0 oy
380 göst.
Diğer kategorisinde (1,958 puan) tarafından
Ezmeyince yemiyor hala fasulye nohut tarzı yemekler diri veryorum öylece ağzından atyor. Asla yumurta yediremiyorum asla süt içiremiyorım, organik sütü pişirip üzerinin kaymagını alıp ekmek doğrayıp veryorum bal koyyorum onu dahi yemiyo aşırı sinir olyorum. Hiç yumurta yediremiyorum.  Böyle özenerek bişey yaptıktan sonra yemiyo benm sinirim alt üst olyor ağlayasım gelyor. Napim kızlar bi taktik verin bana şu andada bir sürü şey var açlıktan sadece ekmek yiyor. Nasıl yapsam bunlara alıştırabilirim napim açmı bırakim yeterince acıksa yermi verçi açkende yemiyor ama.

12 Cevaplar

0 oy
(12,063 puan) tarafından
Valla benimki 28 aylık hala yemez yemek  nasıl alışır bilmiyorum 
(1,958 puan) tarafından
Of ya napcaz biz bilmiyorum
(12,063 puan) tarafından
İkinciye hamileyim bunda pimpirikli olmucam olduğu gibi vercem ağzına ezmicem :)
(1,958 puan) tarafından
Ya benm oğlum hala emyo memeden kesemiyorum artık eşime diyorum ikinci çocukta her şeyde farklı davrancam illa emsin demicam mamada içebilir yesin diye israr etmicam önüne koycam öyle çocuklar her şeyi yiyo
(12,063 puan) tarafından
Valla bmde öyle ilkte emmesi fazla mama yemedi.çok uğraştım mama yesin emsin akışına bıraksaydım keşke
-Reklam-
0 oy
(134 puan) tarafından
Benimde 14 aylık hala blender 
(1,958 puan) tarafından
14 aylık sa şimdiden yavaştan alıştırmaya başla yolsa e yaşındada benmki gibi olur
(134 puan) tarafından
Kız zaten yemiyor ki ıstahsz blender olmasa hıc yemez
0 oy
tarafından
Valla ben de eziyorum çoğu şeyi çünkü dediğiniz gibi çıkarıyor ağzından. Yumurta için şöyle yapıyorum, 1 yumurtayı eziyorum, 2 adet bebe bisküvisi, 1 er tane ceviz badem fındık rendeliyorum, dut pekmezi koyup biraz suyla eziyorum, bu bulamaça bayılıyor. Kızımda da ezmiştim o da aynıydı, simdi 14 yaşında ve gayet güzel çiğniyor yıllardır:)) ben de belki ilk kez linçlenebilirim burada ama yemesi daha önemli:)
(1,958 puan) tarafından
Canım eskiden bende öyle bulamaç yapsrdım ama artık onuda yemek istemiyor her şey karışınca yemiyor bide zaten yumurtanın kokusundan anlıyor direk geri çıkartyor.
tarafından
Aslında insanın bir şeyi canı çekiyorsa vücudun ona ihtiyacı var demekmiş, demek ki su an vücuduna ağır gelecek. Dert etmeyin, mutlaka yer, yemezse de başka besinlerden alır ondaki vitamini minerali veya proteini. Yumurtayla hamur işleri falan yapabilirsiniz, kurabiye olabilir, içine fındık vs rendeleyerek. Meyve de yiyorsa yeter zaten
(1,958 puan) tarafından
Aslında ben kendim yumurta felan çok yiyorum belki sütten ona yeteri kadar geçyodur ama sütten kesicam o zaman nolcak. Bide kuruyemiş yer çok şükür.
tarafından
O zaman da kendi yemeye başlar zaten, pankek krep falan denersiniz, pankeke sarelle bal falan sürüp verirsiniz, yumurtayı tabi ki sizden de alıyordur. Anne sütünde bilmem kaç milyon çeşit sey var. Yumurta yemedikleri bir dönem oluyor mutlaka, kesinlikle ısrar etmemek lazım. Annelik işte üzülüyorsunuz ama vücutta öyle bir denge var ki, ihtiyacı olduğunda mutlaka yer. Yedikleri de yeter ona şimdilik.
0 oy
tarafından
Yemeyen çocuk çok zor Allah yardımcın olsun
(1,958 puan) tarafından
Ben kendimi yıpratyorum gerçekten zor
0 oy
(7,448 puan) tarafından
9 aylık olduğunda pütürlü vermeye başlaman lazımdı çok geç kalmışsın çocuğa tuhaf geliyor şu anda pütürlü gıda aslında rahatça yiyebilir 
(1,958 puan) tarafından
Ya denedim bir iki ısırıp atyordu karnını doyurmuyordu bende kendim elimle verdim sonra
(7,448 puan) tarafından
Alışırdı zamanla canım şimdi daha zor
0 oy
(2,299 puan) tarafından
Çorba türü şeyler ver ben öyle yapıyorm. 
(1,958 puan) tarafından
Çorba içyor canım veryorum
0 oy
(106 puan) tarafından
Benim oğlumda hiç bisiy yemiyordu 2yasinda biz yemek yerken hep önüne koymaya başladık döke saça kendi yemeğe başladı 
(1,958 puan) tarafından
Bende koyyorum ama yemiyor canım ya
0 oy
tarafından
Başından beri mi ezdin taneli vermeyi daha kücük aylarda denemedin mi? 
(1,958 puan) tarafından
Denedim o zamanda yemedi işte
tarafından
Keşke pes etmeseydin bir noktadan sonra yiyorlar cünkü
0 oy
tarafından
Aciksa yer bundan emin olabilirsin

Kızım 22 aylık tok olduğu zaman hiç bir şey yemez ama ne zamanki çok acıkır önüne ne koysam yer buradaki arkadaşlarin sayesinde bu sekil yaptım ve işe yaradı 
(1,958 puan) tarafından
Yumurtayı acıksa dahi yemiyor ya bende aç olcağına başka şey yesin diye veryom dayanamıyorum
0 oy
(5,750 puan) tarafından
Benimki 28 aylik bir kac sebzeyi katip blender den çekiyorum yoksa yemiyor;)
(1,958 puan) tarafından
Kız ben ki yine iyimiş en azından çatalla ezince yiyor blendirle çekmeya bence sende çok pürüssüz olur çatalla denesene canım
(5,750 puan) tarafından
Yemiyor denedim
0 oy
(9,618 puan) tarafından
Ocakta 3 e gorcek yeni yenibtum nohut fasle yiyor ama pilav yiyemez bunda da bi celiski var:)
(1,958 puan) tarafından
Benim oğlumda tam tersi pilav yemeyi çok sever :)
0 oy
(1,062 puan) tarafından
Öncesinde hep ezerek mi verdiniz
(1,958 puan) tarafından
Hep ezerek verdim
(1,062 puan) tarafından
Baştan öyle alıştığı için onu değiştirmek biraz zor ama o da sizin elinizde biraz direnip önüne koyun altına bide sofra bezi serin illaki yemeyi öğrenecek

İlgili sorular

+2 oy
23 cevap 629 göst.
12 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Asaf.linur245 (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 101 göst.
10 Mart 2025 Diğer kategorisinde Ozgen (1,101 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 153 göst.
9 Mart 2025 Diğer kategorisinde Bikahve (1,378 puan) tarafından soruldu
+3 oy
24 cevap 634 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,256 soru

24,096,067 cevap