0 oy
933 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (829 puan) tarafından
Hanımlar merhabalar öncelikle buraya yazdığım için kusura bakmayın. Belki abartıyorum hamileliktej dolayı bilmiyorum. Konu şu ben Şubat ayında 3. Yıla gireceğim evleneli görücü usulü ile oldu . Başta ne dersem eşim tamam diyordu nikah kıyıldı bu insan bambaşka biri oldu. Sürekli ailesi on planda  önceliği hep ailesi ben ve kızım hep ikinci plandayiz ailesi de keşke normal ona değer veren onu taşıyan bir aile olsa bu kadar üzülmem. Biz evlendik ailesi düğünde takılanları aldı. Birşey alınmadı ne aldıysa eşim borç yapıp aldı. Üstüne kayınvalidem sizin borcunuzu ödeyecegiz diyerek kayınpederin arabasını sattirip parayı kendisi aldı . Sonra kayınpederim arabamı istiyorum Alın diye tutturunca eşim bileziklerimi bozdurup arabayı aldı . Ona değer vermedikleri gibi bana değer vermiyorlar herseylerine koşuyorum ablaları geliyor hepsi yer içer gidince arkamdan dedikodu yaparlar. Eşim bir gün olsun . Birşey demedi onlara . Hamile halimle iş yaptım. Doğum yaptım ertesi günü ayağa kalktım ramazan ayıydı benim ki annem hasta kalk yemek hazirla iftar için dedi o halimle bile yemek yaptım . Doğum yaptım kimse gelip bakmadı hamileydim kimse gelip demedi bu kadın hamile bı el atalım yine ses çıkarmadım birşey olmaz dedim yeni gelin geldi yeni hamile kaldı kaynnam ve görümcem evini temizlemeye gitti . Doğumuna yakın yine gidip temizlediler . Doğum yaptı herkes hastanede başındaydı eve geldi kaynnam kaç gün yanında kaldı sonra eltim evine geldi kaynananın 10 gün boyunca kızına resmen bakıcılık yaptı . Bende yeni hamileyim tekrar geçen cumartesi günü kendi aldığımız eve geçtik yeni ev mevlidi vereyim dedim . Eşime biraz erteyelim ben et pisiremiyirum kokusu beni mahvediyor bulantılarım var halsizim az erteyelim dedim yok gerek yok şimdi ablamlari ararım söylerim yardıma gelirler. Aradı ikisi de telefon hoş sohbet tabi ki geliriz  ertesi gün saat olmuş 1.30 yeni geliyorlar. Annem sağolsun hasta haliyle bir  gün önceden geldi bana yardım etti bı tencere dolusu yaprak sarma ve dolma yaptık pilavı salatası kuru fasulyesi salatası hepsini annem hazırladı gelip hazır yemeğe kondular bende haliyle surat astım . Yardıma gelmedikleri için . Neyse sesimi çıkarmadım ama yine misafirdirler insanlık halidir dedim ertesi gün benim eltimin bebek mevlüdi vardı sabah erkenden kaynnama gitmişler eltim bebeğine bakmış elini sicsk sudan soğuk suya degdirmedi herşeyi gorumcelerim yaptı bende böyle görünce kızdım benim mevlüde geldikleri günün akşamı eşime anlattim durum bu gelmediler diye diye bu kadar taktın ki belki işleri çıktı boşver ne olacak ki diyor akşam eve geldim dedim bak bana gelecekleri gün işleri çıktı nedense söz konusu yengen olunca bak hepsi nasıl koştu böyle midir bu dünya bı kere ihtiyaçim oldu onu da yanımda degildiler dedim bizimki diyor ki sen dedikoducusun bencilsin seni sevmiyorlar seni takmiyorlar sen şimdi ağlarsın ben bunları söylüyorum diye sonra eltimin mevlidinin olduğu gün kuzenimin de nişanı vardı eşime dedim bı saat gidip görünüp geleceğim eşim istemedi beni akrabalarımdsn sürekli uzak tutuyor bende gidecem dedim tamam o zaman git dedi gittim aradan yarım saat gecmedi beni arıyor ne zaman geleceksin burayı niye bıraktın gekcem dedim habire arıyor salona geçtik nişan töreni başlamadan tekrar aradı kızım da kaş göz arası sandalyeden düştü ağzı kanadı tırnağı çıktı el parmaginin hemen hastaneye götürdüler korkudan söyleyemedim ertesi gün oldu durumu anlattım kıyameti kopardı neymiş ben terbiyesizmisim pislikmisim ailesi gelip yardım etmedi diye bende yardım etmemek için nişan a gitmişim zalimmisim benim pisliklerimin vebalini minicik kızım ödemiş benim yüzümden böyle olmuş 6 gündür benle konuşmuyor ben nerde hata yaptım tek suçum ailesi gelmedi diye sitem ettim bu kadar büyüttü bana bir akıl verin ne yapayim

23 Cevaplar

+3 oy
(9,610 puan) tarafından
Senin hatan onu insan bilip evlenmen başka hiç bi suçun yok 
(829 puan) tarafından
Kaç gündür sancidan sıkıntıdan kıvranıyorum gözünün önünde bı nasılsın demedi gururundan o kadar ağrıma gidiyor ki
(9,610 puan) tarafından
Dengesiz,öyleleri ne baba olmayı ne insan yerine konmayi haketmiyo hele seni hiç haketmiyo ona sadece hay.van muamelesi yapican anca öyle anlar
(829 puan) tarafından
Ben ve ailem o kadar değer veriyoruz ki anlatamam ama kendi ailesi adam yerine koymuyor onların ağzının içine bakıyor ben onu anlamadım gitti
(829 puan) tarafından
Kızımı emzirdigim için ilaç kullanamadim spirali o istemedi hamile kaldım diye kavga etti işte ben hazır değilim ikinci çocuğa ev aldık borcumuz var ben nasıl yetisecem herşeye git aldır dedi bana bi de nasıl kahroluyorum kimseye de anlatamıyorum derdimi
(829 puan) tarafından
Burda nice insan var hamile olmak icin ne uğraşlar veriyorlar çevremden de görüyorum Rabbim vermiş kıymetini bilmiyor
-Reklam-
0 oy
(8,161 puan) tarafından
Bu kadar takma onları ve mesafe koy. Onlar hakkında konuşma bile. Konuşanları da dinleme. Samimi söylüyorum o zaman iyileşecek tüm bu durumlar
(829 puan) tarafından
Yemeğini yiyor odasına gidiyor kız da arkasından ağlıyor baba baba diye baba da tık yok kendimi geçtim ona da bakmıyor ona çok üzülüyorum.
(829 puan) tarafından
Bizi gözden çıkarmış anladığım kadarıyla sevmiyor da yoksa ortada ihanet etmek veya başka önemli birşey yokken bunu yapması ya hayatında başkasi var ya da bizden sıkıldı
(829 puan) tarafından
Ayın 17 sinde sınavım var notlarımı toparlayıp son hazırlıklarımi yapmam gerekirken nelerle uğraşıyorum beni motive etmesi gerekirken annemden emdigim sütü burnumdan getirdi onu da ailesini de Allah'a havale ediyorum bu hamile halimle beddua da ettiriyorlar ya
(8,161 puan) tarafından
Beddua etme sana senden sonra gelen nesle dokunur. Dua et onlar için de kendin için de. Rabbim göz aydınlığı eylesin sizi birbirinize.
(829 puan) tarafından
Amin. Allah merhamet koysun kalplerine inşallah
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Ahh yavrum yaa bırak onu boşver densiz ya sen çocukla ilgilen elbet görecek 
(829 puan) tarafından
Umarım gördüğünde çok gec olmaz bazı seyler icin
0 oy
(154 puan) tarafından
En büyük sorun ne biliyomusun eşinin seni sahiplenmemesi böyle durumda ailesine seni ezdirmesi eltinin kocası eminimki onlara agirlini koymuştur ki bu kadar değerlidir gözlerinde sorun senin kocan ben olsam böyle kocadan 2. Mi 3. Mu artk blmyrm çocuğu yapmazdım Allahım yardım etsin sen agirligini koy herşeyi ben yaparım kafasına girme biraz değer vermeyi saygı duymayı öğrensin ...
(829 puan) tarafından
Kaynım çok değer veriyor eşine benim ki değer vermediği için böyle zaten
(829 puan) tarafından
İkinci çocukta kazara oldu bilinçli birşey değildi tek çocuk yeter diyordum babası ta ki doğru yolu bulana kadar Rabbimin gücüne gitti herhalde
(154 puan) tarafından
Kuzum diyorum ya kaynım ezdirmiyodur annesini uyariyodur hep arkasında olduğunu hissettryodur senin eşin seni yok sayıyor annesinin sözüne bakıyor bu sorunu çözmenz lazm
(829 puan) tarafından
Beni hiç dinlemiyor bu sorun hiçbir zaman çözülmez ki canım bu böyle sürüp gidecek
(154 puan) tarafından
Ay valla kimse kimseyi çekmek zorunda değil bu hayatta değersiz olduğumu hissettgm yerde saygı göstermeyi ogrenmiyosa ona hizmet edip aileisne hizmet edip her türlü azarı yiyip üstüne ben şuclu olursam bı dakka durmam boyle erkekleri anlmiyrm insan karısınıyla annesi arasında gidip gelirmi ya Hz Ömerin adeleti diye bişi var bu dünyada kimsenin yaptığı yanına kalmaz bacım uuzlme sen elbet kafa dank edecektir sen senden geçmiş olursun ozmanda bu sorun duzelmezse
0 oy
(227 puan) tarafından

Buyukte konuşmak istemiyorum ama coktan tekmeyi koymuştum sinir oldum eşine kusura bakma da insanliktan nasibini almamış:getlost:

(829 puan) tarafından
Haklısın galiba
(227 puan) tarafından
Yani al birini vur ötekine niye çekeyim ki yatsin anasının koynunda. En hassas oldugum konudur hamile kadının üzülmesi uzen insanları parcalayasim geliyor benide cok üzdüler hamileyken terkettim evi
(829 puan) tarafından
Böyle devam ederse kendi gitsin annesinin evine madem annesini dinliyor
(227 puan) tarafından
Valla insan hamileyken kocasindan bi soğursa bi daha cok zor düzeliyor o yuzden bosver kendi düşünsün hiiicc takma kimseyede minnet etme kendi b.oklarinda oynasinlar dursunlar
0 oy
(3,971 puan) tarafından
Bu erkekler neden böyle merak ediyorum tamam ailelerini silsşnler demiyoruz ama böyleleri cennet yüzü görmesin diuorum valla kendileri ahrı ailleri ayrı sıkıntı Allahım sana güzel mükafatlar versin canım eşin anlar ama iş iştwn geçtin sonra neye yarar ki 
0 oy
(1,439 puan) tarafından
Valla nur viral in programinda bi kadin vardi adi esra ezmeci olmasi lazim cok guzel seyler diyordu senin psikolojinle oynuyor esini alip karsina konusmalisin yada  biraz gorusmemeniz lazim iki taraf icin de hayirli olacak gibi esin sebi cok eziyor anlattigina gore aile danismanina falan. Gidin esinle bence 
0 oy
(8,637 puan) tarafından
Senin hatan evlendikten sonra değiştiğini fark ettiğin kişiye ikinci çocuğu yapman. 
0 oy
(23,003 puan) tarafından
Sana eş ailesi ile ilgili tek tavsiyem yoklarmış gibi davran eşinin sana kusur bulamayacağı kavga çıkaramayacağı kadar GÖRÜNÜRDE iyi davran ve şikayet etme şu anda alttan alma barışmaya çalışma sen küslük uzamasın diye adım atarsın o bak ben haklıyım nasıl geldi ayağıma barıştı diye bunu kolay yol beller 
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Azcık şirret ol sende,bak bakalım noluyo
0 oy
(22,682 puan) tarafından
Senin burda suçun yok dostum. Eşin gerçekten insan değilmiş. Ailesinin b.okunu yesin
0 oy
tarafından
Çok üzüldüm. Keşke o adamdan kurtukabilsen. 
0 oy
(2,685 puan) tarafından
Okudukca başima agrilar girdi kocani soyle bi sallayip agzini gozunu pataklayasim var 
0 oy
tarafından
Senin tek suçun böyle biriyle evli olmak
0 oy
tarafından
Ona soru Sor ben senin neyinim hayatında diye ailen biz miyiz onlar mı senin değer vermediğine onlar hiç vermez sen bana bunu nasıl layık görürsün de madem ailen bu kadar değerli o zaman onlarla yaşa zorla gelmedim zorla durmam de kendinden emin ol bana vermediğin değeri sana asla vermem de ona göre de davran haddini bilecek herkes ya hep ya hiç ona göre de davranacak ailesine önem veriyorsa seni kendi ailesi görmüyorsa o zaman yolu göster önemli olan sen ve cocugunsun ben ve çocuklarım gittiğinde yine de canım ailem diyecek misin de bana yapılanlar Sana vermedikleri değerden sen kendine bunu yakistiyorsan o senin sorunun ben kabul edemem de  mesafeni koy ya da benden vazgeç razıyım her şeye de sen geri dur 
0 oy
(6,434 puan) tarafından
Canım niye bu kadar takıyorsun anlamadım adını kıskança çıkartırsın böyle sürekli yeni gelini kaynanayı görümceyi yazmışsın tamam yapmıyorlar mı gelmiyorlar mı onlara güvenerek hiç bişey yapmadın ki sen el gibi çağır el gibi git gel onlar yardım etmediyse sende etme evladınla ilgilen elim aileci demişsin neden o zaman sürekli onları konu ediyorsun bana geç geldiler bende geç gideceğim de döve döve mi yollaycak hem bebeğin içinde üzüldüm eşinden saklamanada kızdım onunda evladı kızmaya ne hakkı var ki hemen arasaydın gelirdi ertesi güne saçmalamazdı
(829 puan) tarafından
Onlar bana yardımcı olmuyor elbette onlara güvenerek yapmadım. Ben herseylerine koşuyorum onlar yardımcı olmayınca ilk defa böyle sitem ettim onların işi düşünce yaptırıyorlar  eşimi arıyorlar şunu bunu yapsın etsin yaptığım halde eşimin gozunde beni küçük düşürüyorlar kaynnam sürekli şikayet ediyor beni
(829 puan) tarafından
Benim hzurum kalmıyor ki
(6,434 puan) tarafından
Etsin dursun şikayet yapmak zorunda değilim de kenara çekil küçük bir örnek eşimin kızı 15 yaşında düzenimi bozdu lafı sözü hareketleri kaynanamın iki yüzlülüğü ama baktım olacak gibi değil eşimle kavga ederken inan kalktım diş fırçaladım ama vurdu bir kere bu arada bakmıyorum yapmıyorum çizdim oynamıyorum dedim aha kapı boşa elinden geleni yap dedim o son oldu sende yapmıyorum diye tuttur bırak kaçması gereken huzurun kaçsın kendi kaybeder
0 oy
(800 puan) tarafından
Sen haklisin canim. Eşin yuzunden ailesi senide umursamiyor eşin kiymet verse yapamazlar birsey. Sen enayimisin herkesin herseyine kosacaksin.
0 oy
(2,125 puan) tarafından
Görücü usulü ise kendi gelin olarak istemiş seni.  Anlamıyorum kendi istediği geline neden böyle yapıyorlar
0 oy
(1,256 puan) tarafından
Kırılma ama esin de ailesi de insan değil Allah sabır versin cidden çok zor bu durum 
0 oy
(446 puan) tarafından
Bence takma rahatına bak erkeklerin nazı fazla olmaz dayanıklı ol eyer ilk adımı sen atarsan inaki evinde kavga göröltü eksik olmaz bekle o kendisi gelicek senin saflığından faydalanıyor bence sende onun gibi umutsamıyormuş gibi davran

İlgili sorular

0 oy
52 cevap 1,946 göst.
23 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (3,237 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 474 göst.
4 Ocak 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ece42 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 408 göst.

Kategoriler

1,467,065 soru

24,038,911 cevap