0 oy
791 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,349 puan) tarafından
Kızlar biz kirada oturuyoruz şuan 3000 TL kira aidat faturalar derken zor oluyor geçim. Bebek var eşim de ben de çalışıyoruz öyle böyle geçiniyoruz işte. Burada kayınvalidemlerin de evi var. Kayınvalidem ve kayınpederim köyde yaşıyor köy buraya 1.5 saat. 3 yıldır koydeler buradaki ev boş duruyor ama tabi ki kurulu düzen ve eşyaları var. Çünkü hep burada yaşadılar köyde 3 senedir yaşıyorlar. Köydeki ev buradaki gibi değil ama köy evi baya sobalı falan. Buradaki de apartman dairesi. Buraya arada sırada geliyorlar hastane işleri düğün falan olunca 1 ayda 2 ayda bir gelip birkaç gün işlerini halledip gidiyorlar. Çoğu zaman gelince de kendi evlerinde değil bizde kaliyolar evde bir şey yok temiz değil falan diye. Neyse eşim sürekli diyo ki biz o eve tasinalim boşa kira veriyoruz. Ben kesinlikle istemiyorum diyorum ama kafasında hep var oraya tasinalim diyo. Kayınpederim diyomus isterseniz oturun bizim esyalari bir odaya koyarsnz geri kaalnda siz oturun faln. Kayınvalidem hiç istemiyo aklı cikiyo biz orda oturcaz diye. Çünkü kayinpederim köyde yaşamaya kafayı takmış burada asla durmak istemiyo kayınvalidem de köyden pek hoslanmiyo ama kocası için kalıyor zaten kayınpederim ne derse o olur. Ama eşim diyo ev sahibi sıkıntı yaparsa çıkn falan derse oraya tasincaz diyo. Bir de o eve kentsel dönüşüm geldi yıkılacak yakında yeni ev yapılsın biz orda oturcaz diyo. Yani istemiyorum ben kesinlikle kayınvalidem hiç istemiyor çünkü biz o evde kalsak da sürekli gelip gidecekler birlikte yasiyo gibi olacak hiç ama hiç istemiyorum eşimi nasıl ikna edebilirim sizce.

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yaa kadının rızası yoksa neden evine cokuyorsunuz günah değilmi özellikle eşin 
(1,349 puan) tarafından
Ben kesinlikle istemiyorum. Kayınvalidem köyde yaşamak istemiyor ama kayınpederim asla buraya geri dönmez bunu da hepimiz biliyoruz ama umudu var herhalde doncez diye haftasonu 1 gün kalıyor 2. Gün kalamiyo köye dönüyor kayınpederim kayınvalidem de mecbur dönüyor onunla birlikte
tarafından
Esin hazıra.konmaya çok meraklı dönsün dönmesin o ev o.kadinin vermek istememsi gayet normal  kira fatura herkese pahalı çalışsın odesin
tarafından
Allah'ım gecinden versin farz et kayınbaba öldü nolacak o kadın köydemi kalacak gelir evine sen otursan gelemez
(1,349 puan) tarafından
Tabi ki işte ben de istemiyorum. Hazira konmak çalışmak falan da değil olay eşim çok şükür yıllardır çalışıyor alın teriyle ama geçen yıl ev sahibi çıkın dedi çıktık zor ev bulduk bu paraya şimdi düşünüyor yine çıkın dese ne olacak ev falan yok ortada ilan bile yok buralarda olan da kaç paraya olacak bunları düşünüyor ama ben yine de istemiyorm
-Reklam-
0 oy
(8,256 puan) tarafından
Kadın istemiyormuş yüzsüz gibi gidip oturmak bilmiyorum yani kadının kendi malı
(1,349 puan) tarafından
Ben asla istemiyorum
(8,256 puan) tarafından
Yani eşinin istemesi çok sacma
(1,349 puan) tarafından
O da kira vermek istemiyor bir de çıkın dese ev sahibi ev yok burada hiç ilan falan yok ondan istiyo ama ben asla istemiyorm birlikte oturuyoruz gibi olacak yok ya of
(8,256 puan) tarafından
kadın istemiyormuş sonucta kendi evine oturtmak istemeyebilir çok normal. ya eşin derse kaynanan da istemiyorum derse zorla mı oturacak kadının evine
0 oy
(13,675 puan) tarafından
Burada olan kayınvaldene oluyor kadının rızası yokken iknaya gerek yok 
(1,349 puan) tarafından
Kayınvalidem eşi ne derse onu yapiyo mecbur köyde yaşayalım diyo köyde yaşıyorlar donmuyo asla kayınpederim ama ben yine de kesinlikle istemiyorm
0 oy
(844 puan) tarafından
Ben olsam çoooooook dan o evi kaynanadan almıştım canım içi 3=bin diyorsun Allah'ın adı içi 3 bin kira veriyor sun az mı zaten geldiklerinde sende kalıyorlar mış çok gereksiz ben de eşin gibi en nefret etdiğşm ödeme kira
(1,349 puan) tarafından
3000 e razıyız biz şuan cnm önümüzdeki sene 5 6 bin yaparsa ya da çıkın derse onu dusunuyoruz  ama hiçbir şekilde istemiyorm ben ya
(844 puan) tarafından
Ah benim cnm çok geçmiş olsun nasıl istemezsin ben yine senin yerinde olsam o eşyaları hoopppp köye yolarım ne bir odası vermeyi oraya tadilat parası dökerim
Anne biz yaptırıdık evi bir emek geçsin
Benceeeee mis gibi ev sahibi ol 3000/ bine yavrunu yedir içir
Hayrı zaten sende kalıyorlar mış
(3,238 puan) tarafından
Iyide ev kayınvalidesinin kadın istemiyor eşyaları nasıl alsın yollasın ne acımasızca
(844 puan) tarafından
Yooo nerden kayınvalidesinin oluyor...annesinden mi kalmış .....eşi ile kazanıb almışlardır.. eee oda çocuklar için .
Ayrıca adamın aslanlar gibi BABASI OĞLUNA CAN OLMAK İSTİYOR
GİT OĞLUM OTUR DIYOR
BEN BİR GÖZ EVDE yaşarım açıkcası benim oğlum 3 bin kira veriyor olsa
ınsaAllah da köyde merkezde şehirde evlerim olur benim de ./
Ayrıca da köyde bir o hanımefendi yaşamıyor yaşayan nasıl yaşıyor
Merkezdeki evini de ya evlenecek opullarına verirler yada evli olana geneli böyle dir
(391 puan) tarafından
Üstat kul hakkı yemeye teşvik ediyorsun :! hiç de hakkı yok kimsenin başkasının evine hazırdan oturmaya kimse kusura bakmasın. oğlu da olsa kızı da olsa. büyütmüş beslemiş evlendirmiş daha da ne yapsın ömrü boyunca sahip olabildiği tek evi de vermek zorunda bırakılamaz. 3 bin 5 bin ne gerekiyorsa herkes ödeyecek ha ödeyemiyorsa da ayağını yorganına göre uzatacak. valla seni takipteyim üstat ama bedava mezar bulsan hazır sevaplarına bu kadar güvenirken ölmem demeyeceksin
(844 puan) tarafından
Kardeşim sen benı takip et belki faydam olur ınsaAllah da sıkıntı yok da

Canım benim BABASI AL OTUR diyor siz ne diyorsunuz ben sizi anlamıyorum
Kadın da kocasına biat edecek zaten kocası hayatadayken o nereye kadın oraya ölünce ben evi istiyorum oğlum derse
Eee boşaltırlar veya annelerine 1 -1 ev bakarlar o erkek çocuğu nasıl güçlenicek saçma
Babası al oğlum diyor
Siz daha ne konuşuyor sunuz
(844 puan) tarafından
Babası al oğlum
Otur oğlum
Diyen babası babası öz babası kirada durma al oğlum diyor
Mal adamın deyıl mi istediğine verir ki elbet tabi öz oğuluna vermicek ise
Benim oğlum 3 bin kira ödücek benimde köşemde boş ev olucak o işi yerler
(391 puan) tarafından
Anası da vermem diyor ya onu konuşuyoruz. tabi sana göre kadına dinen söz düşmeyebilir. Ama hep dedim ya sen benim için madencilerin kafasına taktıkları ışık gibi alnından Nur saçan bir üstatsın seni öyle canlandırdım gözümde :) ışınla yön ver kitlelere :) ama beleşçisin kabul et. 12 saat çalışmış bir yorulmuş daha da çalışmam  demişsin sorana da kadına haramdır der geçerim gibi bir izlemim uymamıştı ki bende dedim üstat ne derse doğrudur :)
(1,349 puan) tarafından
Aslı ben mantık olarak sana katılıyorum. Bnm boş evim olacak evladıma vermicem de kime vericem. Yani herkesin evladı var burada herkesin en kıymetlisi evladı değil mi. Kimse kimsenn malını elinden almıyor kenarda köşede duran bir şey yani. Ben yine birlikte oturmak gibi olacağı için istemiyorm. Ev de bu arada neden kayinvalidemin olsun ki hayatında çalışmamış. Kayınpederim çalışıp almış o da otur biz gelmicez diyor. Kanunen ikisinin ortak malı sayılıyor eş olduklari için orası ayrı. Ama kayınpederim kendi çalışıp aldı. Ayrıca tekrar söylüyorum birlikte oturmak gibi olacağı için ben asla kabul etmeyi düşünmüyorum he derler ki evi bosaltcaz ya kiraya verelim ya siz oturun derlerse o zaman otururum anca
(844 puan) tarafından
Kadın vermiyorum gibi bir laf etmemiş
Kadın yazısında kaynanamın rızası yok demiş
Bu erkek çocuğu annesini alsa karşısına açık konuşulsa o kadın ikna olabilir
Anne çünkü siz nasıl annesiniz benim evladım olsa ben delirirm 3 bin veriyor olmasına
(1,349 puan) tarafından
Aynen icten içe hiç istemiyo ama eşim diyo ben anneme söylesem hiçbir sorun olmaz nazi geciyo annesine. Ama yok ya yok en son çare olsun inşallah bizim için orası
(844 puan) tarafından
Bir Dilek tut lütfen konuş uğraştırıyorlar beni bırtnm saçmalıyor lar ya 3 bin ne demek çalışcakmışsınız yooook yaaaaa
Bu nasıl bir zihniyet asıl
(1,349 puan) tarafından
Aslı kuzum ben 3 bine razıyım:) bizim ihtimallr şu ya ev sahibi çıkın derse ev bulamayız o zaman sıkıntı ya da 5 6 bin yaparsa çok zorlar. Ama gerçekten ben senn mantigindayim. Geçen eşim bile diyor ki bana kızımız var 1.5 yaşında. İlerde evimiz olursa diyo kızım evleneceği zaman evi kızımın üstüne yaparım evladım garantide olsun biz kiraya çıkarız diyo.  Yani evlat bence evden maldan paradan daha önemlidir diye düşünüyorum. Bnm kenarda Bir evim olcak evladım zorlanacak gözüm kapalı veririm ne faydama ki kenarda durması. Evladım her şeyden önce gelir. Ben böyle düşünürüm kaynanam böyle düşünmüyor saygı duyarım yapacak bir şey yok
(844 puan) tarafından
Yaz kardeşm canım sın bende evladlarım için Yani cnm kopar bşr şey demek istemiyorum ama ne demek kardeşim 3 bin kira öyle deme 3 bin cebine kalsa belki arsa alırsın
Arsa değerlenir eve döner

Ben o babanında ayaklarının altını öpmek isterim
Bir kız çocuğuna evi üstüne yapalım demsi öyle her adamın kalıbı olcak iş deyıl
Damada ev vermek bıraz Adamlım gerektirir..
(391 puan) tarafından
Kayınvalideden "HAYATINDA HİÇ ÇALIŞMAMIŞ NERDEN ONUN MALI OLSUN Kİ" demek için çok başka bir zihniyete sahip olmak gerek zaten.
(1,349 puan) tarafından
Sadece kayinvalidemin mali gibi konuştunuz ya o yüzden dedim nereden sadece onun mali oluyor diye. Kanunen ortak sayılıyor onu da söyledim zaten. Sadece kayinvalidenin diyen zihniyete karşı söyledim nereden sadece onun oluyor ?
(844 puan) tarafından
Kadının hakkı var burda kadını sokaga atım demek yazıldı mı kocası ölünce zaten çocuğu der anne biz gidelim mi kalalım mı
Ayrıca da zaten bu GELİNDE KALIYORLARMIŞ..köyden gelince
O boş evde 1 gun zor duruyor Muş ADAM OKU DA GEL YORUYORSUN İNSANI
(1,349 puan) tarafından
Mayamm demiş ya iyi de ev kayınvalidesinin diye. Onun için dedim nereden kayinvalidemin oluyor durum ortada
(844 puan) tarafından
Okumuyor yazıyor boşver
(391 puan) tarafından
O ev o ailenin malı siz ise artık başka bir ailesiniz. eğer kayınvalideniz sizin evinizde oturmak isteseydi ve de sadece eşiniz razı olsaydı? kimse kimseye karışamaz ister 1 gün kullanır ister ölürken bağışlar hayır kurumlarına bu sahibinin hakkı. bırakın yaşlı insanların evi barkı önemlidir kalsın kadının sığınacağı sıkıldığında 1 gün bile olsa rahat edeceği bir ev.
(844 puan) tarafından
Köy de yaşayan brii için çok fazla dayıl  mi her yer bağ bahçene sıkılması
Ayrıca da millete mi veriyor kendi evladı
Sana anlatamadık
Adam evin reisi çalışmış kazanmış ödemiş aslanlar gibi oğluna vermek istemiiiiiiş
Annedir ya 3 bin kira diyoruz hanım efendi az mı 3 bin
(1,349 puan) tarafından
Neyse tatlım sen kenarda köşede bir evin olursa zorluk çeken evladına vermeyip hayır kurumuna bagislarsin tamam mı. Sonra da kendine ANNE dersin
(391 puan) tarafından
Eğer eşim benim kararımı sormadan karar verirse evlatlarım da annem çalışmadı ki ne hakkı olsun derse benim için en hayırlısı hayır kurumuna bağışlamak derim. kendime anne demem belki çünkü evlatlarım bana evlat olamamış benim hakkımı görememiş derim.
(1,349 puan) tarafından
Çok duyar kastın gerçekten kimsenin kimseye bir şey yaptığı yok annesi eşim için ölüp biter eşim de annesini sever. Eşinle arandaki meseleye de kimse karışamaz. Yaşlı adam köyde durmak istiyor bu ikisinin arasındaki mesele zorla alıp şehire mı getireceksin anlamıyorum ki gerçekten anlamıyorum sırf muhalefet olmak için saçmalıyorsunuz. Ne hakkı olsun kimse demiyor her şeyi anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz ne hakkı olsun denseydi zaten Suana kdr çoktan isteyen istediğini yapmıştı . Çok basit bir şey söylüyorum senn kenarda fazladan bir evin var ve evladın var git otur demez misin olay bu yani
(844 puan) tarafından
Olmaz ama ayıp anlamak istenildiği yerden veya cımbızlayıb konuyu uzatmak bazen yorucu oluyor
0 oy
(54,188 puan) tarafından
sen git otur ben gelmiyorum desen ne tepki verir
(1,349 puan) tarafından
Dedim valla. Ama ikna etmeye çalışıyor beni ben asla istemiyorum. Anca diyorum ev boşalır ya kiraya vericez ya siz oturun derlerse öyle otururum
0 oy
(2,231 puan) tarafından
Ben olsam giderdim kira da oturuyorum çünkü kiraya verilen para çöp birde çocuğunuz var ise çocuğunuz dan ayrı çalışıp kiraya para vermek elin evine birde o parayı çocuğumun geleceği için ayırır dum benim düşüncem tabi eşiniz le konuşun sık gelemicek se neden olmasın yazık 3bin bukadar kolay mı kazanılıyor bu para 
0 oy
tarafından
Kayınvaliden istemiyorsa diyelim ki siz o eve taşındıniz ve kayınvalidengilin şehirde işi çıktı yanınıza kalmaya geldiklerinde kayinvalidenle sorunlar yaşarsınız ama çok zorlanıyorsanız da kayinvalidenden açık açık konuşun bence 
0 oy
tarafından
Yani ayda yılda bi geliyolarmis onda da zaten senin basimdalar madem eşim haklı bence ben olsam geçerim oraya da birikim yaparsınız evinizi alırsınız çıkarsınız kentsel dönüşüm kafamı karıştırdı 2 sene sonra yıkım yapıda ortada kalcak siniz 
0 oy
(1,467 puan) tarafından
Tavsiye etmiyorum sonra pişman olursun aynısı başıma geldi bnm evim daha önce izmirdeydi tek başına geçim sıkıntısiňa buraya geldik eşim altınlarımı satıp izmirde dükkan açıp batırdı bn yeni gelin eşyalarımı sattım huzurum olsun yeter eşya dediğin nedir ki dedim çok fedakarlık yaptım millet ev üstünden evini kurup gider bnm tam tersi oldu neyim varsa satıp köye ev üstüne gittik anlaşamadık bizi kayınbabamların sıfır dairesine yerleştirdiler kavgayla ayrıldık ordan neyse bunların yeni bitmiş aptman dediğime bakmayın mutahit yarım bırakıp kaçmış çölün ortasına gittim ev kurdum sanki su yoj elektrik yok doğalgaz yok bütün sıkıntılarını çektim o evin kulağımdaki küpeyi satıp doğalgazı çektirdim eve ve doğalgaz geldi demeye kalmadan görümcemler ve kaynana kayın baba ev üstüne dediler kabul etmedim kıyametler koptu eşim onlar yüzünden bni öldürmekten beter etti sonuç

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 405 göst.
25 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Elif21 (2,645 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 403 göst.
9 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde fatos18 (2,057 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 552 göst.
11 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Merveck (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 763 göst.