+1 oy
631 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (63 puan) tarafından
Aynı durumda olup sonradan konuşan var mi

15 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kardesim 4 4.5 yasinda konustu ama doktorla goeusmekte fayda var
(63 puan) tarafından
Psikoloğa götürdüm cok şükür bi sorun çıkmadı bol bol konuş dedi
tarafından
Benim kardesimde oyleydi bi anda konustu sonra yanliz sinirliydi o kaldi malesef derdini anlatamayinca sinirlenirdi
-Reklam-
0 oy
tarafından
30 milyon kelime kitabini arastirmani oneririm kuzum bide pedagoga gotur 
0 oy
tarafından
Tablet ve telefondan uzak tutmaya calis reklamlari izletme
(36 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum benim. Kızım 2+3 yaşında maşallah konuşuyor ben hiç telefon tablet vermiyorum sınırlı tv süresi ve reklam izletmemeye çalışıyorum. Ama kızımdan 3,4 ay büyük arkadaşlarının çocukları ve 3,4 yaşında kız  çocuklar var etrafimizda sürekli elinde tel,tablet vs hiç biri doğru düzgün konuşamıyor 3,4 yaşında olan turkce konuşamıyor  ingilizce yi burkac kelime konuşuyor ana baba ingilizce bilmez iken(youtube dan öğrenmiş) hiç doğru bulmuyorum. Ama misafirliğe gittiğimizde vs mesela bugün 5 saat tv çizgi film açtılar değiştirmelerini istediğim halde ev sahibi yapmadı :@ böyle durumlarda yapcak bisey yok
0 oy
(496 puan) tarafından
Pedagog ya da nöroloji PSK. İle görüştünüz mu ?kelime hariç uzun  cümleler kurabiliyor olması lazım yaşına uygun. Bebeğim daha küçük ve ilk cocugum pek bir bilgim yok ama öyle okumuştum araştırırken. 
0 oy
tarafından
Benimde oğlum 2.5 yaşında 1 ay öncesine kadar emzik.emerdi kardeşi doğacak bıraktırmayalim.kardesinde gördükçe içi kötü olmasın dedik lakin ağzı yüzü yara oldu doktoru hemen emzik bırakılıyor dedi o an bıraktırdım.ve o andan sonra çocuk öyle bir konuşmaya başladı ki Allah çenesine zeval vermesin susturana aşk olsun yani demem o ki seninde çocuğunun konuşmasını engelleyen bir şey olabilir televizyon vs
0 oy
(659 puan) tarafından
Kanarsa suyu ıcır dıyolar buyukler sakır mıs o zaman 
tarafından
O nedir
0 oy
tarafından
Bu durumlarda kresin cok faydasi oluyo yarim gün gönderebilirsiniz yada oyun evlerine fln
0 oy
tarafından
Benim oğlumda nerdeyse 4 yaşında konuşmuştu.ama benimle beraber çok zor şeyler yaşamıştı .ona baglamistim bende :( şimdi 13yasina girdi
(5,514 puan) tarafından
Kac yasindasin kiz sen masallah kucuk duruyon
tarafından
34 olduk artık gençlik bitti :)
(5,514 puan) tarafından
Genc duruyon kizz
tarafından
Teşekkür ederim :) ruhum yaşlı :D
0 oy
(9,647 puan) tarafından
Tv den tabletten telefondan uzak dursun kuzum sizinle iletişim halinde olsun dış etkenler bu konuda gelişmelerini kötü etkiliyor.. 
0 oy
tarafından
Canım bazı çocuklar geç konuşurmuş bazıları da 1.5 yaşında herşeyi anlatıyo erkek çocukları özellikle daha geç konuşuyo. Eltimin kızı var 2.5 yaşında anne baba memi bebi den başka bişey bilmiyo doktor bişey yok dediyse boşver peygamber efendimiz ne diyo çocuklarınıza susmayı öğretin onlar zaten konuşmayı öğrenir o yüzden kendi haline bırak :) 
0 oy
tarafından
Konuşma terapisti bir görsün, konuşmaya ihtiyaç duymuyor olabilir. Ne sıkıntısı olduğunu terapisti anlayacaktır. Bir de şarkı söyleyin. 
0 oy
(3,729 puan) tarafından
Eltimin oğlu da 3 yaşında 20 kelime bile sayamiyodur ama o çocuğuyla hiç aktivite yapmaz oturup konuşmaz ben gittiğimde renkli şekerler vardı elinde cagirdim onu yanıma döktük hepsini koltuğa ben dizmeye başladım renkleri söylüyorum işte yeşil mavi kırmızı diye o da arkamdan tekrarlamaya başladı annesi babaannesi falan şaşırmaya başladılar. 

Çocuklar aglayinca derdini sormak yerine eline telefon tutuşturulmamali veya konuşmaktan sıkılıyor olabilir bilemiyorum 
0 oy
(777 puan) tarafından
Canım öncelikle mutlaka doktora danış belki gitmişsindir bile.benim büyük oğlum da konuşmuyordu.anne bile demiyordu hepi topu bi kaç kelimesi vardı.pedagog gördü çocuk psikiyatrisi gördü ve normal olduğu söylendi.maalesef konuşma da genetikmiş.gittiğimiz bütün uzmanlar bize dönüp hanginiz geç konuştu dedi.babamız 4.5 yaş civarı konuşmuş.oğlum da maalesef aynı şekilde 5 yaşına doğru konuştu.şimdi hiç ama hiç susmuyor :))) İnşallah sizin de sorun yoktur vardır onun da bir saati.Rabbim zorunu kolaylaştırsın canım.
0 oy
tarafından

Benimkide 4 yaşinda tam net konuşamıyo işde yeni yeni başladı konuşmaya götürcekdik aramadılar sağlık ocağı biyere yönlendirdi orası bizi arıycakdı bekliyoruz 

0 oy
(627 puan) tarafından

TV, telefon vs kullanıyor çok izliyorsa normal ama kesinlikle az kullanması gerekiyor. Mümkün olduğunca eğitici oyunlar oynayıp, aktiviteler yapmak lazım. Benimde oğlum geç konuştu Dr tv den kaynaklı dedi, beraber oyunlarla vs dünyanın kelimesini öğrendi bu kezde susmaz olmuştu.

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 647 göst.
4 Ocak 2020 Aile & Aşk kategorisinde Nisanrt (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 463 göst.
0 oy
8 cevap 294 göst.
12 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 112 göst.
12 Mart 2024 Diğer kategorisinde GSmsl (853 puan) tarafından soruldu