0 oy
159 göst.
Diğer kategorisinde (1,041 puan) tarafından
Evde pazar günü pişirdigim süt var peynir mayalayabilir miyim onunla olur mu

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Sütü kesmen lazim once ocaga al kaynat icine bir tatli kasigi kadar tuz at daha cok kesilecek sonra onu temiz bir tulbet gibi seyler suz ama sakin suyunu atma o peyniralti suyu oluyor cok faydali
(1,041 puan) tarafından
Onu yapıyorum.canim.normal beyaz peynir yapicam maya ile
tarafından
He o mu :D kaynanamlar yapıyor 1 2 gun beklemis sutten hafif ısıtıp maya atiyorlar bekliyorlar
-Reklam-
0 oy
(5,370 puan) tarafından
Yani peynir mayalamak dediğin sütün içine limon sıkıp sütü çürütmekse o peynir değil. Ama normal peynir mayasıyla yapacaksan yapabilirsin 
(1,041 puan) tarafından
Evet peynir mayası ile normal.beyaz peynir yapicam.canim. Üç gün kadar sütun beklemiş olması sıkıntı yapar mı birde sen daha önce yaptın mı tarif verirsen mutlu olurum
(5,370 puan) tarafından
Ben 1 kere yaylanın peynir mayasıyla yaptım onda da tarif şişede yazıyordu ama hiç aklımda değil maalesef
(1,041 puan) tarafından
Tamm cnm.tesekkur ederim
0 oy
(7,101 puan) tarafından
Kız o çok zahmetli bir iş kaynanmla yaptık da biz kaynatmiyorsun suda bekliyor falan çok taktiği var onun nasıl yapcan
(1,041 puan) tarafından
Valla girdik bı yola denicem artık Allah'a emanet :))
0 oy
(17,046 puan) tarafından
Pişmiş sütle peynir mayalanmaz canim ya. Ancak kestirip lor yapabilirsin. 
(1,041 puan) tarafından
İnt hep pisirip yptilar cnm
(17,046 puan) tarafından
Peynirin tutmasi için sütün içinde gerekli bakterinin olmasi lazim. Kaynayinca bakteriler ölüyor. O yüzden peynir tutmuyor. Sen mayaladin mi, tuttu mu?
(1,041 puan) tarafından
Puturlesti ama tam oldu diyemem şimdi suzmeye koydum ben peynir yapmicaktim  sonrada deniyim dedim sanırım olmicak
0 oy
(1,403 puan) tarafından
pişmiş süt peynir olmaz. çökelek olur 
(1,041 puan) tarafından
İnt hep pişirip yapiyolardi
(1,403 puan) tarafından
peynir olması gereken bakteriler ölüyor pişince onun için olmaz. çökelek olur lor olur ama. bildiğimiz peynir olmaz
(1,041 puan) tarafından
Valla haklısınız kuzum tuttu sayılmaz puturlesti bakalım suzecem belki lor gibi olur napalim acemilik
(1,403 puan) tarafından
yaptığının tadı daha güzel oluyor. :)  afiyet olsun
(1,041 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım benim

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 81 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (828 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 161 göst.
1 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Linkin (22,715 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 58 göst.
6 gün önce Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (5,847 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 99 göst.

Kategoriler

1,467,905 soru

24,050,829 cevap

329,661 kullanıcı

...