0 oy
469 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

Sezaryen insan doğasına gereksiz müdahale olduğu için günahtır’
Ali Rıza Demircan (İlahiyatçı-Yazar)

"SEZARYEN insan doğasına gereksiz bir müdahale olduğu için dinen son derece sakıncalıdır. Günah bir ameliyedir. Yüce Allah, kadınların doğumlarını yapabilecekleri tabii bir mekanizmayı yaratmıştır. Bir tek istisnası olabilir; bir konsültasyon neticesinde annenin veya doğacak çocuğun hayati bir tehlikesi varsa o takdirde istisnai bir durum olarak müdahale edilebilir. Ama Türkiye'de bugün revaçta olduğu gibi yapılan sezaryenler, İslam dini açısından günahtır, sakıncalıdır. Tamamen maddi çıkarla, tabii olmayan sezaryene başvurmanız cerrahi müdahaleden geçirmeniz, tıbben de sakıncalıdır. Bunun olmadığını iddia etmek tıp bilimine aykırıdır."

‘Gerekmeden yapılırsa israf ve haramdır’
Mehmet Şevket Eygi (İlahiyatçı-Yazar)

"BUGÜN dünyada en fazla sezaryenle doğum yapılan ülke Türkiye'dir. Namuslu, şerefli, ahlaklı doktorları tenzih ederek söylüyorum, para kazanmak için lüzumu olmadığı halde yapıyorlarsa bu bir ahlaksızlıktır. Ancak normal doğum yapamayan bir kadına, hem kendisi hem de çocuğunu kurtarmak için elbette sezaryen yapılacak. Bu açıdan sezaryene karşı değilim. Bazı kadınlar vücut hatları bozulacak endişesiyle yaptırıyorlar, bu yanlıştır. Dinimiz açısından sezaryen doğrudan doğruya günah olmasa bile, normal doğum yapacak bir kadının hastanelerde bir yığın para vererek sezaryen yaptırması israf kavramına girer, israf anlamında haramdır, günahtır."

‘Tek yol sezaryen denirse caizdir’
Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç

“BU, Türkiye’de ‘hasta’nın bir ‘müşteri’ olarak görülmesi sonucunda oluşan bir süreçtir. Bir doktorun normal doğum yapabilecek bir kadına sırf ameliyat ücreti için sezaryene karar vermesi feci bir şeydir. Doktor, doğumun tek yolunun sezaryenle olabileceğini söylüyorsa, bu durum caizdir. Normal doğumun faydalarına karşın, hastalar kapitalist zihniyete kurban edilmektedir. Bu konu cidden sorgulanmalıdır. Rastgele sezaryen yapmada, doktorun vicdanına, insafına kalmış değerler söz konusudur.”

Araştırdım şöyle bir 3 ilahiyatçıdan görüşler buyurun. 

10 Cevaplar

0 oy
(809 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Bende sezeryan yaptım ama keyfine değil tansiyonum vardı hem oğlum hemde ben zehirleniyorduk ayrıca oğlumun suyu bitmişti yani burda sorsan kimse keyfine sezeryan yaptırmaz herkes mecburiyetten olmuştur ..
-Reklam-
+1 oy
(843 puan) tarafından
Ya nefret ediyorum adamların kadınlar hakkında konuşmasından ben diyor muyum erkeklerin şu işi bu işi günah diye. Herkes yoruma gelince 1 numara 
0 oy
(2,483 puan) tarafından
Haahh arastirip yazan biri çıktı şükür.
0 oy
(3,529 puan) tarafından
Bu dünyada millet neler yapiyo.... kadın dünyaya ewlat getryo bu mu günah . Bunları yazanda insan
0 oy
(11,971 puan) tarafından
Öff valla saçmalıolar artk neler çıkaracaklarnı şaşırdlar ya..

Benim bebeğimn boynune 3 tur kordon dolanmş, çatm çok çok dardı. Hiç bir şekilde normal doğuma uygun değildm..

Ee napsaydm ? Kordon dolanan bebeğimi zorla doğurmaya çalışp oldurse miydm? (Allah korusun.)

Veya dar bi çatıdan zorlana zorlana doğurmaya çalışp kendime mi zarar verseydm ?...
tarafından
Canım yazıyı yanlış anladım galiba anne ve bebek sağlığını tehlikeye salacak durmuşlarsa tabiki sezeryan olur bu araştırmacıların karşı olduğu keyfi yapılandır ayrıca ben de mecburi sezeryan oldum burmak doğum yspmadim
(11,971 puan) tarafından
Yok bu yazıya deil de daha onceki posta sinirlenp yazmştm.
Szeryan gunahmş die açtılarya.. Ne kdar saçma. Keyfi bile yapılsa gunah olamaz bnce. Bnde normali çok çok istedm ama olmaynca olmuo..
0 oy
tarafından
İyi ben kendi isteğimle sezeryan doğum yaptım günah işlemişim bak sen harammış nolacak şimdi ne saçma düşünce bu kendi isteğim olmasa bile kordon vardı boynunda riske atmazdım ne kadar cahilce şeyler bunlar kendime güvenemedim zorla mı değil bunları söyleyenlerin karısı bile sezeryan doğum yapmıştır
0 oy
tarafından

Bi kadınları almışlar gözlerinin önlerine gereksiz herifler boş beleş konuşuyolar yani zaten zorunlu olmadıkça anneye yada bebeğe zararı olmadığı sürece normal doğum oluyo sadece çok zor kalınırsa canı tehlikeye girerse sezeryan olunuyo napsın doktorlar bırakın annede bebekde ölsün mü desin yaaa kara cahiller 

tarafından
Her yerde senin yorumların hoşuma gidiyor :) sana oturmaya gelebilirmiyim :)
0 oy
tarafından
Doktor olmayan ve kadin olmayan bilirkisilerin gorusunu kabul etmem mumkun degil kiz sende hep boyle kiskirtici postlar aciosun ;)
tarafından
Lütfen neden kışkırtayım ona kalırsa benimde ters gördüğüm konular açılıyor lütfen negatif olmayalım bunu savunuyorum demedim sadece aklındaki sorulara cevap bulsun istedim.
Ben masumum :(
tarafından
Seni takipteyim gozum uzerinde :)
Saka bi yana neyi savunursan savun farkettimki guzel konusunca guzrl karsilik veriosun :* ters fikir de olsa karsit goruslerde genelde olmayan bisey
tarafından
Oy canım tamam takip et ama fazla üzerime gelme engel yemeyim :D
Teşekkür ederim canım :)
tarafından
Yinede sezeryan kadini  tercihi olmali ikisinide cok arastirdim sezeryanda karar kildim ki ameliyattan cok korkan biriyim korkudan bayildim dusun ameliyatta :)
tarafından
Ben karışmam canım herkesin kendi tercihi saygı duyarım ben normal dogum yaptım iki kez ama kimseye dayatamam. Herkes nasıl mutlu ise öyle yaşasın :)
0 oy
(496 puan) tarafından
Herkes ne kadar sinirli yorum yapmış, kimse okuduğunu anlamıyor sanırım.

Adamlar doktorların sırf para kazanmak için sezeryan yapmasının günah olduğunu söylemiş. Anne ve bebeğe günah dememiş hiçbiri.
(496 puan) tarafından
İroni mi yapıyorsun ?
tarafından
Hayır baya bildiğin iltifat ediyorum. Doktor gerekli durumlarda olabilir demiş yazanlar hepsi gerekli durumlarda sezeryan olmuş ama hepsi sinirli :)
(496 puan) tarafından
Ay bu gel sarılayım :P patlayacak yer ariyorlarsa demek ki :D
tarafından
Tamam gel sarılalım çıkalım konudan yara almadan :D
(496 puan) tarafından
Gidelim  :P :D
0 oy
(1,355 puan) tarafından
Günah mı değil mi bilmem ama zaten benimki oğlumun kalp atışı zayıfladı diye sezeryana alındım

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,471,007 soru

24,093,090 cevap

331,883 kullanıcı

...