0 oy
958 göst.
Diğer kategorisinde (746 puan) tarafından
Hersey bu kadar zorken hayat pahaliyken, okudugum postlarin cogunda, kendimde dahil olmak uzere bu kadar zorlaniyorken, 2 ve daha fazla cocuk sahibi olmak istemenizin sebebi nedir.. sadece merak ediyorum :)

31 Cevaplar

0 oy
(1,831 puan) tarafından
Peş peşe yapılmaması gerektiğini düşünüyorum açıkçası kızım var 1 yasında ona zor yetiyorum bi 5 veya 6 yıl sonra bir kardeş düşünebilirim maddi manevi imkanım olursa tabi 
(746 puan) tarafından
Aslinda ikiside zor. Peslese yapiyosun bir buyuyorlar , zaten pismissin artij annelik konusunda.  Aradan zaman geciykr hooop din basa tekrar ayni seyleri yasa soğuyor insan.   Ayy zor ya annelik:)
(1,831 puan) tarafından
Bence değil açıkçası çok zor dönemler geçirmediysen desteğin olduysa az çok tekrar isteyebilirsin çok şükür hem benim taraf hem eşimin taraf aşırı destektiler kızım kolikti hep birlikte başa çıktık şimdiden özledim o yüzden bebekliğini:)) ilerde inşallah bir kardeş daha düşünüyoruz
-Reklam-
0 oy
(803 puan) tarafından
1 baba evde çalışarak 10 çocuk bakanlar var ...hepside okumuş...
Allah bereket ihsan eylesın her şey olur....
Ayrıca da Kordon da bağlsan kıyamete kadar gelecek olan geliyor
Ne kadar korunulduuğu halde hamile kalanlar var ne yapsın aldırsınmı 

(746 puan) tarafından
Aldirsin demiyorum ki. Bnmde basima gelse bende aldirmam. Sonucta bi evladim daha var. :)
(803 puan) tarafından
Yani bırtnm yapıcak bir şey yok Allah ne derse o olur
Olan oluyor hamile kalamayan da kalamıyo kısmet Allah ne taksim eder ise ...
Ama ne adamlar var tek başına 10 çocuk bakıyor
Allah bereket ihsan eylesın
Faiz yeme haram yeme kul hakkı yeme keraatlerde uyuma namazı tam eda et hiç geçim derdin dıe korkun kalmaz
0 oy
(3,678 puan) tarafından
Bende pek anlamıyorum bu durumu belki de bilinçsizlikten korunmayı bilmemekten kaynaklanıyor olabilir mesela geri çekilmeyi korunmak zannedenler var hala 
(746 puan) tarafından
Prezervatif bile kullanirken geri cekil derim esime:)
0 oy
(1,328 puan) tarafından
Evet öyle ama bence herkesin bir kardeşi olmalı. Paylaşmayı öğrenme açısından bile önemli. Ve kardeşlik duygusu farklı bence. Tabi ilerle anlaşırlar anlaşmalar orasını Allah bilir. Bide ilki büyüyünce bebek özlemi geliyor ne bileyim sizi bilmem de bende öyle yani en az 2 tane büyütmek istiyorum. Ki ilkinde coookk zorlanip yeter artık diye çok aglamisligim var ama o günler geçip unutulunca bebek istiyor insan birazda yaratılışında var sanırım 
(1,328 puan) tarafından
2. Çocuğum olmadığı için tecrübe etmedim. Ama hani aynı urunleri kullanacakları için mecbur paylaşmaya alışır gibi geliyor. Mesela oğlum 20 aylık herşeyi ona ait komşuya gidince bile onların oyuncaklarıni onlara vermek istemez
(746 puan) tarafından
Mesela disarda cicuj gorsun cok seviyoe jendi yasitlarini elinde jrajer ni var verir. Oyuncak mi var oynayalim der ama çocuklar ne yazikki oaylasimci degil . Kizim bakiyor oyle :D
(1,328 puan) tarafından
Senin kız yumuşak huyluymus canım. Normalde çocuklar diğer anlattığın gibi. Bide böyle tek başına büyüyünce el bebek gül bebek oluyorlar. Ama bı kardeşle mücadele halinde olunca evin dışına çıkınca afallayip kalmıyorlar. 2. - 3. Çocuklarda bunu gözlemledim mesela
(746 puan) tarafından
Aynen canim her cocuk bir degil. İste her cocuj faekli kardes bile olsa
(1,328 puan) tarafından
Evet her çocuk kendine özel. Ben genede vazgeçemiyom 2. Çocuk fikrinden. Bebeklikleri çok çabuk geçiyor. Benimki çok ağlıyordu doyamadan büyüdü. Bu demek değil ki 2. Aglamayacak kolay büyüyecek ama ne kadar zor olsa da bebekli bir dönem daha yaşamak istiyorum çok güzeldi... Bu arada oğlum daha bebek sayılır 20 aylık ama küçük bebekler bambaşka çok seviyorum. İnşallah Allah bana sağlık verir de bir daha yaşarım o duyguları. Hamilelik bile benim için bambaşka bi dönemdi içimde bebeğimin büyüdüğünü hissetmek beni o kadar mutlu ederdi ki. İlk doğdu baya bı içimde hareket ediyordu ne güzeldi hemilelik diye duygulanip ağladığımı bilirim lohusalıkta. Allah isteyen herkese istediği kadar versin amin inşallah
0 oy
(4,385 puan) tarafından
Allah kolaylık versin hepimize
(746 puan) tarafından
Amiin:)
0 oy
(23,617 puan) tarafından
Tek çocuğum var ikinciyi ilerde düşünüyorum maddi manevi zor üstelik ben çalışıyorum aşırı yorucu ama üç beş sene ben zorluk çekeceğim sonrasında iki çocuğumla da ilgilenecek kadar zaman ayırabileceğimi düşünüyorum bu soruda bana saçma geliyor ilk çocuğu niye yapıyorsak ikinciyi de o yüzden yapıyoruz ben illa oğlumun kardeşi olsun diye de değil bir evlat sahibi olma hissini ve sürecini tekrar yaşamak istediğim için ikinciyi düşünüyorum Rabbim doğru zamanda nasip eder inşallah 
0 oy
tarafından
Bilemiyorum ya 9 aylik hamilelik sureci bile asiri yipratici onu bile ikinci kez goze alamiyorum vallahi ben de asiri sasiriyorum uykusuz geceler,mamasi,çisi,gazi,yemesi icmesi her seyi ayri zor gelisimi mesela konusmasi algilari sagligi iyi yetistirmek kendimi yetersiz hissediyorum her seyiyle elimden geldigi kadar ilgilendigim halde ben inanmiyorum bircoguna yorgunluktan ayakta uyuyor olabilirler
0 oy
tarafından
Peki kader desem insanın kaderi doğmadan bellidir yaa kimse bilemez ki kimin kaderinde kaç tane çocuk var 
0 oy
(18,225 puan) tarafından

Benim bir oğlum var bende ikinciyi istiyorum kardeşi olsun diye tabi herşeyi Allah bilir yani bugün durumun çok iyi çocuğu yaptin çocuk doğdu iki sene sonra battin durumun kötü eee ne olcak şimdi bunu bilemiyor insan o yüzden hem maneviyat hem maddiyat önemli 

0 oy
(879 puan) tarafından
hep merak ettiğim şeydir benim de. Benim 1 oğlum var 28 aylık ve diyorum ki zaten kendi yağımda kavruluyorum lüks yaşantım yok e bari elimdekini de olan çocuğuma harcatıp onu iyi yetiştirip güzel eğitim aldırıp eksiksiz büyüteyim. Ama durumu olmadığı halde 3 4 çocuk yapan var Bide diyorlar herşeyin lüksü olmak zorunda değil. Yahu daha iyisi varken neden daha aza kanaat etsin zaten şuan herşey ateş pahası lüksü geçtim normal düzeyde zor yaşıyoruz daha kötülerine talim etmeye ne gerek var anlamıyorum. Tek büyümesin diyorlar da benimde kardeşim var hani bana ne faydası var evlendim gittim yılda 1 2 kere görüyorum o kadar .
0 oy
(1,768 puan) tarafından
Kızlar yorumları okudum da Allah aşkına sizin demenizr bizim annelerimiz de psikoloji diye birşey yok ama sevgiyi veren veriyir altı kardeşiz annemden Allah razı olsun gözümüz yeri geldi oyuncakta da kıyafet tede kaldı yokluk ta cektik ama hepsi geçti hatırladığım şey annemin sevgisi ilgisi yokluk vardı bı yatağa dört çocuğu yatırirdi sobali ev hepimizi korumuş bakmış ve üst katta çirkef bı kaynanayla Allah annemin yüzünü hep güldürsün şimdi ne zaman içim sikilsa arayacak abim kardeşim var elhamdülillah Rabbime ya kimsem olmasaydi 

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 670 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (266 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 273 göst.
26 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Mislimisli003 (3,895 puan) tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,179 göst.
2 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Amerikanbebesi (4,255 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,049 soru

24,093,518 cevap

331,911 kullanıcı

...