0 oy
179 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Kızlar bana ıslak kek tarifi verir misiniz ama içi bol Soslu olsun böyle püf noktalarıyla nasıl yapıyorsunuz ıslak kek bildiğiniz ben bir ara yaptım Kekin üzerine çikolata sos dökülmüş gibi oldu Hiç güzel olmadı 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
E hadi kızlar
-Reklam-
0 oy
(164 puan) tarafından

Mutlaka bunu yap canım kime yaptıysam çok beğenildi 
0 oy
tarafından
3 yumurta

1 buçuk su bardağı şeker 

1 su bardağı sıvı yağ

1 buçuk su bardağı sut 

3 buçuk 4 yemek kaşığı kakao 

Buraya kadar şekerle yumurtayı iyice çırp sonra diğer malzemeleri çırp bir su bardagi ayır

Daha sonra 

2 buçuk su bardagi un 

1 bucuk kabartma tozu 

1 vanilya ekle çırp 170 derece fansiz alt üst ayarda pişir. 

Sonra o bir bardak ayırdığın sosun içine 1 su bardağı süt koyup ocakta bir aşım kaynat hemen al söğüt kek pişince ister dilimle ister delik aç ister direk sos soğuk olacak şekilde ıslat 

En son olarakta .

3 su bardağı süt

5 yemek kaşığı şeker 

2 buçuk yemek kaşığı kakao 

2 3 yemek kaşığı un hepsini bir tencerede iyice karistir sonra kaynat koyulaşınca altını kıs bir iki dakika daha kaynat sıcak sıcak kekin üstüne dok o kadar güzel oluyor ki herkes bayılıyor 
0 oy
(4,837 puan) tarafından
Malzemelerin oda sıcaklığında olsun 3 yumurta 1 su bardağı şeker iyice çırpıyorum 1 su bardağı süt yarim su bardağı sıvıyağ 3 kasik kakao 1 su bardağı un 2 kabarma tozu çırp büyük dikdörtgen borcam da yap bence ıslak kekin keki ne kadar ince olursa o kadar güzel sosu cekiyor kek pişerken 2 su bardağı süt 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker yarim su bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı kakao tencerede kaynat eğer çikolatan varsa çikolatada katabilirsin kek pişince hemen al fırından çatalla del dilimle kekte sosda sıcakken döküyorum brovni gibi oluyor çok lezzetli oluyor

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 239 göst.
22 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Sarellem (67 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 388 göst.
23 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 68 göst.
0 oy
13 cevap 1,307 göst.
2 Aralık 2020 Aile & Aşk kategorisinde Yesilim (2,063 puan) tarafından soruldu