+1 oy
318 göst.
Diğer kategorisinde (6,288 puan) tarafından

Genel olarak bütün erzurumların aslında anlaması lazım Neden böyle bir Yazının olduğu Neden böyle uyarının yapıldıği:D

Çünkü kuzenim Bursa'dan Erzurum'a gelmişti okumak için üniversiteye ve o zaman böyle bir olay geçtiği zaman o kadar gülmüştük ki kendisi saatlerce o aracın gelmesini beklemişti:D aslında kısa bir ipucu vereyim size şive ile alakalı bir şey

image

7 Cevaplar

0 oy
(1,154 puan) tarafından
G harfini C diye okuyorlar :)
(6,288 puan) tarafından
Ama böyle oyunbozanlık olmaz ki şimdi Hepsi anladı:)))
Genel olarak burada hep öyle g yerine C'yi kullanıyorlar Hele bir Erzurum var konuşurken izlesen  dersin Bunlar ne konuşuyor
(1,154 puan) tarafından
Konuşmalarından anlarım ki. Bizim köken Kars çünkü. Terekemeyiz :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Peki c1 diye ayrı bir otobüs var mı çocuklar okul diye nereye gidiyorlar acaba yazık dmdşdş
(6,288 puan) tarafından
Var var Aslında var ama mesela okul Kavşağı üzerinden geçmiyor başka yerden geçiyor fakat bizim Erzurum şivesinde g yerine C denildiği için böyle sürekli karıştırılıyor ve öğrenciler saatlerce o C1 otobüsünü bekliyorlar Halbuki C1 otobüsü çok başka yerden geçiyor☺️☺️
tarafından
Anladım olayı zaten :))) vallahi yazık ya ilk zamanlar traji komik anıları vardır o zaman tüm ünililerin dldşsş
0 oy
(18,465 puan) tarafından

Erzurumlu değilim ama anladım :D

(6,288 puan) tarafından
Zeki olan insanın hali başka ☺️☺️☺️
0 oy
(6,435 puan) tarafından
Karslıyım ama anladım canım Azeriyide iyi anlıyorum bizimkilerde öyle konuşuyor
(6,288 puan) tarafından
Aynen Zaten şöyle genel olarak şivemiz azerilere de benziyor Zaten baktığın zaman Iğdır'ın yarısı Azerbaycanlı dolu ve oradan genelde hastane için Erzurum'a geldikleri zaman bakıyorsun ki şivemiz benziyor birbirlerine:))

Hem ha Kars ha Erzurum ikisi kardeş şehir
0 oy
(1,974 puan) tarafından
Anlamadm gizzz bnde :))))
(6,288 puan) tarafından
Bebeğim bak yorumlara zaten hemen çaktılar davayı:))

Şimdi bizim Erzurum'un şivesinde g harfine C'yi çok kullanıyorlar yani g yerine cümlenin başına c harfini koy mesela gelmek yerine celmek derler ve bu yüzden de mesela soruyor birisine amca Okula hangi araba gidiyor o da G1 diyor aslında ama ağzından c gibi çıktığı için çocuklar saatlerce Okula gitmek için o arabayı bekliyor Halbuki o arabada çok ters bir noktadan gidiyor
(1,974 puan) tarafından
Ayyy kizz çok gıcık yaa:)))
0 oy
(4,311 puan) tarafından
Ben Erzurumlu değilim ama çok arkadaşım var cittik, celdik ☺️
(6,288 puan) tarafından
Ayyy bak nasil biliyor hahaha
Genel olarak yarısı böyle konuşur benim gelin geldiğim yerde hep böyle konuşuyor ve eşim de öyleydi 6 senede artık değiştirdim sürekli kızıyordum ya diyordum düzgün şöyle şu kelimeleri diye☺️☺️☺️
0 oy
tarafından

:D ulan iko yhaaaa

(6,288 puan) tarafından
Hahahaha ama okurken bayağı güldüm çünkü kuzenimin başına da gelmişti kendisi Bursa'dan buraya üniversite için geldiğinde halam falan da çok gülmüştü kızım anan Erzurumlu Sen nasıl bilmezsin falan diye
tarafından
Bende pek anlamazdim herhalde sjjs

Babam smdi bir foto atmışti duruma orda bir köy var  gitmesekte gormesekte bizim köyümüz diye sjjs

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 825 göst.
18 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,929 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 106 göst.
12 Mart 2025 Diğer kategorisinde Ruya1311 (9 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 121 göst.
24 Ocak 2025 Diğer kategorisinde UmAYElcin (298 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 654 göst.