0 oy
1,330 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,808 puan) tarafından
Kızlar merhaba bugün annem ile bu konu hakkında konuşunca sormak istedim benm annem babamın cebinden para almaz alsada der mutlaka ama kayannam mesela hep aliyorm diyor günah degl mi anne dedm yok dedi ama mesela ben günah diye biliyorum anneme de kuran kursu hocası demiş eğer alkollü geliyorsa günah degl çünkü zaten parayı oraya harciyor ama evin biseyini eksik etmiyorsa o günah demiş. Mutlaka söyleyin öyle alın eşlerinizjn cebinden demiş siz bu hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorm düşüncelerinizi 

22 Cevaplar

+1 oy
(13,438 puan) tarafından
Bencede hirsizlik bu. Hayatta esimin cuzdanini ellemem icinde ne var bilmem bile
-Reklam-
0 oy
(6,695 puan) tarafından
Evine bakmiyirsa eşinin ihtiyaçlarini karşılamıyorsa almak günah deil canım 
(1,808 puan) tarafından
Bende öyle biliyorm
0 oy
tarafından
Canım bu konuyu benim deger verdiğim bir üstadıma sormuştum. 

Erkek eger evinin nafakasini harama vermiyor ve evine bakıyorsa kesinlikle haram , fakat evini mağdur ediyorsa helal fetvası var demişti. 
(9,081 puan) tarafından
Alirim yani.ozellikle para aliom gdiom diye uyandirimmi adami?
tarafından
Hayır kiz senin yaptığın farklı bu sorulan farklı. Seninki normal para alıp markete inmek öğrenmesinin bir sakıncası yok demi adam biliyor zaten gittiğini sofraya oturunca
(9,081 puan) tarafından
E yani tabiki  bilio snucta evin mazemesini aliom
tarafından
Soru farklı canım
(4,232 puan) tarafından
Arkadaş habersiz almaktan bahsetmiş canım
0 oy
tarafından
Evet bende hoca gibi biliyorum eğer evin eksiklerini karşılıyosa cebinden yani izinsiz para çıkarmak haramdır tabi
0 oy
(30 puan) tarafından
Evin ihtiyacı kadar para almak günah değil diye duymuştum bir hocadan ben ama yinede almam habersiz 
0 oy
(9,610 puan) tarafından
Tabiki günah haram,eş bile olsa izinsiz almak iyi değil ben elimi cebine bile sokmam,annemde öyledir babam pantolonumdan al dediği zaman annem pantolonu getirir sen kendin ver der 
0 oy
(9,081 puan) tarafından
Yok kiz niye gunah olsun.bn bazen esim uyurken nakit bende olmassa onda olur alip cikarim markete.bazen parati düsürdum sanar eksik görunce:) yok bn aldm markete ciktim derim haftasnu sabh oluo gnelde bu.esimin cbindeki para bnim sayilir çalmiom ya
tarafından
Değil mi benim param senin paran mi var ben istediğim zaman alıyorum onda olmasa ben veriyorum . Bunun lafını mi edeceğiz karı koca olarak.  Sanmıyorum günah olduğunu.
0 oy
(4,520 puan) tarafından
Valla günah olmasa da izinsiz alınmasını doğru bulmuyorum 
0 oy
(1,369 puan) tarafından
Evine bakmıyor para birakmiyorsa alınabiliyor ama evin ihtiyaçlarını gideriyorsa o zaman alınmıyor diye biliyorum ay ne gerek var kadınları böyle zora sokmaya bıraksin evine parayı acil bişey olur lazım olur ne biliyim benim eşim maaşını olduğu gibi eve bırakır ben içinden alırım ama soylerimde şunu şunu aldım diye mesela
(1,808 puan) tarafından
Ben hiç almam alsam da derm mutlaka ama kaynanam hiç demez e kayın babam da cebinden ne kadr eksik bilir haliyle .bazen gorumcem in çocukların dede harçlık ver diye para isteyince  anneanneden alın çaldığı paralardan versin diyor
0 oy
(365 puan) tarafından
Çok şükür hiç gerek duymadım kuzum keşke kimse gerek duymasa rabbim herşeyin hayırlısını versin:)
(1,808 puan) tarafından
Amin :)
0 oy
(2,719 puan) tarafından
Boğazından kısmıyor eve herşey giriyor sa haram eğer hiçbir şey getirmiyır almıyor sa evet alınır, zaten bence kocadan gizli keyfi almak hırsızlık bence o ne öyle şeymi olur o benim eşim sonuçta ondanda gizli saklı bişey yaparsam benim karekterlerim bozuk olur, 
(1,808 puan) tarafından
Kayın babam eve fazlasiyka herseyi alir
0 oy
tarafından
Çalışmama izin vermiyor mecbur eşimden alcam parayı başka nerden alcam 
0 oy
(7,117 puan) tarafından
Eşin haberi olmadan alınınca haliyle hırsızlık oluyor.
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Bu durumla ilgili çok net bir hadis var. Benceleri olmayan. Eğer eşiniz çok cimriyse ihtiyacınızı karşılayacak şekilde para alabilme hakkınız var. Bu denge çok önemli. Ne için aldığınız nereye harcadığınız.. Sizi mağdur edip etmemesi gibi çok hassas bir dengesi var. 
0 oy
(106 puan) tarafından
Hadi günahı haramı falan hepsini geçelim bu çok ayıp bişey eşin de olsa evladın da olsa kimsenin hiç bir şeyi sorulmadan alınmaz 
0 oy
(1,117 puan) tarafından
Cok sukur eve bakar ickiye falan vermez.  O yuzden almak gunah galiba.  Almam da sorarim o da verir
0 oy
(3,799 puan) tarafından
Sana bisey deyimmi . Bosandim gerci ama evliyken ben bi kez bile elimi onun cebine sokmazken o pislik benim cuzdanimdan habersiz alirdi parami . 
0 oy
tarafından
Haram kismini bilmiyorum ama dogru gelmiyor etik olarak, alman gerekiyorsa alirsin tabi ama haber verirsin. 
0 oy
tarafından
Almam alacak olursam mutlaka söylüyorum 
0 oy
tarafından
Esin senin hiç birseyini eksik etmiyorsa ihtiyaçlarını karşılıyorsa ve sana bakıyorsa haramdır almak ama evine bakmıyor sizi ac bırakıyor ihtiyaçlarını karşılamıyorsa haramdır bazen eşim cüzdandan şu kadar parati versene der ben cüzdanı alırım eşime veririm o çıkartır parayı asla cüzdanına bakmam çünkü ben annemden öyle gördüm 

İlgili sorular

0 oy
34 cevap 919 göst.
16 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Lale5616 (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
36 cevap 1,918 göst.
2 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 783 göst.
6 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 1,088 göst.