Hanımlar merhabalar öncelikle buraya yazdığım için kusura bakmayın. Belki abartıyorum hamileliktej dolayı bilmiyorum. Konu şu ben Şubat ayında 3. Yıla gireceğim evleneli görücü usulü ile oldu . Başta ne dersem eşim tamam diyordu nikah kıyıldı bu insan bambaşka biri oldu. Sürekli ailesi on planda önceliği hep ailesi ben ve kızım hep ikinci plandayiz ailesi de keşke normal ona değer veren onu taşıyan bir aile olsa bu kadar üzülmem. Biz evlendik ailesi düğünde takılanları aldı. Birşey alınmadı ne aldıysa eşim borç yapıp aldı. Üstüne kayınvalidem sizin borcunuzu ödeyecegiz diyerek kayınpederin arabasını sattirip parayı kendisi aldı . Sonra kayınpederim arabamı istiyorum Alın diye tutturunca eşim bileziklerimi bozdurup arabayı aldı . Ona değer vermedikleri gibi bana değer vermiyorlar herseylerine koşuyorum ablaları geliyor hepsi yer içer gidince arkamdan dedikodu yaparlar. Eşim bir gün olsun . Birşey demedi onlara . Hamile halimle iş yaptım. Doğum yaptım ertesi günü ayağa kalktım ramazan ayıydı benim ki annem hasta kalk yemek hazirla iftar için dedi o halimle bile yemek yaptım . Doğum yaptım kimse gelip bakmadı hamileydim kimse gelip demedi bu kadın hamile bı el atalım yine ses çıkarmadım birşey olmaz dedim yeni gelin geldi yeni hamile kaldı kaynnam ve görümcem evini temizlemeye gitti . Doğumuna yakın yine gidip temizlediler . Doğum yaptı herkes hastanede başındaydı eve geldi kaynnam kaç gün yanında kaldı sonra eltim evine geldi kaynananın 10 gün boyunca kızına resmen bakıcılık yaptı . Bende yeni hamileyim tekrar geçen cumartesi günü kendi aldığımız eve geçtik yeni ev mevlidi vereyim dedim . Eşime biraz erteyelim ben et pisiremiyirum kokusu beni mahvediyor bulantılarım var halsizim az erteyelim dedim yok gerek yok şimdi ablamlari ararım söylerim yardıma gelirler. Aradı ikisi de telefon hoş sohbet tabi ki geliriz ertesi gün saat olmuş 1.30 yeni geliyorlar. Annem sağolsun hasta haliyle bir gün önceden geldi bana yardım etti bı tencere dolusu yaprak sarma ve dolma yaptık pilavı salatası kuru fasulyesi salatası hepsini annem hazırladı gelip hazır yemeğe kondular bende haliyle surat astım . Yardıma gelmedikleri için . Neyse sesimi çıkarmadım ama yine misafirdirler insanlık halidir dedim ertesi gün benim eltimin bebek mevlüdi vardı sabah erkenden kaynnama gitmişler eltim bebeğine bakmış elini sicsk sudan soğuk suya degdirmedi herşeyi gorumcelerim yaptı bende böyle görünce kızdım benim mevlüde geldikleri günün akşamı eşime anlattim durum bu gelmediler diye diye bu kadar taktın ki belki işleri çıktı boşver ne olacak ki diyor akşam eve geldim dedim bak bana gelecekleri gün işleri çıktı nedense söz konusu yengen olunca bak hepsi nasıl koştu böyle midir bu dünya bı kere ihtiyaçim oldu onu da yanımda degildiler dedim bizimki diyor ki sen dedikoducusun bencilsin seni sevmiyorlar seni takmiyorlar sen şimdi ağlarsın ben bunları söylüyorum diye sonra eltimin mevlidinin olduğu gün kuzenimin de nişanı vardı eşime dedim bı saat gidip görünüp geleceğim eşim istemedi beni akrabalarımdsn sürekli uzak tutuyor bende gidecem dedim tamam o zaman git dedi gittim aradan yarım saat gecmedi beni arıyor ne zaman geleceksin burayı niye bıraktın gekcem dedim habire arıyor salona geçtik nişan töreni başlamadan tekrar aradı kızım da kaş göz arası sandalyeden düştü ağzı kanadı tırnağı çıktı el parmaginin hemen hastaneye götürdüler korkudan söyleyemedim ertesi gün oldu durumu anlattım kıyameti kopardı neymiş ben terbiyesizmisim pislikmisim ailesi gelip yardım etmedi diye bende yardım etmemek için nişan a gitmişim zalimmisim benim pisliklerimin vebalini minicik kızım ödemiş benim yüzümden böyle olmuş 6 gündür benle konuşmuyor ben nerde hata yaptım tek suçum ailesi gelmedi diye sitem ettim bu kadar büyüttü bana bir akıl verin ne yapayim