0 oy
465 göst.
Diğer kategorisinde (4,599 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Şimdi çok uzatmadan kısa bir şekilde özetlemeye çalışacağım. Babam 20 sene önce vefat etti. Dedem de aynı şekilde, babaannem ise bu yaz vefat etti. Babamın  yaylada bir arsası ve bir evi vardı bildiğim ama tapu onun üzerinde değil. Geçende annem bana dedi aslında babanizin hakkı size düşüyor mirastan( o vefat ettiği için) böyle bir bilgim yoktu. Bugün halama babamin evinin tapu konusunu açınca  sus pus oldu sonra  tapu belki halen babamin uzerindedir diye geçiştirdi ama pek inanamadim çünkü belki 30 yili geçmiştir dedemin vefat edeli . Sanırım babamin kardesleri kendi aralarinda paylaştilar ve bizim yasal olan babamızın hakkını es geçtiler. Annem bu Babanın evi ve arsasi dışında çayliklar bahçeler var diyor ancak tam nerede ve ne kadar olduğunu bilmiyor. Şimdi merak ettiğim tam olarak babaannemden miras kalanı nasıl ogrenebilirim ? 1 amcam 4 halam var zannimca bütün tapular amcama kaldı ve kız kardeslerine para vermiştir  ? Halbuki babam sağ iken bazı şeyler ona verilmişti o ev ve arsa gibi ama ikisinin de tapusu babamda değil 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canım  eğer paylastilarsa ölenlerin üzerinde olamaz çünkü olunce varislere hemen düşer resmi olarak zaten . Baban imza atmadan olmaz , babandan sonra da siz imza atmadan olmaz yani. Onlar kaçırmış demek ki ölümlerden once
(4,599 puan) tarafından
Yani babam babaannemden önce vefat etti o zaman nasıl oluyor ?
tarafından
E devlete gir canım tapu bilgilerine bak. Benim annem vefat etti üzerinde ve varsa babam ve 5 kardeşiz hepimizin e devlette görünüyor.  Eğer siz hissedarsaniz duruyordur mutlaka
(4,599 puan) tarafından
Iste babamin uzerinde bir şey yok bizde göremiyoruz biraz karışık bi durum sanirim bi avukata danışmam gerekecek
-Reklam-
0 oy
(489 puan) tarafından
Nereler olduğunu parsellerini ogten kimin üstüne ne zaman geçirilmiş veya ne durumda tak tak çıkar . 
(4,599 puan) tarafından
Onu da ogrenmem imkansız asla söylemezler nasıl öğrenebilirim belediyeye gitsem
(489 puan) tarafından
Babanız in tc si ile aratin bakalim ya da bir avukattan destek alin yok mu çevrenizde hiç bizde de bu tip birseyler oldu da avukata verdiler teyzemi . Anneanneme ölmeden önce imza attırmislar falan bu sadece bir tarla için ama başka tarlalar da varmış avukat buldu onlari yani . Annem diyor annemin tarlaları olduğundan haberim bile yoktu . Hepsini çıkarır arayın hakkınızı sonuna kadar . Onlar kardeşlerinin yetim lerinin hakkını yemeye utanmıyorlar da siz mi utanacaksiniz canim . Yani gerçekten yemişler ise tabi . Helal ordan gelecek para . Babanızın hakkı. Sizin hakkınız
(489 puan) tarafından
Siz sessiz kaldıkça kimse sesini çıkarmaz geç olmadan bulun bir avukat önce danışın sessizce öğrenmenin yolunu bulun . Dedenizin tc sini bulamaz misiniz ordan yola çıkarak kime ne kalmış çıkar belki
(4,599 puan) tarafından
Aynen öyle 6 yasindaydim babam öldüğünde ne o zamandan beri ne bugün bizi düşündüler. Hatta kuzenlerim ki haklari yok babamin arsasina göz dikmisti ev yapacakti oraya nasıl olsa biz cocuktuk bir şey anlamicaktik. Avukata gitmeyi düşünüyorum ama sorun şu ki sadece isim versem avukat anlar mi dedem ta 30 yıl önce vefat etti ben daha doğmadan tcsini hiç bilmiyorum
(4,599 puan) tarafından
Ama çok sağol yazdığın için Allah razı olsun ben hiç bilgili değilim bu konuda
0 oy
(9,081 puan) tarafından
Tabisi size duser baban yoksa bile  hakkaniyetli olarak babanon payi annene yani buyuk olarak annene vermeleri lazimdi. resmiyette bisey yoksada biz bole bole paylastik buda olen abimizin hakki yenge sana verioruz gibisinden. Esim  3 kardes anne baba vefat etti bide abla vefat etti.esim ve abisi evleri paylasirken vefat eden ablasinin oglunu da kattilar. Ablasinin hakki var sonucta 2 kardes degil 3 kardes payi.ablanin payi ogluna devroldu yani.
(4,599 puan) tarafından
Annem evlendi yani ona bir set vermezler zaten de bizi de es geçtiler maalesef
0 oy
(23,326 puan) tarafından
Ay çok üzüldüm ya dede vefat ettiğinde ondan kalanın miras olarak sizin babanıza ve amcalara bırakılmış olması lazım babanız sağken işlem yapılmış olabilir mi acaba çünkü bir imza vekalet falan olmadan direkt üzenlerine geciremiyorlar diye biliyorum 6 yaşındaydım diyorsunuz dede ölünce babaya kalan babadan sonra size intikal etmiş olmalı bence gerçekten bir avukatla görüşün aile bireyleri arasında önce ölenin malı sonra ölene miras olur yani dede öldüğünde baba sağ olduğuna göre babaya kalmış olmalı baba vefat edince de siz çocukları ve eşi hissedar olur arada ya babanın sağlığında alınmış vekalet vardır veya evrakta sahtecilik 
(4,599 puan) tarafından
Bana geliyor ki her şey amcamin üzerine belki halalarima vermiştir küçük bahçe ve para kesin zaten. Bizi ise es geçtiler babamlar 2 erkek 4 kizdi
(23,326 puan) tarafından
Rabbim sorsun hesabini ama siz yinede iyice öğrenin
0 oy
(1,389 puan) tarafından
Babannen vefat etmeden önce diğer evlatilarinin üzerine geçirmiştir tapuları. Sizden mal kaçırmışlar yani. Nekadqlar günah yetim hakkı yemek. Allahtan korkmadilar mi acaba
(1,389 puan) tarafından
O bahsettigin evin tapusu babanın uzerinde degilmistir zaten. Babannemin üzerindeyse baban önce vefat ettiği için size birşey kalmamıştır. Babannen de ölmeden diğer çocuklarına geçirmiştir dediğin gibi. Resmi ya da şahsi olarak sahitlendirip geri çevirme yapılabiliyor mahkemeyle böyle durumlarda. Bence peşinden kalma al hakkını.
(4,599 puan) tarafından
Evet sanırım o evin tapusu amcamin üzerine halbuki o evi babam kendi elleriyle ve alın teriyle inşa etti amcamla. Alt kat bizim üst kat amcamin ama dün halama sordugumda tapu önemli değil tapuyu napacaksin diyor :) tabi işlerine gelmiyor
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Herkes herşeyi kendi üstüne bile alsa iyi bi avukatla dava açıp hakkını alabilirsin bilgin olsun. Instagram da hakkiniz_var diye arat avukat Vahap bey var, bu işleri çok iyi biliyo, kesinlikle onun yazılarını oku yada online danışmanlık bile alabilirsin, işinin ehli birisi
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Yasal olarak öğrenmek için mecburen avukata başvurmak gerekiyor bu durumda çünkü vefat edeli uzun yıllar olmuş. 
(4,599 puan) tarafından
Evet başvuracagim
0 oy
(53 puan) tarafından
Sen avukata vekalet verince babanın tc sinden dedenin olanları falan filan herşeyi bulur çıkarır dava açılırsa mecburen malların nerde oldunu onlar kendileri mahkemede beyan etmek zorunda kalıcak, bnim annemde dedemin malları için dava açmıştı dayımlara herşey tek tek ortaya döküldü mahkeme tarafından mal keşifine çıkılmıştı. 
(4,599 puan) tarafından
Bende babamin tcsini buldum dedemin ve babaanneminki de var galiba dediğin gibi avukata gideceğim
(53 puan) tarafından
En iyisi canım bu durumlarda mahkeme kesin ve net sonuç verir mal kaçırmışlarsa cezalı duruma düşerler zaten

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 182 göst.
1 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,371 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 279 göst.
7 Haziran 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,371 puan) tarafından soruldu
+2 oy
9 cevap 241 göst.
16 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Soruyorum (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 85 göst.