 göst.
Diğer kategorisinde (216 puan) tarafından
Kürtaj yapmışsan 40 lı doğum yapmış kadın gibisin dedi 40 gün boyunca eşinle beraber olmican namz yok sıkı giyin ayağın üşümesin hemşire de bana tersi 15 gün sonra birliktelik olucak dedi iki gün sonra ılık banyo bu kadar 

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bizde de öyle derler ama ne derece doğru bilmiyorum canim
(216 puan) tarafından
Bende bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(2,411 puan) tarafından
Bunu bende dün gördüm Instagram'da şey diyordu eger bebeğin uzuvları oluşmuşsa ve düşük yapmışsan lohusa sayılıyor diyordu eğer uzuvları oluşmamışsa normal adet sayılıyor diyordu ama sen yine de bilen birine danış 
(216 puan) tarafından
6 hafta 4 günlük Dü bizimki
(8,317 puan) tarafından
Bende 15 Aralık'ta 6+4 günlük bebegimi aldırdım kalbi durmuştu :( aradım fetva hattını sordum regl sayılıyor haftası küçük olduğu için
0 oy
(2,359 puan) tarafından
Sen onu hocaya Sor iyi bilen bir hocaya 
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Banada böyle dedilerde ben yapmadim 29 gün sonra tekrar gebe kaldigmi öğrendim 
(216 puan) tarafından
Çok sevindim adınıza... Adet olduktan sonramı hamile kaldınız... Doktor bana 15 gün birliktelik yok demişti... Gebeliğinizde sıkıntı yok demi
(1,916 puan) tarafından
Gebelikte hic problem yoktu canim kurtaj oldum 2. Ye kaldigimdada peoblem oldu tek tansiyonndan dolayi 36 haftalk dogum oldu acil sezeryana alindm
0 oy
(1,117 puan) tarafından
Benimki de 6 haftalik filan dusuk yaptim.  Kanamam kesildikten sonra iliski oldu
0 oy
tarafından
Bu konu çok teferruatlı canım hangi ayda kürtaj olduğun önemli senin lohusa sayılan için bebeğin en az 3 aylık olması lazım yani uzuvlarının oluşup belirmesi lazım sen bunu bir hocaya sor en iyisi ben kürtaj olduğumda bebeğim 9 haftalıktı hoca bana lohusa sayılmıyorsun demişti 
(8,317 puan) tarafından
Ben fetva hattını aradım 8 haftalıktan itibaren sayılıyor dedi uzuvlar oluşmuş oluyr dedi
tarafından
Bana da 3 ay dediler aşko benimki 9 haftalık olması gerekirken 6.haftada kalmış gelişmemişti
(8,317 puan) tarafından
O zaman zaten 6 haftalık sayılıyor bende 11 de kürtaj oldum ama bebeğim 6+4 te kaldı :( 6 haftalık sayıldı halı ile
0 oy
(8,317 puan) tarafından
Bebeğin eli kolu belli olan için geçerli bu eğer bilmiyorum diyorsan ortalama 8 haftalık olan bebekler için geçerli lohusalık dönemi 
0 oy
tarafından
Evet doğru söylemiş kürtaj olmuş yada düşük yapmış kadın 40 I çıkana kadar ilişkiye vs girmemeli 
tarafından
Bunun ince detayları var canım her durumda geçerli değil söylediğin
tarafından
Doğrudur benım yengem annem düşük yaptılar 40 gün lohusa gbı oldukların söylerlerdi ondan dedım
tarafından
İşte hangi haftada düşük yaptığı önemli
0 oy
(3,797 puan) tarafından
40 çıkana kadar birlikte olmamayı duydum. Yani annemin eltisi üstüne basa basa 40 gün birliktelik olmadı demiş. Gebe kalınca hesaplanmış meğerse 40 gün dolmamış birliktelik olmuş
(8,317 puan) tarafından
Bebeğin haftası önemli 8 üzeri ise lohusa alti ise regl sayılıyor.  Bi de nasıl hesaplıyorsunuz ilişkiye göre belirlenmez bebek son adet tarihine göre belirlenir
0 oy
(259 puan) tarafından
Canım bende kürtaj oldum bebeğimin kalbi durmuştu 6 haftalıkken bı bayan hocaya sordum bebek 2 ay ve üzeri ise yani 8. Haftayı geçmişse o teyzenin dediği gibi olabilir ama altında ise kanaman bittiği gibi ibadetinde de ilskide de devam edebiliyorsun . Ama tabi 1 ay falan ayakta duş al ayaklarını sıcak tut ki enfeksiyon oluşmasın
(8,317 puan) tarafından
Evet 8 haftalık doğru demiş bende fetva hattını aradım sordum aynısı dendi

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 515 göst.
22 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Ipek41 (7,369 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 1,452 göst.
14 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Y (134 puan) tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 1,393 göst.
23 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu