0 oy
214 göst.
Diğer kategorisinde (578 puan) tarafından
Kızlar İstanbul'da bir kaç firma ile görüşmeye başladım, kısmetim açıldı. Zoom üzerinden bir kaç görüşme yaptım. Dua edin de olsun biri :) 

1 tanesinin patronu eşimin şirketinin patronuyla başka firmada ortaklar belki orası olur ve ilerde iş hayatında yollarımız kesişir benim kocayla belli mi olur. 

Bir de maaş konusunda tecrübem az benim ama İstanbul gibi bir şehirde 8bin maaş az değil mi? Yol da vermiyorlar. Yemek veriyorlar sodexo kart aylık 1200 lira. Sigortam da asgari ücret üzerinden yatacakmış. Cumartesi çalışma var, pazarları tatil sadece. Korona vakaları Aralık ocak ayında da çok artarsa o süreçte de evden çalışacakmışız, o zaman da internet faturamızı ödeyecekler. 1 aylık da oryantasyon varmış, bu süreçte maaş asgari ücretmiş.

4 Cevaplar

0 oy
(4,007 puan) tarafından
eski konularda bilgisayar muh oldugunuz yaziyor . sigorta asgari ucretle yatacaksa kalan kismi eldenmi verecekler ? bu sekilde is yapan bir yerden uzak durun bence , emehinize yazik
(578 puan) tarafından
Bilgisayar mühendisiyim ama tecrübem çok az, bir de ** ve network kısmında benim tecrübem. Yazılımda çok tecrübem olsaydı keşke. Arkadaşlarımdan duyuyorum başka şehirlerde çok güzel para kazanıyorlar.
(4,007 puan) tarafından
benim eşim makine muh .. ise aldiklari muhendisleri eger tecrubesizlerse yazdiginiz maas civari baslatiyorlar fakat yilda 2 defa zam artislari oluyor performansa gore
(578 puan) tarafından
Bunlarda da yılda 1 kere enflasyon zammı, 1 kere de yol ortasında performans zammı oluyormuş. Eğer performans düşük olursa yılda 1 kere sadece enflasyon zammı oluyormuş. Ama bence asgari ücrete yapılan zam kadar zam yapmazlar
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hayırlısı olsun canım ama şöyle bir durum var eğer sigorta yi düşük göstereceklerse o işe girme derim.

Emeklilik primlerini doğrudan etkiler. Yatan maaş neyse onun üzerinden sigorta ödemeleri gerekir. İllegal işleri olan yerde başlama bence
(578 puan) tarafından
Doğru diyorsun ama en ciddi yaklaşan da bunlar oldu. Ben de düşünceliyim. Eşim de aynısını dedi, boşver istersen çalışma kafana yatan iş bulana kadar aramaya devam et dedi.
tarafından
Asgarî ücretle bile iş verecek olsalar illegal işleri olmayan yerleri tercih edin ☺️
(578 puan) tarafından
Bir de düzenli maaş ödemez falan. Öyle dedi benimki. Daha başta böyle yapıyorsa düzenli maaş ödemeyebilir dedi.

Şu eşimin patronuyla ortak olan firma bir kere daha arar inşallah. Ondan esas ümidim var.
0 oy
tarafından
Hayırlı olsun canım 
(578 puan) tarafından
Kiralar 2+1 30 yaş üstü evlerde 10 bin liranın üstünde :) kim oturuyor bu evlerde :)
tarafından
Aboooooo o ne kız öyle ☺
(578 puan) tarafından
Vallahi öyle, bir kaç haftadır kiralık ev bakıyoruz. İşe yakın olsun diye. Üstelik annemlere de yakın. 30 yaş üstü 90 M2 dairelerde kiralar coşmuş, deprem sonrası yapılanlarda kiralar 15 20 bin ve daha üstü
(4,923 puan) tarafından
Hangi semt
(578 puan) tarafından
Bakırköy

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 158 göst.
27 Haziran 2024 Diğer kategorisinde baharercan59 (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 166 göst.
5 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Aylinmn (45 puan) tarafından soruldu
0 oy