0 oy
169 göst.
Diğer kategorisinde (7 puan) tarafından
Kızlar merhaba hepinize iyi geceler. Eşimin kuzeni benden 20 gün sonra doğum yaptı zamanında yaptı ama bebek kakasını yapmış anne karnında kordonu boynuna dolanmış 18 gün yoğun bakımda küvezde kaldı bebek. Küvezde kaldığı süre boyunca hemşireler mecbur mamayla besledi. Annesi sezaryen olduğu için sütü geç geldi sağabildiği kadar sağdı verdi ama mama bağımlılık yapmış sanırım. Sürekli mama istiyo ama aynı zamanda da emiyo. Emmesi gayet iyi o yüzden annesi mamayı bırakmak istiyo. Nasıl başarıcaz bunu çünkü mamayı içene kadar asla sakinleşmiyor ? Var mı alternatif yollarınız tavsiyeleriniz ?

5 Cevaplar

+1 oy
(72 puan) tarafından
Öncelikle mamadan önce biberonu bırakmalı 

Tek tek yazıyorum adım adım ilerlerse bırakır 

1 biberon gidecek yerine 

Emzirme destek sistemi eds internette görüntüleri var memeden mama vermenizi sağlıyor mümkünse bunu tavsiye ederim değil ise kaşık veya enjektör veya kaşık biberon bunlar olabilir 

2. Günlük mama miktarını biliyorsa örn günde 4 kere 30 CC veriyor diyelim 3 günde 1 30 ar CC olarak azaltmali yani 4 x 30 ise

ilk azaltma 3 x 30 

2. Azaltma 2 x 30 

3. Azaltma 1x30 

4. Azaltma da mama yok bu örnek olarak 60 CC veriyorsa da 30 ar CC azaltmali 3 günde 1 

3. Olarak bebek mamayı bu söyledigim alternatif yöntemler ile de içse çok yavaş içmeli memeyi emmek ona daha kolay gelmeli 

4. Bu şekilde ilerler ise mamayı geç olmadan bırakır yoksa bebek ilerleyen zamanda memeyi bırakır 
(7 puan) tarafından
Evet meme reddi başladı biberonu bıraktı enjektöre gecti çok teşekkür ederiz Allah razı olsun ❤️
(72 puan) tarafından
Rica ederim faydası olur mutlaka bir faydam olduysa ne mutlu bana
-Reklam-
0 oy
tarafından
Günden güne azaltma yöntemini deneyin derim. Zaten annesini emiyormuş. Öyle öyle alışır belki. Bir anda kesmek zor olur. Şahsen ben yaşadım. Tabi mamayı bırakamadık çünkü emmedi hiç. Ama ssağıp verdiğim zaman mama da aramadı yani. O yüzden yavaş yavaş azaltmayı deneyin. O ağladıkça annesi kendisini versin. Sonuçta anne o. Bebeği onda sakinleşir bir tek. Öyle morarana kadar ağlamasına izin vermeyin tabii ki ama hemen az iki üç bağırıp çağırmaya mama vermeyin sakinleştirin biraz. Benimki şu an 3 aylık. 2.ayından beri saat başı istiyordu hep hala da öyle. Sürekli içse içer yani.. Ama ben vermiyorum aradan zaman geçmesini bekliyorum mama sonuçta anne sütü gibi değil ki her an veresin. Kucağıma alıp sakinleştiriyordum. Evde gezidiryordum. Baktım çok ağladı hemen soyup banyoya atıyordum sıcak bir duş iyi geliyordu sakinleşiyordu. Siz de öyle deneyin. Sakinleştiği zaman anne kendini versin. O zaman doyarsa yavaş yavaş bırakır..

İnşallah faydası olur bunların. Uzun oldu canım hakkını helal et. Ne kadar zor olduğunu bildiğim için bildiklerimi yazmak istedim 
0 oy
(4,347 puan) tarafından
Mamayi neyle yediriyo canım 
(7 puan) tarafından
Biberonla veriyodu meme reddi başladı diye enjektorle vermeye başladı
(4,347 puan) tarafından
Bende biberonla verdim çok şükür meme reddi olmadi oğlum tam iki aylık oldu benim de sütüm yetiyo boşuna mama vermemek için bıraktırma kararı aldım günde 4 kere mama veriyorsam 2 kere vermeye başladım her ağladığında meme verdim sonra günde 1 kere mama verdim iyice memeye alıştı şimdi mama verince yemek istemiyo tadını begenmiyo sanırım yani anlayacağın mamayi bıraktım sayılır bazen çok ağladığında acaba aç mı diye 60 cc yapıp veriyorum sadece iki yudum çekip birakiyo anlıyorum ki karni aç değil başka Bi sıkıntısı var
0 oy
tarafından
İyi emdiği doyduğu anlamına malesef gelmiyor canım benim kızımda en az 45 dk emerdi ama doymazdi boş emip duruyordu doysa mama istemezdi zaten bebek demekki doymuyor 
(72 puan) tarafından
Öyle birşey yok bebekler sürekli emmek isteyebilir mama istemesi degil çiş takibi bebeğin doydugunu söyler
tarafından
Çocuk Dr unun dediğini yazdım ha sizde çocuk Dr u iseniz bilemiyorum tabi tek bebeğim var kuvez durumu bizdede oldu kızım saatlerce emse dahi ağlıyor doymuyordu bana Dr un dedikleri bunlar mamaya devam edin demekki aç demişti
(7 puan) tarafından
Bebeğin doydugundan eminiz doymamasının imkanı yok kilo alımı çok güzel bez sayısı çok iyi günde 1 kere vermeye başladı cildiriyo onu verene kadar
tarafından
Canım benim kızımda kilo alımı çok yavaştı halada öyle ben dr un bana dediğini yazdım belki biberona alışmıştır
0 oy
(2,150 puan) tarafından
Muhtemelen süt mama kadar doyurmuyor o yüzden sakinleşmiyordur. Mamayı yavaş yavaş azaltıp emzirmeyi çoğaltsın. Sütünü artırmaya çalışsın
(7 puan) tarafından
Sütü aşırı çok zaten abla maşallah çok şükür
(2,150 puan) tarafından
Maşallah canım o zaman 30 ml mama veriyorsa 25 yapsın onun yerine daha çok emzirsin yavaş yavaş bırakır bir anda bırakamaz

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 463 göst.
4 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Lavanta... (254 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 287 göst.
3 Mart 2022 Diğer kategorisinde Miracefem34 (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 101 göst.
28 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cansutaskin4 (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 340 göst.
29 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Mucizem (406 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,458,861 soru

23,925,908 cevap

323,737 kullanıcı

...