0 oy
469 göst.
Diğer kategorisinde (864 puan) tarafından
Araba kullanırken bebeğin pusetini nasıl ayarlıyorsunuz Allah korusun ani frende öne gitmiyor mu

6 Cevaplar

0 oy
(16,792 puan) tarafından
Arkaya oturup emniyet kemeri ile bağlantı eğer oto koltuğu olarak kullanılıyorsa sıkıntı yok takılıyor yerleri var ama değilse tahliye arz ediyor elbette
-Reklam-
0 oy
tarafından
Pusetin baş kısmı on koltuğa dönük olacak ve on ve arka koltuk arasında sıkışacak gerekirse emniyet kemerinize arkasından dolandırıp takacaksın o zaman emniyette kalır 
0 oy
tarafından
Stamdardinda emniyet kemersiz koyulmuyor koyulmasi suc diye biliyorum ki bebrginde kemeri bagli olmali
tarafından
Peki kaç yaşa kadar oto koltuğu şart yasada biliyor musunuz? Kanun değişti dediler henüz bir yönetmelik bulamadım ben
tarafından
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 150'nci maddesinde belirtilen koruyucu tertibat mevzutına göre, şehiriçinde otomobil, kamyonet ve arazi taşıtı türü araçlarda 1.50 metreden kısa ve 36 kilogramın altındaki çocukların taşınması sırasında, çocukların ağırlığına uygun 'çocuk koltukları'nın kullanılması zorunlu hale gelirken, 1.50 metreden uzun çocukların ise çocuk koltuğu yerine, ön koltukta oturmamak şartıyla diğer koltuklardaki emniyet kemerlerini kullanabileceği açıklandı.

Bunu buldum
tarafından
Gerisi uzman onerisine kalmis sanirim kac yasa kadar kullanilir
tarafından
Tamam ben de aynen bunu biliyorum ama değişmiş kilo 25e inmiş dediler. Neden soruyorum çünkü oto koltuğu aralığı farklı, fiyatlar da maalesef  :( gerisi yükseltici ile de çözülüyor. Şimdi bebek arabasını travel sistem almayım, tam yatan alayım, oto koltuğunu doğumdan itibaren alayım, ana kucağını da puset mi neyse adı hiç almayayım diye düşündüm. Çünkü ana kucağı kullanım süresi kısa ve sonrasında evimde koyacağım yer yok..

Bu arada mevzuat bakan kullanıcı severim :)
Teşekkürler ve sevgiler
tarafından
Affetmem bos konusmayida sevmem kendim.gormeden inanmam :) bak benimde kafama takildi simdi bu isleri bizde esim ayarliyo hatta bebek arabasini bile tek almadi iki farkli markayi karistirdi anakucaginda maxi cosi aldik guvenlik testlerindeki basarisindan oturu bi ona sorayim brn arac koltuklaribi isofixleride arastirmaya baslamisti neye gore bakiyormus
tarafından
Bebek araban nedir? Hala bakıyorum. Maxi cosinin ergonomisini beğeniyor lar. İyi bir tercih bence. Biraz önce prego safari oto koltuğu gördüm indirimde 850 TL oda fena değil gibi geldi. Bakalım
tarafından
Arabamiz quinny zapp flex plus cabriofix modelini yazin e bebekte indirimdeyken 500 civarinda aldik suan 900 civariymis ikisinide almak ekonomik omarak zor oto koltuklari cok pahali ama biz *** seyahat ediyoruz en basiti ise baslayinca bebegi her sabah anneme birakacagim bazen yanlizkende araba kullanmam gerekiyor mecburuz en azindan 8 9 ay ana kucagina
tarafından
İşte ben de oyüzden doğumdan itibaren 0-25 kg direk oto koltuğunu alayım sonra da bir daha oto koltuğunu almayayım dedim. Ama aldıysan güle güle kullan :)
tarafından
Arabayida yurt disi seyahati icin uygun olur diyr dusunduk tam katlaniyor ustuyle beraber baston kadar olabiliyor hemen hemen hem uzun sure kullanima uygun hemde ana kucagi takilabiliyor 1.5 aydir nerdeyse hergun kullaniyorum anneme gelirken yltek elle kapatabiliorum ama ana kucagi agir tabiki
tarafından
Valla cok mantikli yavrum benim sartlar farkliydi bide yatirimlik aldik benim evfe yerim var allah nasip ederse ikinciye falan dedik :)
tarafından
Bu arada quinny şu an 900 olsa da çok uygun olurdu 1700 lira Amazon da, 2200 trendyolda. Keşke o fiyatla kalsaydı ben de çok beğeniyorum çünkü renkleri falan nefis
tarafından
Biz ikinci el aldik :) ankarada bi adam yurt disina gidiodu sadece anakucagiyla kullanmis oda avmlerdr cok uyguna denk geldi letgodan takipe t bebisim millet bi sene kullanio anakucagiyla asil kullanim yeri hic kullanilmamis
tarafından
Yanliz quinnynin 3 tekerlisini alma 4 tekerlisine bak o yeni cikti kolay kolay dusmuo dusunce iyi oluo letgoya
tarafından
Ben mersindeyim bakıyorum düzenli ama yok öyle pek. Görmeden de almam, Belli Olmaz bakalım. Aklım mamas papasta
tarafından
Evet onada bakmistik biraz buyuk kapaniyordu baska yerde tanidigin varmi biz enisteme baktirdik normalde bizde antalyada yasiyoruz
0 oy
tarafından
Aslında imkanınız varsa puset sabitleyici isofixli yataklar var Araba için. Maliyeti çok yüksek oluyor malesef. Ön koltuğu mümkün olduğunca geriye alıp araya sıkışacak şekilde emniyet kemeri ile sabitliyorsun ters koyuyorsun bir de . Allah korusun birşey olmaz Allahın izni ile. 
0 oy
(496 puan) tarafından
Şoför koltugu  değilde yanındaki koltuğun arkasına ters şekilde koyuyorum. Ortaya koyarsan ani bir frende öne gelme ihtimali var. Düz şekilde de koyarsan yani on on taa dönük onda da aynı ihtimal. En iyisi arkaya çevirmek..
0 oy
tarafından
Ben bebek bûyüyrne kadar araba kullanmiyotum malesef aklim cikiyor ağladiği zman. Eğrrki eskm kullaniyorsa emniyet kemeri ile sımsıkı bagliyoruz ön koltuğuda geriye kadar ittik mi tamamdir bu is 

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 414 göst.
13 Mart 2025 Diğer kategorisinde Duru. (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 121 göst.
+1 oy
2 cevap 101 göst.
0 oy
1 cevap 54 göst.
13 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Cnblt (2,886 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,454 soru

24,169,437 cevap

335,797 kullanıcı

...