0 oy
802 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Yaa arkadaşlar bıktım usandım artık. Yarın eşimin kardeşi gelecek bugün tartıştık saatlerdir konuşmuyoruz. O bir odada ben bir odada kapıları kapatmışız. Az önce eşim kardeşinin geleceğini söyledi bende kardeşin gelemeden bu konuyu konuşmamız gerekiyor yoksa 1 hafta böyle geçmez kardeşinin yanında tartışmayalım dedim. O da o zaman birbirimizle muhatap olmayalım dedi. Bende o zaman bende bu evden giderim muhatap olmayalım ne demek dedim. O da beni bununla tehtit etme dedi bende evliliğimizin ilk zamanları her tartışmada sen eve gelmedin şimdi de ben böyle gardımı alıyorum dedim. Bu konuyu çözmemiz gerekiyor dedim o da bu konu çözülmez diyor. Deli oluyorum artık beni dlei edip karşıma geçip beni suçluyor dayanamıyorum artık. Siz olsanız ne yapardınız 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Aranızdaki sorunu bilmiyorum ama çok üstüne düşme sonra kendini bulunmaz Hint kumaşı zanneder
tarafından
Yaa ben normal davranıyorum ne aşırı üstüne düşüyorum ne de ilgisiz bırakıyorum. Evlendiğimden beri bir kere gönlümü aldığı yok üstüne ben suçlu ben hatalı bıktım bende kadınım. Kendime bakıyorum ihmal etmiyorum evimi de kendimi de ihmal etmiyorum ama bıktım artık yaa
-Reklam-
0 oy
(6,288 puan) tarafından
Yani genellikle senin postlarına denk geliyorum ve eşin galiba hiç umursamıyor seni Bence onun karşılığını alıp gerçekten sert bir dille konuşman lazım yani aynı evin içinde sürekli böyle sorunlar Gerçekten hem evliliği yıpratıyor Hem senin Psikolojini bozuyor yani çok büyük sıkıntılar Bunlar O yüzden dolayı neye karar vermek istiyorsan onunla bu şekilde konuş mesela de ki bir hafta böyle konuşmamak yerine Ben ailemin yanına gidiyorum Biraz Ayrı kalalım o zaman belki iyi gelir de yoksa olan sana olacak biliyor musun eşinin hiç umrunda değil
tarafından
Evliliğimin ilk zamanları evden giden oydu hatta bir ara eve gelmiyordu iş yerinde kalıyordu. Bende ondan sonra ben demeye başladım ama hiç umrunda değilim.
tarafından
Arkadaşlar farklı fikir ve tavsiyeleri olan arkadaşlara saygı duyuyorum ve hepinize teşekkür ederim. Emin olun ben her dili denedim eşime yeri geldi sustum yeri geldi kendimi ezdirmedim hakkımı savundum yeri geldi haklı olduğum halde özür diledim yeri geldim karsında dimdik durdum ezdirmedim kendimi. Evimi de kendimi de ihmal etmem elimden geldikçe ilgilenirim. Ama eşime yetersiz geliyor bazen. Eşim narsist kişilik bozukluğu olan birisi. Ve fazlasıyla zor bir adam. Ama bunun yanı sıra da evini ihmal etmez arkadaş çevresi yoktur evine bağlıdır benim ihtiyaçlarımı da ihmal etmez evimizi de ihmal etmez ve en önemlisi ona güveniyorum bana yanlış yapmaz. Güzel ve bakımlı bir kızım eşim her ne kadar zor olsa da kendime güvendiğini biliyor ve aksi birşey yapmaz. Ama evlendiğimizden beri de sorunlar problemler bitmiyor. Ve öyle büyük sorunlar da değil basit ve küçük olaylar eşim sayesinde dev dağ oluyor bize ve ben artık çok yoruldum ve bıktım. Boşanmak ya da ayrılmak gibi bir düşüncem yok olumsuz özelliklerinin yanı sıra olumlu şeyleri de var eşimin o yüzden hemen pes etmek istemem ama öyle yoruldum ki biraz uzaklaşmaya hayır demem.
0 oy
(7,977 puan) tarafından
Giderim giderim ne bu ya çocuk oyuncağı mi giderim demiceksin gideceksin görecek 
tarafından
Doğru haklısın
(803 puan) tarafından
Tevbe estağfurullah yapma kardeşim hiç olurmu öyle şey sen kapıyı vurub gidersen neyi ima etmiş olursun bılıyo musun ...olayı çok başka yerlere çekmiş olur sun ...
Senin miyetin kocan senden tamamen kopması mı
Deyıl ise çözümü bu deyıl..
Ve sen çok giderim diyor üstüne zaten ahlak olraka pervasız olan bir adamın seni daha çok boşlamasına sebeb oluyor sun ...
Çok yanlış kocanı hiç tanımıyorsun
tarafından
Kız evde varlığı yokluğu adamın umrunda değilse ne diye kalacak o evde sende.  Az gururlu olun bacım otur konuş düzgün bir şekilde olmasa evlilik danışmanlığı destek falan alın o da olmuyorsa bir süre ara verin ne hayatını zindan ediyorsun
tarafından
Asli sen sacmalamadan kadın düşmanlığı yapmadan erkek övmeden duramaz misin Allah askina
(6,288 puan) tarafından
Evet appplamız yine iş başında yine bir erkek savunması yine bir kadını yerin dibine gömmesi
tarafından
Egitmen ne alaka kadın (aslsmyr)kötü bişey dememiş bence  gayet dogru demiş.niye çıkıp gitsin öyle olsaydı evli kimse kalmazdı bence kocasının huyu bu kendiside diyor yani bence kocasının huyuna göre gitsin ikiside sakinlesip barışınca oturup konuşurlar böyle ikiside ergenler gibi laf sokuyor trip atiyor üstüne burdan biride diyor kapıyı çarpıp git olur öyle neden bitirsin evliliğini neden kadının aklına sokuyorsunuz herşey ayrılmak değil boşanmak değil evlilik zor evet ama emek ister yaaa
(6,288 puan) tarafından
Deno123  
Pardon da yani Adam zaten eşiyle tartışınca dükkanda yatıyor ve eve asla gelmiyor karısıyla asla orta yolu bulmaya çalışmıyor ve şimdi kadın gidince mi problem oluyor yani Adamın huyuna neden gidiyor ki adam onun huyuna gitsin fakat adam onun huyuna gitmek yerine dükkanda yatıyor ve geri gelmiyor eve ve bunu günlerce sürdürüyor yani kadının diğer postana girip bakarsanız zaten anlarsınız
tarafından
Denocum burda kimse bosan dememiş sadece surundur demiş ki haklı sürekli erkek yapacak edecek kadın susacak mi
tarafından
Evden git demiş iste evden git demek boşanma sebebi hangi erkek bunu kabul ederki evden gitmeyi göze aldıysa boşanmayı da göze alacak demiştir
tarafından
Cnm önceki postuna bak anlarsin meseleyi teke yönelme
(6,288 puan) tarafından
Ee Peki bir şey soracağım erkek eve gelmiyorsa karısıyla tartıştığı zaman dışarıda kalıyorsa ve karısıyla asla muhatap olmuyorsa eve misafir geleceği zaman da yanında da konuşmayalım diyorsa Bu da boşanmayı göze almış olmuyor mu yani kadın buna ne hissediyor da erkek neden demiyor Kadın evden gidince boşanmaya mı göze almış oluyor gözünü korkutur böylesi ve cepte keklik olarak görmez
tarafından
Bende onu diyorum eşi orda kalirken neden konuşmadı tepki vermedi versin verin yani bunu kadın yapsa boşanma sebebibir kadın yapmasın ben olsam gitmem eşim gitsin diyeceği yere ben hesab sorarım madem orda burda kaliyorsan boşa ozaman ama kadın yaparsa daha kötü olur hakli iken haksız olur
(6,288 puan) tarafından
Işi umursamaz ise ne yapsın Kadın diyor ki diyorum bak bu böyle olmaz kardeşin misafirliğe gelecek bir haftalığına bu mevzuyu konuşmamız lazım adam demiş ki o gidene kadar konuşmayalım böyle bir orta yol olabilir mi
tarafından
Birde kocası kimseyle anlasamiyor apartmanda herkesle kavgalı karisida karışınca adamin sartel iyice atmış bence bu arkadas karismasin adam ne yapıyorsa yapsın gerçekten onların işine karisilmiyor sinirleniyorlar yani en azından bazı erkekler böyle bu arkadaş bı kaç gün eşine bu konu hakkında yorum yapmasin karışmasın en azından adamin sinirleri yatisana kadar bı taraf agresifse diğer taraf sakin olsun iki taraf dik kafalı olunca böyle ayrı odalarda oturuyorlar sonra yazık günah evde huzursuzluklar oluyor
tarafından
Elbet konusacak hangi erkek konuşmaz bence kocası bı anlık sinirle öyle dedi adam sinirli bı tip belli ve alıngan beklesin kocasina bişey demesin surat da asmasin ikiside surat asarsa konu daha çok uzar karısı umursamasin gülsün eğlensin kocası kendisi pişman olup konusacak barışacak
tarafından
Denocum kadin cozumle gidiyor erkek reddediyor kik olsa sinirlenir aynısını erkek yapsa kadin reddetse muhtemelen şuan kadını linclerlerdi
tarafından
İşte gitmesin beklesin adam sakinlessin kardeşi de geliyorsa gelsin adam kardeşi gelince mecbur zaten konuşacak
(6,288 puan) tarafından
Ay yok vallahi laf anlatamayacağız olmuyor kadın bile diyor ki anlamıyor bunlardan kendi kafasının dikine gidiyor siz hala bir şeyleri anlatıyorsunuz kardeşim her erkek bir değil Mesela ben eşime trip atsam o barışmak için bin bir yolu bulur misafir geldiği zaman ben konuşmak istemesem dahi kendisi Beni güldürür konuşur Hatta yanlarında bile der ki ben kalbini kırdım bana trip atıyor söyleyin de konuşsun benimle diye ama bu kadının kocası öyle değil ve ona ciddi bir ders vermesi lazım yani ona muhtaçmış ona bağımlıymış gibi evde durarak değil Kimse ona boşan demiyor ama bir gözünde korkutması lazım
tarafından
Bosver cnm iletişim kurulmuyor
tarafından
Evet sizin gibilerle iletişim kurulmuyor siz kocanizla tartisinca koşa koşa gidin evden adamı korkutursunuz öyle adam da çok korkar yaa
(6,288 puan) tarafından
Sen kendi adına konuş Şahsen ben evi terk etmeye kalksam Eşim çok korkar yani o yüzden herkes kendi adına konuşsun kalkıp da kendimi ezdiremem tamam mı sanki ona muhtaçmışım ona bağlıymışım gibi onun başını bekleyemem
tarafından
Dayak yiyip şiddet görmekten çok daha iyidir ;)
(6,288 puan) tarafından
En önemlisi de Psikolojik şiddet
tarafından
Kadın ben şiddet gördüm demedi ki adam küsüp başka odaya gidiyor dedi
tarafından
Ooff üzgünüm ama.iletisim kurulmuyor seninle farklı pencerelerdeyiz
(6,288 puan) tarafından
Yani bu yaptığı Psikolojik şiddet değil mi
(6,288 puan) tarafından
Birken 2 oldular
tarafından
Aynen böyle giderse oda listeye eklenecek:))))))
(803 puan) tarafından
Begonvil şu ayrıntı önemli bırtnm
Senin kocan her meseleyi kişiselleştirmiyordur ...çok naifdir...anne sevgisi almıştır  .kadınlara karşı hassas dır.makaradır.. espri yelpazesi genişdir .. vs vs
Ama ideal koca trip çekendir
Kapıyı vurub giden kadının Peşinde koşmasıdır.vs vs diyemezsiniz..
O adamın bir babası bir ailesi öğrendiği bir kültür var...
Erkek var her konu kişileştirir...barışamaz...yok ben giderim desen defol git der...çünkü ona ailesi bunu öğretmiştir ....kültürü budur .. sevilmiyor veya seni kabul etmiyor ise ...onu terket..
İstediğin kadar ondan çocuğun olsun .. umursamaz ... pervasız bir ahlakı var ise  onu bu şekilde asla terbiye edemezsiniz
Sizin ilişkisinizi  örnek verib
İşde ideal koca bu denilemez..
tarafından
Aslsmyr canım boşver yorma kendini anlatamazsin herkesin kocasını kendi kocaları gibi anlayışlı sanıyorlar işte her erkek bir sanıyorlar ben yoruldum  sende yorma kendini bshdjsj
(803 puan) tarafından
Deno cum senlede artık burda çok denk gelir olduk...
Önemli deyıl yorulub yorulmamak da .
İlk baştaki yazıyı gördün dimi
Diyorki Allah göstermesin...gidicem demiceksin GİDECEKSİN..
Allahım nasıl buyük bir vebal dır....ya uysa yapsa Allah muhafaza...
tarafından
Evet bende ona yorum yaptım yani kadın gerçekten kadın gaza gelse yapsa tövbe yarabbim durduk yere daha çok büyüyecek olaylar evet kocası zor bı adam sinirli bı tip ama bu evden gitmek için bı sebeb degil benceee
tarafından
Anlaşıldı artik 2.de geldi geçmiş olsun
(803 puan) tarafından
Deno . Hepimiz  aile yız çocuklarımız var eğitim ahlak olarak onları eğitmeyi çalışıyoruz...

karı koca uzaktan koca insanlar görünebilir...Yetişkin olabiliriz... ama insanız eksikliklerimiz var ...
kadının, kocası küsen biri imiş sanırım ...ama karısıda çok muhteşem bir iletişim bilgisi olduğu söylenemez .....madem kocanın böyle bir eksikliği var ...bizler birbirimizi tamamlamak için, daha güzel iyi bir hale gelmek için evlenmiyor muyuz ...eşinnin senin desteğine ihtiyacı var..defalarca da olsa ...bu ahlakını kırmak için hep uygulamalı insan ...çünkü insan,ahlakını çok zor değiştirir... öğrendiğinde çok zor vaz geçer....
kadın olarak iletişimi ara yolu bulmayı biliyor ise eş vasfı ile öğretmeli...yukarda şiddet demişler ..ozaman kadın da şiddet uyguluyor..
İki sağlıklı yetişkin kendilerini doğru ifade eder ise anlaşamıcakları bir mesele olamaz.
Ama küstüm oynuyoruma- işi getirir iseler (iki taraf) o zaman bu hale gelmeleri çoksa sürpriz deyıl.
(6,288 puan) tarafından
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var, cehaletinse hiçbir sınırı yoktur."
- Whoopi Goldberg
.
(803 puan) tarafından
Whoopi goldberg teşekkür ederiz ...konu ile alakası

En çok burda beni gulduren olaylardan biri bu...
Aklı selim bir eleştiri getiremiyor
Muhalefet olucak ama ona yeterli ilmi yok ...
Sonra buraya saçma sapan böyle konu dışı cümleler kuruyorsunuz ya ilde buna çok guluyorum...
0 oy
tarafından

Senin eşin büyümemiş tripli alıngan bir cocuk gibi :) her postunda düşündüğüm bu

tarafından
Yok kız sana demedim bı arkadaş evden git demiş gidecem diyorsun diye bende dedim niye yani kustuler diye evden neden gitsin neden olaylar daha buyun dedim.
Senin sözüne katıldım ondan dedim
tarafından
Yani işte çocuk gibi küstüm git gel bu ne ya evlilik bu dgl ki
tarafından
İşte gelde yukarıda ki arkadaşlara anlat
Neymis efendim evden git adama ders ver yok adamı korkut falan lan zaten adam sinirli bı tip öyle yapsa herşey daha çok sarpa saracak anlatamıyorsun ki
tarafından
Aynn hiç altan alan ılımlı mantıklı bir eşi yok işleri daha aşılmaz hale sokar
tarafından
Aynen öyle canım ya.
0 oy
(2,621 puan) tarafından
Konuşmayınca niye evden gidiyorsun kız ben olsam salarım valla ne zaman isterse o zaman konuşuruz
tarafından
Hay ağzına sağlık yaaa ayy işte
0 oy
tarafından
Kendinle ilgilendiğini zaman kocan seninle ilgilenecek kitap oku kahve iç film izle evinle bakiminla ilgilen boşver ne istiyorsa yapsın  o odaya çekiliyorsa sen koy çayını cerezini aç filmini salonda keyfine bak çatlasın o da aaaa ben bir *** degilmisim bensiz de mutluymuş desin  
tarafından
Gerçekten kocan çok zor valla bunu gördüm Allah yardımcın olsun Rabbim evine huzur koysun inşallah
(803 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Burda çok okuyorum ailem söyle böyle yaptı bana ama ben yavrularıma şunu şunu yapmak istiyorum vs
Annem bana bunu yapması bunu öğrenmem benim başka bir davranış şekli öğrenemiceğim anlamına gelmez

Biz ailelerimizin fikirleri kararları içinde yaşamayızz..sadece onlar Normal llerimiz olur ... yanlış olduğunu düşündükçe de asla uygulanmaz .
Aile de kavga olan çocukların ergenlikleri zor geçer
Ama yetişkinlik dönemlerinde çok daha fazla akıllı olurlar..çünkü yanlışı görerek buyumek de Allah başka hayırlı ahlak nasıb eder...

Kadın dopru bir uslub (saygı sevgi dolu bir dil )kullanır ise kendisini çok doğru ifade eder ise ve bunu devamlı devamlı yapmaya devam eder ise karşısında onun ile çok kibar konuşan birini bulur ...çünkü insan davranıştan çok etkilenir.
(803 puan) tarafından
Her dili denemek özür dilemek deyıl dır
Veya yersiz susmalar surat asmalar deyıl dırr..
Her konuşman her kelimen ona karşı sevgi dolu olmalı
Şeytan sana eksikliklerini devamlı devamlı kulağına üfler
Şunu da yapmıyor ...şöyle deyıl.ç falanca nınki yapıyor ama ..bana söylemesi lazımdı.vs
Bir sürü şey aklına getirir
Ama sen devamlı devamlı onun için iyi şeyler düşüniceksin
Sonra o düşüncelerin ağzından dökülecek
Oda karşısında sevgi saygı dolu bir hanımefendi gördükçe istemsiz sana meyil edicek

İsra Suresi, 53. ayet: Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.
tarafından
Gerçekten ben gayet kibar ve hoşgörülü oluyorum ama bazen eşim benim bu iyi niyetine ters tepki veriyor görmezden geliyor ya da ters cevap veriyor. Haliyle bende dayanamıyorum artık
(803 puan) tarafından
Onun o hallerine sabır göstermenin karşılığında ya Allah cenneti vaad ediyor ise yine  mi dayanamaz sın
.
Fussilet 34 ayetin de

İyilikle kötülük bir olamaz. Sen kötülüğe iyiliğin en güzeliyle karşılık ver. Bir de bakarsın ki seninle arasında düşmanlık bulunan kimse sanki candan bir dost oluvermiştir. Bu olgunluğa ancak sabredenler kavuşturulur, buna ancak hayırdan büyük bir pay sahibi olan kavuşturulur.”

Peygamber efendimiz s.a.v
(Kadının cihadı, kocasıyla iyi geçinmektir.) [Taberani]

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 426 göst.
24 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Npp (363 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 235 göst.
27 Ağustos 2022 Aile & Aşk kategorisinde 12345678910 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 460 göst.
5 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 989 göst.

Kategoriler

1,469,028 soru

24,066,989 cevap

330,421 kullanıcı

...