+3 oy
1,172 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Gerçekten de öyle. Burada çok görüyorum bunu malesef ve vicdansızca geliyor. Yardıma ihtiyacım var diyip bir sonraki postunda döner hamburger yedim diyen veya bir isteğini dillendiren herkesi ama sen muhtaçtın yardım aliyordun diye paylaştığı postta linç edenlere gelsin. Rabbim kimseyi darda koymasin. 

image

15 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Oyle tabıkı dun evıne erzak yardımı alan bırının ehlıyet almak ıstemesını elestırdı bırı nıye? Arabası yokken ehlıyet almak ısteyemezmıs? Nıye ya hayalını de mı kuramaz? Tabı burda buna sebep olanlara da bakmak lazım ınsanların vıcdanıyla oynayan o kadar kısı oldu kı burda
(441 puan) tarafından
Ben üç sene önce kızıma hamileyken canımın çektiği o kadar şey olurdu ki durumumuz dan dolayı esimden istemeye çekinirdim evlendigimiz zaman çok daha sorunlar yaşadım iki aileden de destek görmedik esyam yoktu takı falanda takmadilar iki tane kredimiz vardı dört sene olcak evleneli hala kredinin tekini ödüyor, yemin ederim dört sene oldu hala tek tek borcumuz bittikçe biseyler almaya
çalışıyorum tencere takımım yok, bardak takimim yok bu maaş alcam diyorum maasta başka bir şey çıkıyor avansta bunu alcam diyorum kira ve faturalar cikiyor. Orda 3-5 parça erzak görmüş akülü arabayı görmüş onun lafını yapiyor.
tarafından
Selda41 bosver sen onları ya gerçekten. Evet actigim tüm ppstlari tek tek hortlatti yalan yanlış okumuş o hisimla dün akşam benim postlar yükseliyordu semaya :)))
(441 puan) tarafından
:D teşekkür ederim sizlerede :))
(915 puan) tarafından
Gül kız gül tâbi:) çocuklarımız mutlu olsun da evde kap kacak olmasın anam
(441 puan) tarafından
Öyle tabiki kızım bizde olmayan biseye bakakaliyor içi gidiyor insanın, bazen telden video izlerken bişey canı istiyor daha 3 yaşında anne bundan istiyorum diyor o an olmuyor ne kadar üzülüyorum başka bir şeyle oyalamaya çalışıyorum imkan olsada alabilecek ama olmuyor napalim ikinci el falan alabiliyorsam alıyorum borç harç :/
-Reklam-
0 oy
(14,957 puan) tarafından

Tam cukk diye oturmuş tebrik ederim. Daha bugün gördüm öyle bir post sinirlerim zıpladı rabbim kimsenin diline düşürmesin :angry:

tarafından
Hangi posttu kiz
(14,957 puan) tarafından
Dur yanlış hatırladım dün gördüm neyse bugün de anneme kahvaltıya gittim postunda peynir alamiyorsa hamile kalmasin diye yazmış kadın yani her zaman insanın durumu bir olmuyor bugün alabilirsem yarın alamam yarın alamadigimda gözüme mi sokulacak bu yiyecekler canım istediği için suçlu mu olacagim ne değişik
tarafından
Aynen gördüm malesef
0 oy
(3,303 puan) tarafından
Bazilari tetikte bekliyor bisey dese diye 

Allah kimseyi kimseye muthac etmesin
tarafından
Aaamin canim
0 oy
(4,950 puan) tarafından
Aynen öyle 

Yardıma muhtaç olan akıllı telefon bile kullanamazmis 

Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin insallah 
tarafından
Aaamin aynen öyle
0 oy
(22,825 puan) tarafından
Çünkü insanlar yaptığı yardımın hayra geçmesinin derdinde değil onunla böbürlenmenin derdinde istiyorki bir kuru ekmek verdi diye karşı taraf kul köle olsun dünyaları bağışlamış gibi davransın 
tarafından
Aynen öyle ya
0 oy
tarafından
Bu yaziyi okuyunca nasil genis dusundum bir an :) insanlara para kazanma imkani sunmak ekonomiyi duzeltmeye calismak yerine yardim paralarina bagimli etmek de ayni mantik sanki 
tarafından
Haklısın iş imkanı geniş olsa yardım kuyrukları dolup taşmazdi
0 oy
(1,256 puan) tarafından
Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin çok zor bi durum
tarafından
Aamin canım aynen öyle
0 oy
(3,192 puan) tarafından
İnsan yardıma muhtaçsa canı döner cekmicek yada dizleri kırılsa da robot süpürge hayali kurmicak kuru ekmek soğan yiyip oturacak çocuğuna oyuncak almicak. Üç kuruş kendi nefsinden kesip yemeyip içmeyip kenarına bi 100 TL kötü gün parası atmicak. Ne günlere kaldık millet yaptığı yardımında peşine düşer oldu bırakın insanlar nasıl istiyorsa öyle kullansın parasını. Verdiğiniz paranın peşine düşmeyin böbürlenmek için değil Allah rızası için yapın. Millet kendi yardım yapmayı bırak devletin yaptığı 3 kuruş yardımı bile sorguluyor nereye harcamış nasıl harcamış yahu sanane. Birak insanalr ne yaparsa yapsın nasıl harcarsa harcasin. Keşke kimse yardıma muhtaç olmasa yardıma muhtaç olmak çok mu güzel bişey sanki. Biridn bişey istemek çok mu kolay herkes o kadar rahat konuşuyor ki. İnsan kendi babasından abisinden isteyemiyor son raddeye gelene kadar.
tarafından
Aynen öyle ya Rabbim kimseyi darda koymasin insan ne oldum değil ne olacam demeli
0 oy
(1,705 puan) tarafından
İnanmıyorum ya. Döner hamburger yemek bu kadar mı lüks oldu ne hale geldik. Döner yiyen hamburger yiyene parası var gözü ile mi bakılıyor şoktayım.. 
tarafından
Öyle tabi ne yorumlsr gördüm durumu olmayan biri yardım istese önceki postunda evine hamburger söylemişsin ama diyorlar dünde bı postta çok üzüldüm o yuden bu yazıyı Instagram'da görünce paylaşmak istedim
0 oy
(25 puan) tarafından
Benimde basima geldi .Ben 2 çocuk annesiyim ve gerçekten durumum yok .burda  post açmıştım çocuklar için yardım diye. Sagolsun 1 kaç kişi bez kıyafet yardımı falan yaptılar. Bi tane de bana dar gelen kıyafetler var göndereyim dedi fotosunu çekip atmıştı baya da dua etmiştim. Neyse kargo geldi giydim çoğu geniş geldi mesaj attim iyi dileklerde bulundum dua ettim falan. Esprili bi şekilde abla pembe kazağı niye göndermediniz dedim bir sürü laf saydı bana .çok üzülmüştüm 
tarafından
Ben de okurken üzüldüm verdiğimle idare edeceğine bide kazak mi soruyon der gibi davranmıştır kesin
(25 puan) tarafından
Öyle yaptı zaten. Ki kıyafetleri de yakmak için bile uygun değildi  o derece eski yıkık döküktu . Ona bile demedim beğendiğimi söyledim  aralarında en güzeli o pembe olandı bende sormak istedim
0 oy
(18,200 puan) tarafından
Rabbim kimseye muhtaç etmesin böyle durumda olanlar var 
tarafından
Çok gördüm böyle yüze buran insanları
0 oy
(7,807 puan) tarafından
Fakirsen hiçbir şeye layık göremiyorlar işte seni.
tarafından
Çok kötü bir düşünce ya
0 oy
(5,219 puan) tarafından
Eşimin abisi vefat etti eşi 3 cocugu kaldi biz yardim ediyoruz devlet veriyor her şekilde yardım ediyor ee kendine bisey almasın mi yada çocuklarına niye veriyoz peki biz ozman bos insan çok ya valla benimde durumum mükemmel değil ama kendime almayıp çocuklarıma hersey alıyorum yani 
tarafından
İyi ediyorsun canım
0 oy
(3,163 puan) tarafından
Rabbim kimseye muhtaç etmesin inşallah 
(25 puan) tarafından
Amin amin zor bisey
0 oy
(1,242 puan) tarafından

Karşılıksız veren sade Allah.  Ben buna inanıyorum.  Kimse Kimse ye karşılıksız iyilik yapmıyor bu hayatta:)

tarafından
Haklısın kuzum synen

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 225 göst.
30 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 604 göst.
2 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Gmzasya (411 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 219 göst.
0 oy