0 oy
1,886 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Şimdi şöyle hanimlar. Bekar üç görümcem var. Evlenirken bize bsey takmadilar tek gelinim hani bohça da yapmadilar.  Ve düğün takilarini kaynanam,kayinpederim aldi. 2 tane çocuğum var bseylerimi gormedim corap falan almışlardı bir kac kere o kadar. Simdi kızlar evlenince bizim onlara ne takmamiz lazim kaynanamlar bilezik istiyor ama ben takmak taraftari degilim ama ne yapmak gerek bilmiyorum da siz boyle durumda olsaniz ne yaparsiniz.

Yasladi 31 23 20

34 Cevaplar

0 oy
(1,067 puan) tarafından
Valla anlattığını fazlası yok eksiği var aynı bizimkiler. Görümcem tek kız evlenirken çeyrek taktik 1 tane durumumuz çok iyi olmasına rağmen. O ara çeyrek 300 falandı. Biz köpek gibi borc öderken onlar düğün paralarının çatır çatır yedi. Bana merhamet etmeyene ben hiç etmem
tarafından
İşte canim bizden takilari aldilar simdi taki bekliyorlar neden alayimki?
(1,067 puan) tarafından
Valla çok beklesinler. Eşim bi ara 2.ceyrek takalım dedi. Gittim evime cam balkon yaptırdım düğün olacağı ay sırf gicikliktan. Ben bir yerlerim çıkana kadar borç ödedim 3 sene. Yok öyle yağma
-Reklam-
0 oy
(2,898 puan) tarafından
Benm eşim 20 yıl önce abisi evlenirken birşey takmamis olabilir takmaya bilir bekardi o zmn 4 yıl önce 2019 da düğünüm olduğunda eltim kaynima bişe taktirtmadi sırf eşim birşey takmamis diye 
tarafından
Yegenlerine falan hic bsey almadi mi peki
(2,898 puan) tarafından
Bilmiyorum cnm onlar doğduğunda ben nisanliydim ilgilenmiyordum fazla dur birgün sorayım
tarafından
Ayy o kadar mi kucuklermis kac yas var aralarinda ki
(2,898 puan) tarafından
Yapmamış canim bişe smdi sordum kaynimin bebeği olmamış tüp bebek oldular ikiz 13 yıl snra smdi kızlar 3 yaslarinda
0 oy
(3,998 puan) tarafından
bilezik ya da tam altin uygun duser imkan varsa
tarafından
Oyle deme kalbime ok saplanmis gibi oluyor :D
0 oy
(15,031 puan) tarafından
Ben gücüm ne yeterse takarım. Bize eşimle yakışan bilezik takmaktır. Kızlar çalışıyor mu bir de o kısım var 
tarafından
Calismiyor canim ama findiga falan gidip para kazaniyorlar aslinda isteseler alirlardi ama istemediler demekki
0 oy
tarafından
Ben çeyrek takarım sadece o da kendi kardeşlerime de taktığım için onada çeyrekten yukarısını takmam evli olanlar cumhuriyet taktı kendi çocukları evlense cumhuriyet takarım eşimle bekar kardeşi seneledie konuşmuyor düğünü olsa asla gitmek istemem ama sırf diğer gorumceler eşimden bilezik para koparmasin diye giderim gitmesem kocamı bilezik takarken bulurum o derece aklına girerler keşke evlense de kurtulsam
tarafından
Bende bilezik yaptirmam en kiytirik bilezik 10 bin
0 oy
(22,860 puan) tarafından

Eşim bilir valla. İnsan durumu yetiyorsa kardeşine en iyisine yapmak ister. Kendi kardeşime en az bir bilezik takmak isterim. Ama eşimin kardeşi olunca o karar versin derdim. 

Bı de gorumcelerinin kendi bütçeleri var mı. Aileleriyle bir mi hesaplari. Eğer öyleyse onlara bilezik takmak düşmez. 
tarafından
Findiga gidip para kazaniyorlar canim ortanca gorumcem 4 bin kazanmis fazla da gitmemis halbuki
(22,860 puan) tarafından
Bilemedim yine de ben beklemezdim
0 oy
(13,306 puan) tarafından
Bilezik takmak hak düşer bütçe meselesi tabi de onlar bekar takmadılar demek olmaz ayıp 
tarafından
Bilezik yapamam ceyrek ancak
(13,306 puan) tarafından
Bütçe meselesi
0 oy
(6,155 puan) tarafından
Bilezik yakışır bekar gorumcen ozaman ne taksin sana kız böyle seylere kısasa kısas yapmayın ben yengeme künye takdim kendi biriktirdigim paradan aldim annemler 7 bilezik takdi mesala ama yengem benim düğünümde  abim 18 gr bilezik takdi  yengem künye takdi   yani kısa sa kısas hos değil eşinin kardeşi esine bilezik takmak yakışır durumu varsa tabiki yoksa yarim tam olur  ama sana takmadi gorumcen diye sende takmamazlik yapma 
tarafından
Bak şöyle aslinda tamam bekardi o zamanlar takmamis olabilirler ama tek geline guzel bir bohca yapilmaz m? Yada gelin olduktan sonra orda dugun yaptik bir de yine hic bir hediye vs almadilar cocuklarim oldu yine ayni bende kendimi enayi gibi hissediyorum
(6,155 puan) tarafından
Bohça  Kayinvaldenn sorunu canım bebegine hediye almamasi onin ayıbı sende onun bebegi olunca alma orda hem fikirim benim oglum 15 aylik Kayinvaldem gorumcemin budseyi yoktur gorumcem 4 t oarca Kayinvaldem  alt ust takim bsska da yok almissa bana kefen olsun degisikler ama benim ailem koli koli yengem alir yollar yani ama bende yigenime cok aldim zamaninda hersey  yapılan iyilikle kalir sen düğünde tak bebegi olijca takma birsey almada
0 oy
(7 puan) tarafından
Merhaba, hediyelik bilezikler var baya incecik onlardan bul tak ne şiş yansın ne kebap başında ağrımaz takmış olursun kimseye de gösterme takı esnasında tak gitsin
tarafından
Kac bin onlar
(7 puan) tarafından
Şöyle gram başına ödeniyor diye biliyorum. Arkadasıma 2 gr ve 1 gram bilezik takılmıştı. Ama her kuyumcu satmıyor sanırım tanıdık kuyumcudan istetip getirilebilir
tarafından
Ayy cok mantikli aslinda ama bulmak lazim iste
(7 puan) tarafından
Kuyumcular bilir aslında yok mudur tanıdık yakın kuyumcu.. Tabi sahtecilik olmadan mağdur olmayın sonra
0 oy
(1,831 puan) tarafından
Eşim ne istiyosa yapsın bekarlar sonuçta o haneden yapan varsa onlarında yapması gerekmiyo diye biliyorum ha yapsa iyi olurdu ama o kafada insanlar değiller demekki. Dediğim gibi ben karışmazdım çünkü sonra senin yüzünden kardeşime bir şey takmadım aramız açıldı mevzusu olmasın gücü neye yetiyorsa yapmak istiyorsa yapsın 
tarafından
Ayni haneden kayinpederim bin lira kayinvalidem 100 euro takti ama geri aldilar :D
(1,831 puan) tarafından
Demekki onların adetleri o bir daha ki bilezik istediklerinde sizin adetiniz böyle ne diye şimdi istiyorsunuz diye bi sor bakalım eşin ne diyo bu duruma o da var
tarafından
Evet canim adetleri boylemis yani takiyi onlar aldilar ben bsey görmedim o yuzden almak istemiyorum zaten he paralar altinlar bende kalsaydi o zaman bseyler yapardim
0 oy
(18,205 puan) tarafından

Bilezik takmazdim ya ekonomik kriz var ne bileziği 

O çok bence 

tarafından
Ceyrek ya da gram ancak
0 oy
(12,026 puan) tarafından
Şöyle birşey var o dönem calisiyorlarmiydi?
tarafından
Findiga gidiyorlarmis yevmiyeci olarak
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Bizim ailede kim ne takarsa o takılır kızı erkeği yokdur bunun görümcem olsaydı beni çeyrek gram ne takdiysa o takılır ha takmadiysa eşim para verir sadece 

Kuzenlerim bana bir çöp almadılar bende onlara almiycam bizde öle 
tarafından
Bizde de aynen oyle.
0 oy
(1,450 puan) tarafından
Durumunuza neye yetiyorsa bana bana değer vermeyene bende vermem
tarafından
Cogunluk boyle dedi canim bende oyle yapicam

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 698 göst.
21 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu