Yoo ben hiç püre vermedim .en büyük yanlış o kuzu .püre ile başlayan bebekler yemez ya da seçici olur .Bir ay belki zar zor yedirirsin sonra asla yemek istemez ☺️yeme reddi ve yeme bozukluğu oluşur .Bu sefer de pire verdigin için katı gıdayı yiyemez çünkü cignemeyi ogrenmemistir .ben karşısına geçip cignemeyi öğrettim 1 ayda her şeyi yemeye başladı ☺️ asıl pureye başlarsan çok zooor günler benliyo seni melikem.benden demesi tecrübeyle sabit .öğürme refleksi vardır anneler ondan korkar .ama boğulma ve öğürme arasında dağlar kadar fark vardır .Allah öğürme refleksini insanlara vermiştir .çünkü boguayi inlesin ogurerek büyük lokmayı çıkarsın diye .Bebeklerde bu refleks daha kuvvetlidir .Eğer parmak gıda şeklinde keser ve başlanmasına dikkat edersen boğulma olmaz ☺️❤️ boğazına da takılmaz .biz Allah'a binlerce şükür hiç zorluk yaşamadık.Ogurdugunde sakın kaldim hep .hiç korkmadi bu yüzden .ve yemek yemek keyifli hale geldi .Boğazında kalırsa da heilmich manevrası i öğrendim ek gıdaya baslamadan .Bu sayede olur da nefessiz kalır da bogulursa yaparım diye ama hiç gerek kalmadı .bebek beslenme uzmanlari yani beslenme doktorları böyle söyler ☺️❤️