0 oy
118 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Pırasalı el açması börek tarifiniz varmı kızlar dolamamı yaparsınız tepsi mi kıyma koysam mı kıymasız mı yapsam 

2 Cevaplar

0 oy
(13,310 puan) tarafından
Arnavut böreği gibi kat kat yapıyorum pırasalı olunca kıyma konmaz zaten. Kıyma biraz kavrulur. Ben un tuz su ile hamur hazırlıyorum. Hamuru ikiye bölüp 12 şer parça olarak ceviz büyüklüğünde veya azıcık daha iri bölüyorum. Sonra 10-15 cm çapında küçük hamurlar açıp aralarına tereyağ sürüyorum en son kata tereyağ sürülmüyor. Vaktin varsa 2-3 saat dolapta beklet yoksa aç merdane ile tepsi büyüklüğünde. Arasına harcı koy. 250 derecede kontrollü 20-25 dk pişir. Nar gibi kızarıyor zaten. Sonra afiyet olsun. 
tarafından
12 şer tabak büyüklüğünde açıyoruz üst üste yaplayıp sonra iki katmı oluyor bu börek
(13,310 puan) tarafından
Evet kuzum aslında 24 kat tek tek ayrılıyor pişince baklava gibi sıra sıra oluyor.
tarafından
Bi bakıcam tatlım çok saolasın
(13,310 puan) tarafından
Rica ederim canım afiyet olsun
-Reklam-
0 oy
(1,661 puan) tarafından

canım bu tarifi denedim güzel olmuştu, çıtır çıtır istersen aradığın tarif bu ,

Yumuşak börek istersen başka tarif bakarsın ama

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 137 göst.
25 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 110 göst.
3 Kasım 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Sugra (1,279 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 95 göst.
15 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 82 göst.

Kategoriler


1,459,278 soru

23,931,105 cevap

324,043 kullanıcı

...