0 oy
301 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,018 puan) tarafından
Şuan yeni farkettim elimde benim de çizik var ama kedimi tırmaşadı başka Bişey mi bilmiyorum o an çocugun acısı ağlamasıyşa kendime hiç dikkat etmemiştim 

Tetenoz iğnrm var yeni yapılmıştı ama kuduz yok tabiki 

Yaptırıyım bende demi emin değilim çünli

7 Cevaplar

0 oy
(16,792 puan) tarafından
Çok derin değilse sorun olmaz 
-Reklam-
0 oy
(23,463 puan) tarafından
Hastaneye bı sor istersen. En doğru cevabı onlar verir. 
0 oy
(12,188 puan) tarafından
Kedi kuduz eder miymis
(12,188 puan) tarafından
Allah allah ısırma olmadığı surece kuduz bulasmaz diye biliyordum ama ;)
(3,238 puan) tarafından
Tırmalama sonucu da bulaşıyor canım
(623 puan) tarafından
Bununla alakalı bişey izlemiştim Dr diyordu ufak bir çizik bile olsa kuduz aşısı şart özellikle şu dönem kedi köpekler aşırı riskli
(12,188 puan) tarafından
Aynen Allah korusun herkesi. Hele köpekler öyle korkuyorum ki son olaylardan sonra. Özellikle kış günu aşırı saldırgan oluyorlar
(623 puan) tarafından
Bizim burdada çok var kudurdular iyice kedi bile saldırıyor kukruyor resmen
0 oy
tarafından
Kuduz daha çok ağızdan ve salyadan bulaşır, dişi veya ağzı temas etmesiyle pek mümkün değil ama içinize sinmiyorsa bı görünün doktora 
(23,463 puan) tarafından
Öyle bişey yok. Tirmalama yoluyla da bulasabiliyor. Bu sebeple kuduz aşısı yapıyorlar.
tarafından
Kuduz salya ile bulaşır. Tırmalamadan sonra aşı yapılmasının nedeni hayvanın tırmalamadan önce kendi patisini yalamış olması ihtimalidir
(23,463 puan) tarafından
Tamam işte yani tırmalama yoluyla da bulaşıyor. Hayvanın vücut salgısı bir şekilde vücuda girdiği zaman oluyor yani
0 oy
(3,238 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ol bence kuduz yaygınlaştı 
0 oy
(9,080 puan) tarafından
Bnim kizimida trmalamiştı kan cikma durumu hafif bile varsa doku hasari varsa yani 5 doz kuduz asisi yapilio.kedi tanidik kedi ve 10 gun icinde ölmediyse tiirmladikdan sonra demkki kedi hasta degildi dedi dr.kediyi takip edin demişti.4 doz yspturdik kedi bizim sokakdaki bakkLin kedisi.senelerdir var hala
0 oy
(5,198 puan) tarafından
Bence al acile git derim eğer yarın göturursen asi süresini geçirmiş olacak kuduz aşısı aynı gün içerisinde yapılıyor asla riske atmaya değmez çünkü Allah korusun kuduz oldumu kesin ölümle sonuçlanır tedavisi yok,yazın benim çocuklarıda kedi tirmaladi çok hafif nokta kadar goturmedim Dr a 2. Gün gittik Dr dediki artık asi süresi geçti asi olsada faydası yok neden riske attın dedi bana Cook kızdı 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 449 göst.
11 Şubat 2022 Diğer kategorisinde arzu07 (191 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 100 göst.
11 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Blablabla (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 306 göst.
1 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Esrat (9,233 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 978 göst.