0 oy
102 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (278 puan) tarafından
Kızlar oğlum 7 aylık basit sebzelere başladık ama mesala bakıyorum bazı yerlerde kıyma 7 ayda verilir diyor bazıları verilmez. Bazıları 6 ayda kereviz verilir demiş bazıları 8 ayda verilir demiş. Tariflere bakıyorum 6 ay yemeği ama çocuk onu nasıl yesin krep yapmış. Çok kafam karışık bunları okudukça çocuğa bisey veremiyorum. Bana yardım eder misiniz?

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben 5 aylıkken gectım ek gıdaya 15 gun pure seklınde verdım sonra ne verdıysem puturlu sekıldeydı, 6.5 aylıkken pankek yapıp elıne verıyordum o yuzden, tavsıyem bu ek gıda donemını buyutmeden yanı cok ıncelemeden bellı baslı yasak seyler harıc bal, çilek vs herseyden tattırmanızdır, tadım surecı bıttıyse alerjı vs yoksa
(278 puan) tarafından
6 aylık yiyecekleri tattirdim kabak havuç patates muz elma vs ama mesela tavuk verebilir miyim 7. Ayda bakıyorum ama herkes farklı şeyler demiş internette o yüzden ne vereceğini şaşırıyorum
tarafından
Tavuk verebılırsın tabıkı ben berıyordum, kıyma kuzu kıyma 1 yasına kadar verdım, hatta tavuk yogurt ıkılısını cok severdı kızım, dıyorum ya bellı alerjen seyler dısında herseyı verın
-Reklam-
0 oy
tarafından
 Ence öyle telaş falan yapma yavaş yavaş tadımlık falan yap zaten sonrası git gide alışıyor yemeye başlıyor 
(278 puan) tarafından
Bende evde ne yaptıysam ondan vereyim diyorum artık. Bebek irmiği vs almam gerekiyor mu peki yulaf unu vs
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Canm 7ay olmş zaten sen karısık sebze sebzelerıne kıyma degılde kemık suyu falan koyabılırsın pütürlüye alıstıysa kıymada koyabılırsın kıymyı özel cektırıyorsun bı kac defa cekıyor kasap bebek dersenız ona göre yapar o zaten o yuzden cok kuuck parcalar oluyo pütürlü gibi vorbalarında verebılırsınz bısı olmaz mevsımıne göre devam et ama meyveye sabırlı ol asitli ve alerjene yatkın olanları en son verırsın cevız yumurta süt bunları denedıkten sonra 8.ayda vermeye bsladım yemeklerıne katıyordum cevızı de rondodan cekıp en ınce halıyle eleyıp öyle eklıyordum pürelerıne lrep ıcın falan erken yanı çiğneme refleksı gelısmeden elıne onları verme sen farledersın zaten en basta koparamayacagı seyler ver havuz gibi onları ezmeye calsıtıkca pütürlü yemeklere alsıtıkca ciğneme refleksıde gelişir tam olarak 8aydan sonra rahat yemeye baslıyolar ama benım kızım 10aya kadr cogu katı gıdaları bugazına kacırıyodu her seferınde sonra duzeldı
(278 puan) tarafından
Teşekkür ederim dikat edicem dediklerine kıyma konsunda kuzu mu olması gerekiyor peki yarın gidip cektiricem de
(2,704 puan) tarafından
Evet ozellıkle belırt ama bı kac kere geçsin tanıdık yerden al mumkunse ılk defa denıycem begenırsek hep senden alrm falan de iyisini versin:)
(278 puan) tarafından
Ahshhs tamam dediğini soylicem teşekkür ederim :)
0 oy
(25,180 puan) tarafından
Bacım bu hayat seni yorar bunlara takılırsan :D tadımları bitirince normal yemek yap tuzsuz zeytinyağlı falan yedir çocuga :) 
(278 puan) tarafından
Gerçekten yoruyor. Bazen diyorum sanki annem aylara göre mı vermiş bana

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 140 göst.
21 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 101 göst.
31 Temmuz 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Duygu_cuk (32 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 167 göst.
30 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Deflin (544 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 94 göst.
5 Ekim 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Miracinannesi.34 (1,036 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,078 soru

24,081,610 cevap

331,228 kullanıcı

...