İki senedir kilo vermek için chia tohumu kullanıyorum denemediğim şeyi asla tavsiye etmem ve sonuç iştahınızı kesiyor göbeğinizi eritiyor sağlık bakanlığı tarafından onaylanmış ve yayla markasına ait ürünü kullandım.
Günde bir yemek kaşığı bir bardak suya koydum 5 dakika şişmesi için bekledim sonra içtim inanılmaz etkisini gördüm ama bir yemek kaşıgından fazlası zarar herşeyin ölçüsünden fazlası zarardır zaten.
Kısa bilgi geçiyorum okumak isterseniz diye buyurun
Chia tohumu diyeti nedir: Chia tohumu zayıflatır mı, yağ yakar mı?

1200w" alt="image">
Chia tohumu diyeti, yaptığı diyet boyunca açlık yaşayanlar, doymadığını düşünüp diyeti bozanlar için ideal bir beslenme şekli. Zira chia tohumu içinde bulunan triptofan aminoasit tokluk süresini uzatarak acıkmanızı engelliyor, gece geç saatlerde gelen o karşı konulmaz açlık krizlerine karşı sizi koruyor. Buna ek olarak bitkisel protein içerdiği için kilo verirken kas kaybını önlüyor, yağ yakmayı destekliyor ve kişinin sağlıklı kilo vermesine yardımcı oluyor.
Gluten içermemesi sebebiyle gluten intoleransı yaşayanlar ve çölyak hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği chia tohumu bağırsaklardan toksinleri atarak bir nevi bağırsak detoksu da yaptığı için fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin denemesi gereken bir diyetin ana kahramanı oluyor.