0 oy
338 göst.
Diğer kategorisinde (269 puan) tarafından
Doktor bebeğime hava makinesine koymam icin sodyum klorür çözeltisi vermiş siringayla çekiliyor bende burunada kullanır diye siringayla çektim ve burnuna sikicakken asla izin vermedi gözune doldu hemen bezle sildim yanlış mı yaptım bu buruna kullanılmıyor mu ki üzerinde damardan verilir bilmem ne yazıyor sonradna gördüm korktum yanlış mı yaptım nolur yazın nolurrrr gözüne geldi birde sıkıntı olur mu 

6 Cevaplar

0 oy
(13,437 puan) tarafından

Sodyum klorur dedigi tuzlu su canim :D korkmana gerek yok yani burnuna sikabilirsin

image

(269 puan) tarafından
Evet canım buuu evet bundan sıktım
(13,437 puan) tarafından
Tamam canim hicbisey olmaz meraketme bu bildigimiz tuzlu su baska bisey degil. Ben bebekliginden beri doktorumuzun tavsiyesiyle kullaniyorum kendimede kullaniyorum. Oglum 27 aylik suan. Siringaya cekip burnuna sikiyorum
(269 puan) tarafından
Ayy çok teşekkür ederim o kadar içimi rahatllatin ki ya ben hava makinesi kullanıyorum ilacın birine bundan da sıkıyorum seyreltmek içinmiş galiba burnumuda kullanım bari dedim sonra başaramadım gözüne doldu izin vermedi dedim acaba buda hava ilacı felanmiydi yorgunluktan aklimmi karıştı dedim zarar mi verdim dedim burnu çok tıkalı tek kullanımlıklarda var ama açmıyor iyi bu tayzikli olursa açar dedim ama izin vermiyor yorgunluktan beynine neyi düşüneceğini sasirdim artık
(13,437 puan) tarafından
Bende hava makinasinada kullaniyorum canim. Burnunada nasil sikiyorum sirtini kendime ceviriyorum kafasini one egiltip hafif yana ceviriyorum siki siki tutuyorum bi deligine sonra ayni sekilde digerine sikiyorum cekiyorum sonra
(269 puan) tarafından
Sende mi hava makinası kullanıyorsun canım hangi ilacı seyreltiyorsun bununla canım herşeyi denedim ama asla izin vermiyor çırpınıyor ellerimi çekiyor kafasını sabit tutsak bile başarıyor izin vermemeyi biz de 5 ayligiz iyiliği için yapmaya çalışıyorum ama yok asla izin vermiyor ne daha iyi açılıyor dimi bununla
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ya çocuk izin vermemiş ama o buruna sıkılmaz burnu tıkanıksa sprey var eczanede rhinfant diye harika birşey al ondan rahat nefes alır bari çok geçmiş olsun 
(269 puan) tarafından
İzin vermemiş ama burunu tıkalı hava veriyorum aşırı tıkalı balgamlı nasıl açabilirim başka serum fizyolojik var tek kullanımlık ama o açmıyor bende siringayla bu tazyikli gelir açar dedim ama gözüne doldu izin vermedi 5 aylık
tarafından
Eczaneden rhinfant al kesinlikle çocuk çok rahat eder
(269 puan) tarafından
O pisliği nasıl cikrariyor sprey peki
tarafından
İşte önce o klörür dediğini sıkacaksın sonra onun için boru gibi yumuşak var ağzına kat çocuğun burnuna çek burnunu güzelce sonra o spreyi sık çok rahatlıyorlar hemde öksürük olmuyor boğazları kurumayınca. İstersen atayım resimini. Benim kızımda kronik bronşit ondan biliyorum
0 oy
tarafından
Kuzu esım serum fabrikasında calısıyor sodyum klorur dedıgın tuzlu su zaten ben hep esıme getırtırım torbası ıgne yerı hatalı olan urunleri oluyor onlardan getırır oglumun da kendımınde burnu tıkanınca cekerım bısı olmaz ondan korkma sadece tuzlu su oldugu ıcın normal su ıle bı yıka yuzunu bısı olmaz gozu yanmasın
(269 puan) tarafından
Tamma canım sağol göz temizliği içinde kullanılıyormuş serum fizyolojik galiba
tarafından
onu bılmıyorum canım
0 oy
(1,980 puan) tarafından

Bahsettiğiniz şey boş serum oluyor yani herhangi bir ilac eklenmemiş hali ile tuzlu su. Bebeğimin ilk 6 ay burnunu hep böyle temizledim. Yapmanizda herhangi bir sorun yok :)

(269 puan) tarafından
Peki gözüne kaçtı baya birşey olur mu acaba
0 oy
(829 puan) tarafından
Canım birşey olmaz bende kızıma yapıyordum burnu açılsın diye grip olduğu zaman bazen buhar makinesinde ilacın içine 2 CC katıp kullanıyordum doktor öyle söylüyordu
0 oy
(1,101 puan) tarafından
Serum fizyolojikden bahsediyosun dimi. Yani burun için en masumu bişey olmaz yıllardır kullanıyoruz.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 136 göst.
20 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde Cansuklns (628 puan) tarafından soruldu
+2 oy
35 cevap 1,034 göst.
+1 oy
11 cevap 520 göst.
18 Nisan 2025 Aile & Aşk kategorisinde Ben geldm (2,209 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 427 göst.
10 Mart 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,046 soru

24,038,624 cevap

329,042 kullanıcı

...