0 oy
1,045 göst.
Diğer kategorisinde (4 puan) tarafından
Merhaba hanımlar, 

Instagram'da bir anne çevresindeki otizmli çocukların 18.ay aşısından sonra buna bağlı olarak otizm tanısı aldığını belirtiyor. 4-5 tane yakın tanıdığı yaşamış. Kızım 10 gün sonra 18.ay aşısı olacak, şuan karşıma böyle bilgi çıkması beni tedirgin etti. Ben genetik bir farklılık olduğunu düşünüyordum, siz ne düşünüyorsunuz? Çevrenizde böyle bir şey  yaşayan var mı ?

11 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Onu söyleyene benden slm söyleyin özel egitim öğretmeni yağmur hanımın hepinize küfürü var diyin belki akılları başlarına gelir cahil cahil konuşup insanı deli etmesinler bilimsel olarak kanıtlandı aşıların otizme etkisi olmadigi sırf bu yüzden zamaninda Bi çok insan aşı yaptırmadı ve çocuklar hastaliktan kirildi asıl bu yüzden engelli oldular
(4 puan) tarafından
Kaç bin takipçisi var  bir de , aklım bulandı bir anda. İçime su serptiniz
tarafından
Zahmet olmazsa benden ona küfür iletin dünya üzerinde kanıtlandı bu asilardaki civanin otizme etkisi olmadığı neye dayanarak saçmalıyor acaba otizm genetik doğuştan yada sonradan olma degikdir daha doğrusu Bi tek bu kanitlanmadi otizme neyin sebep olduğu hala bilinmiyor ama aşı olayı %100 kanıtlandı lütfen rica ediyorum sizden duyduğunuz saçma sapan şeylere inanmayin
(611 puan) tarafından
Bilimsel olarak kanıtlanmadi dediğinize göre bazı makaleleri kaçırdınız... Asırlarda bulunan civanin otizmi etkilediği dünya sağlık örgütü tarafından onaylandı. Bakın otizm yapması demiyorum ama etkilediği artık bir gerçek
tarafından
Hayir cnm sadece bazı saçma sapan insanlar hala iddialarını sürdürüyor ama kesin olarak otizmle ilgili kanitlanan tek şeydir asilarla otizmin ilişkisi olmadığı
tarafından
Kaç makale kaç araştırma kaç deney veya aşı içeriği okudunuzda bu kadar kesın konuşup bşylere ön ayak oluyorsunuz. Yaparsınız yapmasınız herkes cocugundan mesul ama tedırgın olup bunu sorgulayan bır ınsana bu kadar kesın ve net konuşacak yerde degılsınız bence. Egitimci olmak sağlıkcı veya tıpçı olmak degildir heralde.
tarafından
1.si zelal farkında mısın bilmiyorum konunun uzmanıyım yani bu benim bransim özel olan her hastalığın sebebini neyin etki edip etmediğini bilmezsek zaten öğretmen olup o çocukları egitemezdik 2.si bu kadar emin konusmamin sebebi dünya üzerinde kanıtlanmış tip kitaplarına girmiş Bi konuyu bizler zaten bilmek zorundayız 3.su dünyanın kabul ettiği tip uzmanlarının bile %100 kabul ettiği seyi neye dayanarak söylüyorsun 4.su ailem tamamen saglikci 40 yaşında otizmli ağabeyim var 6 yıllık özel egitim öğretmeniyim 5.si ve en önemlisi makale araştırma okumak elbette önemlidir fakat 3 5 kişinin lafıyla dünya üzerinde kanıtlanan biseyin aksi iddia edilemez madem öyle bisey var kanitlasinlar tip kitaplarına girer ve uzmanlar one göre artık evet var derler 7.si tuzlu ayran otizm yapar gibi saçma sapan makaleler yazan insanların söylediklerini hangi uzmanlar kabul etmiş... neyse konu saçma sapan biyere gidiyor tartışmaya gerek yok bilim her zaman nettir aksi kanitlanmadikca
tarafından
Cocuk benim çocugumsa bemim için hersey suphelidir. O 3 5 kişinin önü tıkanmasa gercekleri herkes duyar ama işlerine gelmiyor ve sesleri bastrılıyor. Cunku tıp için hasta insanlar hep olmalı ki çark dönsün ;)
tarafından
Who kimin elinde önce onu cok iyi öğren eğitmen hanım :) aşırı komik görünüyor artık aşılara bu kadar müptela olmanız sonsuz güveniniz.
(415 puan) tarafından
Cahile laf anlatmak  gör olan birine renkleri anlatmaktandan daha zordur boşver eğitmen
(907 puan) tarafından
Zelal sana şu konuda katılıyorum. Şuan salgın hastalıklar var özellikle çocuklarda. Bence ilaç fabrikaların yaptığı bir oyun. Hasta olsun ilaç satılsın mantığı. Ben çocuk gelişimi mezunuyum. Özel gereksinimli çocuklara ücretli öğretmenlik yaptım. Sertıfıka almak için özel eğitim öğretmenlerinden ders gördük. Öğretmenimiz şunu söylemişti 2023 sonra otizm çoğalacak. Neye dayanarak söyledi hatırlamıyorum ama görev yaptığım okul da özel eğitim öğretmenlerinin bir kısmı aşının etkili olduğunu söylüyorlardı. Yanlış hatırlamıyor isem bir yazı okumuştum yurt dışında anne çocuğuna aşı yapıldıktan sonra otizm tetiklediğini hatta ilaç firmasını dava ettiğini. Ama dediğim gibi yanlış harırlıyor olabilirim. Eşim daha çok hakimdi yazıya.
tarafından
Kenevir neden yasak bir bitki dunya genelinde ? Çünkü kanserin ilaci bir kere cahil etiketi vurmadan gözlerimizi acip arastiralim eğer hastaliklarin tedavisi kesin olarak mümkün olursa ilac firmalari ne is yapar ?
(6,340 puan) tarafından
Otizm ruh ile yani yaşadığı ruh dünyası ile ilgili aşı ise vücut sağlığını koruma ile ilgili. Otizme sebep olan Tiomersal aşılarda var evet ama ilaçlarda da temizlik yaptığımız temizleyiciler de spreylerde de hatta tatlı su balıklarında da var. Çocuk enfeksiyon hemşiresiyim. Bölüm hocamız çocuklarına hiç düşünmeden aşılarını tam yaptırdı. Aşı yaptırmak annenin bileceği bir şey. Servisimize aşısız gelen hasta çocukları görünce hiç düşünmeden yaptırıyorum. Kızamık deyip geçtiğimiz hastalık 9 yaşında bir kız çocuğun hayatını felçli olarak geçirmesine sebep oldu. Aşıdan daha tehlikeli olan gdolu  hormonlu yiyecekler içecekler. Kullandığımız parfümler, makyaj ürünleri, kremler,elimizde ki telefon her şey zarar verirken aşı aralarında en masumu
tarafından
Hülyali cahil demeni cok dert ederdim senin gibi önüme her sunulana koşulsuz inansaydım:) o yüzden bence gidip aynaya bak cahılı çok net göreceksindir ;)

Kızlar ben isvecte yasıyorum ve bir cocugum full aşılı diğeri asısız . Red verdiğimde doktor siz qnne ve babası olarak çocugunuz için en iyisi neyse ona ınanır ve onu uygularsınız tabi ki dedi. Ve sunuda ekledi son yıllarda aşı reddı cok çok arttı dıye:) demek ki artık kımse ölümüne güvenmiyor bunlara ve sorguluyor.
tarafından
düzenlendi
Ayrıca adalıde yaşadıgım ülkede kenevir üretim ve satışı yasal faydaları kabul görmüş;) içinde ki kafa yapan madde izole edilerek tıpkı çay gibi kurutulmuş nanne gibi netten sipariş verip alabılıyorsunuz.
tarafından
Kenevir sadece bir ornek canim artik bir cok yerde yasal ama yuzyillar boyunca boyle degildi artik insanlar sorguluyor puta tapar gibi bilime tapmiyor herkes seni bu konuda takdir ediyorum bilmişlik yapmak yerine sorgulayan arastiran her seye fanatik bir sekilde inanan bi anne degilsin ismimizin önünde bir ünvan olunca konunun uzmani piri olunca her seyin en dogrusunu bilmis olmuyoruz ;)
tarafından
Konunun piri oldugunu söyliyenler bile kesin ve net degil bu kadar. Siz bir doktora sizi cahıl olmakla ıtham eden birine deyin bakalım cocugumu aşi yapıcam ama butun sorumlulukları siz kabul ediyor musunuz dıye o bile kaçıcaktır:) korona aşısında oldugu gibi ölmeyi kabul ediyorum diye onay formu imzalatıldı herkese kimsede yahu ölecegim şeyi kendime nie yapim demedi
tarafından
Yakin bir zamanda ipligi pazara cikacak o asi firmalarinin o zaman belli olur her sey :)
(415 puan) tarafından
Zelal yaşadığın ülkede köpek veya kedi birşey isirinca kudus aşısı yapmamana da dotkor bu şekilde mi cevap veriyor . Duyduğum herşeye inanmıyorum haklı olduğunuz yerler var haksız olduğunuz yerler var . Her aşıyı bende doğru bulmuyorum fakat bebekler için olanları gerekli görüyorum. Kaldı ki çocuklarda ki hastalıkların çoğu soluduğumuz havadan yediğimiz yiyeceklerden oluyor.
(415 puan) tarafından
Kaldı ki burda körü körüne savunan sizsiniz
-Reklam-
+1 oy
(9,920 puan) tarafından
Canım Allah bilir ama ben 9 ay asısından sonra aşıları bıraktım. Olabilirde olmayabilir de ama aşıların masum olduğuna inanmıyorum hiç bir ilac maalesef masum değil. 
(1,635 puan) tarafından
Neden dokuz ay cnaim kizim dokiz aylık olmak üzere asimiz varda merak ettim
(9,920 puan) tarafından
Ya 9 aya kadar benim bebegım hıc hastalanmadı gözüm gibi baktım 9 ayda aşıyla birlikte bir perişan oldu çocuk o zaman bi süphe uyandı sonra instagramda bir anne 1 yas asısı sonrası bebegı sara nobetleri gecirmeye basladı ve asıları durduruldu kadın hala ugrasıyor ara ara cocugu gecırıyo ondan sebeb de oldu bıraz elhamdülillah 3.5 yasındayız şimdi
0 oy
(53,952 puan) tarafından
burdada cok döndü bu muhabbet
0 oy
tarafından
Hiç denk gelmedim canım arkadaşlarımın çocukları oldular 3 ve 5 yaşındalar şimdi ama öyle bir sorun yok bilimsel bir kaynağı var mıdır doktora sormak lazım 
0 oy
(13,439 puan) tarafından
Etrafimda cok cocuk var hic gormedim duymadim valla. Bende hepsini yaptirdim. Suan 27 aylik bulbul mubarek. Herseyden haberi var. Ve tvde cizgifilmde izler yani
0 oy
(3,553 puan) tarafından
Güvendiginiz doktorunuz varsa ona danışın bide eczacınız gereken bilgiyi onlar versin

Kendime gelince özel aşısı da dahil bütün asilari yaptirdim
0 oy
(297 puan) tarafından
Otizim genetikdir sonradan yapıcağını sanmıyorum biz olduk ve sıkıntımız yok 19 aylık 6 ya kadar sayıyo ve en az 60 kelime söylüyor ve 3 tane kitabı var isimlerini diyince içindeki resimleri gösteriyo tüm kitabı ezberlemiş 
0 oy
(2,528 puan) tarafından
Bunu hangi sayfada gördünüz acaba ss alıp atar mısınız 
(4 puan) tarafından
Konuşan hanımefendinin yüzü görünüyor, burada paylaşmak istemem.
(2,528 puan) tarafından
Özelden ismini yazar mısınız konuşmasını merak ettim
0 oy
(313 puan) tarafından
1. Yaş asisindan sonra nöbet bayılma geçiren var hatta sağlık bakanlığı çocuğun aşılarını durdurmuş ama 18. Ay aşısını bilmiyorum. Çok kafanıza takılırsa hemsireden aşının prospektusunu isteyip iyice okuyun. 
0 oy
(415 puan) tarafından
Ağzı olan birşey uyduruyor 
0 oy
(3,995 puan) tarafından
Yooo hiç duymadım

Bende özel ve devlet olmak üzere bütün aşısını yaptırdım

İyiki yaptırdım diyorum 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 689 göst.
14 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Alyakus (2,676 puan) tarafından soruldu