0 oy
309 göst.
Diğer kategorisinde (199 puan) tarafından
Selam canlar sorum yukarda gerçekten çocuğu hiç hasta olmayan ya da nadir hasta olan anneler var mı?Var sa sırrınız nedir ya da dikkat etmemiz gereken olmazsa olmaz dedikleriniz?Çok merak ediyorum kış mevsimi geldi hali hazırda yüreğim ağzımda bebem hasta oldu olacak en çok ateşten korkuyorum misal ateş i en çabuk nasıl düşüyorsunuz en etkili yöntem nedir?

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Hastalana hastalana bağışıklık kazanıyorlar:))) 
(199 puan) tarafından
Öyle ama bizlerde mahvoluyoruz
-Reklam-
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Cocuk bu tabiki hastalanacak canim 

Dut cayi yapiyorum gribe filan bire bir ve bagisikligini guclendiriyor atese ayak altina sarimsak yag suruyorum oksuruge sarimsakli sut gripte olsa enfeksiyonda olsa udihindi yagi hem burnuna suruyorum hemde iciriyorum 
(199 puan) tarafından
Sarımsaklı karışımı çok söyleyen oldu
0 oy
(1,089 puan) tarafından
Kizim 11 aylık daha hiç hasta olmadı elhamdülillah çok şükür . Özel yaptığım birşey yok sebze yemeği yediriyorum yogurt ve meyve mutlaka yediriyorum bide çok kalın çok ince giydirmiyorum ortama göre yani 
(199 puan) tarafından
Maşallah
0 oy
(263 puan) tarafından
Çok şükür benim kızım öyle hasta olmaz çok nadir o da ayakta atlatır. Özel bisey yapmıyorum sadece çok pimpiriklenmiyorum. Üstüne doğduğundan beri kalın giydirmedim ortama bağlı olarak tabi. Vücut sanırım Bi zaman sonra o sıcaklığa alışıyor ve hemen soğuk alıp usutmuyor. Ben sakınılan göze çöp batar diyenlerdenim. Elbet sağlıklı beslenmesine filan dikkat ederim ama mikrop ve soğuğa bağışıklık kazanması için mümkün olduğunca da serbest bırakırım. Çok nadir hastalanır e o kadar da olsun biz bile yetişkinler olarak hastalanabiliyoruz zaten
(199 puan) tarafından
Maşallah ne güzel
0 oy
(1,164 puan) tarafından
Oğlum 4 yaşına kadar hata olmadı ateşi bile bir kere çıktı. Bünye meselesi de olabilir. Tabi okul deonemi başlayınca illa ki bulasmalar oluyor. Ama şunu biliyorum ki öncelikle siz rahat olacaksınız. Ben öyle müdahale eden bir anne değilim biraz oksurunce millet her biseyi yedirip iciriyor ben beklerim. Ateş dediğimiz de vücudun hastalikla mücadele etmesidir. Hemen düşürmeye calsmamak lazım. Ama çocuğun genel durumu kötüyse ilaç verilmeli titreme sayıklama bilinç kaybı gibi. Çok kalın giydirmem. Ev sıcak değildir. Çorap diye peşinde koşmam. Bu garip gelebilir ama çok sık banyo yaptırmam bunu da bir doktor söylemişti. Çok sık banyo vücut ph ni bozduğu için hastalıklara daha açık hale gelir diye. Benim tecrübelerim bunlar 
0 oy
(6,155 puan) tarafından

15 aylık oglum ilk defa ateşlendi kani infelezu testi de negatif öksürük burun akıntısı yoktu 39.dereceye kadar cikdi 3 gun bitti sukur ılık dus  ustu scik yatirdim ateşli oldugu icin bol su icirdim 

Genelde sebze yoğurt hastası meyve canavarı mahsallah diyimde:)
0 oy
(2,466 puan) tarafından
Okul açılmasa benimkilerde hasta olmuyo korona döneminde 2 sene hic hasta olmadılar mesela ama okul açılınca her hafta hastayız çünkü bulasiyo
0 oy
tarafından
Kızım bir yaşında geçenlerde oldu. Ateşte genelde 38 de müdahale etmiyorum ılık duş aldiriorum. Ama inatçı ise terletiorum düşüyor tabi kontrollü şekilde yapılıyor. Bağışıklık için propolis verebilirsiniz ve d vitamini takviyesi 
(199 puan) tarafından
Asıl terletiyorsunuz ateşi olunca acıklarmısınız biraz teşekkür ederim
tarafından
Üstünü falan örtüyorum kısa bir süre tabi terliyor sonra ılık duş düşüyor. Kontrollü olmalı çok yüksek bı ateş ise kontrollü düşürün. 38 civarı için iyi bi yöntem rica ederim

İlgili sorular

+1 oy
23 cevap 848 göst.
7 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
55 cevap 4,987 göst.
0 oy
28 cevap 564 göst.
27 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nimbus (48 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 249 göst.

Kategoriler