0 oy
721 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (89 puan) tarafından
Çocuğumda son 3, 4 gündür gözlemlediklerim var. Kendi etrafında dönmeye başlıyor. Ama babasıyla ben kucağımıza aldığımızda, yada şarkı açtığımızda dönerek oynarız ona mı özeniyor acaba. Şarkıyı açtığımda dönerek oynuyor ama son zamanlarda sebepsiz dönüyor. 

Birde yürüyen bir çocuktu artık parmak uçlatına basıyor. Sürekli değil ama bu durumla da karşılaşıyorum. 

İsmine seslendiğimde bakıyor. Komut verdiğimde yapıyor. 

Yüzümüzü tırmalıyor, oyuncaklarını fırlatıyor. 

1,5 yaşda böyle başına gelen var mı? 

18 Cevaplar

0 oy
(9,610 puan) tarafından
Tam 1 buçuk yaşında değil ama 16 aylik benim kizimda şarkıda kendi etrafında dönüyo hatta 2 buçuk yaşındaki oğlum bile dönerek oynuyo şarkıda,kızım parmak ucuna basmıyo söylediğim şeyleri anlayabiliyo,bana normal gibi geldi ama istersen yine doktora git içinde kuruntu kalmasın 
(89 puan) tarafından
Allah razı olsun canım brnim. İnanki sosyal medyalarda sürekli karşıma otizm çıkar oldu. Çocuğumu öylr irdeler oldum. İlk anneliğim birde ve gurbette tek büyütüyorum. Çocuğumda tek büyüyor. Sadece ara ara dışarı çıkarız. O kadar korktumki.
(9,610 puan) tarafından
Allah korktuğumuza uğratmasın canim aklına kötü bise getirme burda da hepimizin karşısına çıkıyo öyle olanların Allah yardımcısı olsun şifasını versin insallah,sen tabiki tedbirli ol gözet ama çokta düşünüp kendini sıkıntıya sokma bu dönemde çoğu bebegin yapacağı hareketler bunlar
-Reklam-
0 oy
(7,808 puan) tarafından
Bebekler döner zaten oyun yaparlar bişey yok bunda.
(89 puan) tarafından
Çok sağol kuzum
0 oy
tarafından

Benimkide şuan böyle aynı dönüyor etrafudna şarkı calinca hatta halay başı gibi dizini bile kırıyor :D

Parmak uçlarına arada basıyor yururken

(2,685 puan) tarafından
Allahimmmm gozumden minnak bir mahmut tuncer canlandi yerim.ben onu yaaaa yanaklarini mincirdigim.eti puf yerime op annesi :**
tarafından
Yade kız işlerim bitsin bir fotosunu bulayim söz Atacam sana  sjsj tam öyle diz kirmisken
(2,685 puan) tarafından
Yaaaaa kalbimi okumuşun yazarkennn icimden de geciyodu heee :)
tarafından
18 aylık oğlum o da aynen öyle esmacim. Döne döne şarkı dinliyor ta kı yere yuvarlanana kadar. Düşse de bitmiyor hemen kalkıp kaldığı yerden devam ediyor ☺️
(2,685 puan) tarafından
Gelecegin semazenleri :)
tarafından
Tabi tabiii bizimkiler mesleği şimdiden seçmiş görünüyor ☺️
0 oy
(2,685 puan) tarafından
Bacisi sen donmeyi ogretmişsin doner tabi zaten kopyacilar ne gorseler yapiştiriyolar hemen bak 14 aylik ogluş ne kadar dikkat etsemde yok anacim gorumcenin 8 yaşindaki cocugu bi geliyo allah vermeye bagris cagriş annesi bisey deyince kendine vurur oyuncaklari firlatir araba suruyo guya tekerleri donderir sadece ses cikartir arabayi halida.surmekte yok sonra yemek masasinin altina girer surekli neymis ceee yapiyomus ordan vak bu dediklerimi yapan 8 yaşinda simdi benim sipa ondan ne gorduyse yapiyo o cocukta bunlari gorup yaptigini bilmesem inan doktor doktor gezerdim ne gorse yapiyo sipam bide yetmiyo cocugunu alip geliyo odevlerini bizim evde yapiyorlar eee haliyle cocugumda kitaplarina kalemlerine saldiriyo o vermek istemiyo oyle de hircinlaşti bize kendine vurur oldu ne yaparsam yapim gene onu ornek aliyo bin kere konusuyorum cocukla şunu yapma bunu yapma sen abisin yookkk cocuk tepemizde yani bacisi kopyaliyo canlari nasi isterse o an oyle yapiyorlar aha buda bazen masa kenarinda tutunurken bakiyom parmak ucunda gidiyo napiyon sen diyom guluyo sonra bakiyom normal devam ediyo biraz uzun oldu kusura bakma bacisi :)
0 oy
(1,139 puan) tarafından
Gayet normal davranışları.otuzm den şüphe ediyorsan en en belirgin olan göz teması kurmamasi,komutları anlamaması yapması konuşmaması dır.
0 oy
(9,076 puan) tarafından

Benim oğlum da on gün sonra tam 18 aylık olacak. Aynı benimki de. Bi müzik bişey duyunca oynuyo dönüyo kendi etrafında. Sonra oturuyo bana bakıp kahkaha atıyo :D bu ara herşeye gülme olayı var bir de. Bi de dediğin gibi parmak uçlarına basarak koşmaya çalısıyo :D

0 oy
(8,701 puan) tarafından
17 aylık kendi etrafinda dönmez ama ara sıra benimkide parmak ucuna basarak yürüyor hoşuna gidiyor galiba :D
0 oy
(52 puan) tarafından
Normal bence bizimkinde döner oyun yapar bı sorun görmedim:)
0 oy
(314 puan) tarafından
Yani benim kızım 9 aylıkken yürüyordu o dönemlerde de sürekli kendi etrafinda dönerdi oyun yapardı bunu çok severdi dönmeyi şimdi 33 aylık hala dakikalarca etrafında döner cokda sever mutlu olur normal yani canım bunda birşey yok ki her dönen çocuk otizm değil sonuçta bunun için ciddi anlamda sepeblerinin olması lazım 
0 oy
tarafından
21 aylık benimde bu aralar hem de etrafinda dönüyor özellikle müzik çalarken bir de ara ara parmak uçlarında yürüyor evin içinde 
0 oy
(89 puan) tarafından
Cevap veren arkadaşlarım hepinizden Allah razı olsun. O kadar rahatladım ki anlatamam size. İlk anneliğim ve ister istemez üzerine titriyorum. Karşıma o kadar otizmle alakalı vidrolar çıkıyorki çocuğumun her şeyini irdeler oldum. Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. 
0 oy
(3,010 puan) tarafından
18 aylık benimki de aynı ama aklıma kötü birşey getirmedim hiç 
0 oy
tarafından
Normal bence benimki 17 aylik muzik olmasa bile kendi kendine oynar cani ne isterse bizimki vurma tırmalama yapmaz onuda birinden baska cocuklardan gormustur bizim kimsemiz yok gidip geldigimiz aksama kadar evdeyiz bizden ne gorurse onu yapar 

Hatta bi kac ay oncesine sinirleninde duvara kafa atiyodu nerden gordu bilmiyoruz ama suan yapmiyo unuttu cok sükur 
0 oy
(1,193 puan) tarafından
aynilarinin fazlasi var eksigi yok canim muhtemelen bu yasta olanlar boyle seyler yapiyor
0 oy
(915 puan) tarafından
Ben de çok dönerdim küçükken sanırım otistikim hatta kuzenlerim de dönerdi hepimiz problemli miyiz yani
0 oy
(639 puan) tarafından
Çok sevinçli olduğu zaman parmak uçlarına başarlarmis. Benim kızımda o zaman öyleydi ara ara par.ak uçlarında yürüyüp sonra normal de yürüyordu. Ben sordum doktora normal basabiliyiesa bu yaptığı bi gösterge dedi. Sen takip et normal hiç basmiyorsa o zaman bi doktora wanisirsun şimdi 2 buçuk yaşında kızım eser yok ondan 
0 oy
(364 puan) tarafından
Bana gayet normal geldi ya benim oğlum da 19 aylık söyledikleriniz çoğunu ara ara yapıyor 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 86 göst.
0 oy
10 cevap 597 göst.
+2 oy
1 cevap 74 göst.
0 oy
4 cevap 132 göst.

Kategoriler

1,475,165 soru

24,150,296 cevap