0 oy
321 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (638 puan) tarafından

Bebeğim alerjikmis daha neye var bilmiyorum doktorum raporlu evolvia RP verdi 3 gündür kakası gayet normal ve katilasti 1 kere sadece 2 damla kan gördüm kakasinda süt alerjisi olabilir dedi ve süt diyeti verdi bebeğimede alerji maması sorum şu çok uzattım :angel: benim gibi olanlar ne kadar süt diyeti yaptınız bebeğiniz kaç aylık olana kadar bu mamayı icti

8 Cevaplar

0 oy
(872 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım. Eğer gerçekten alerji varsa bayağı vermen gerekir diye biliyorum.. benim bir arkadaşımın çocuğu nün site alerjisi ver, 2 yaşını geçti hala çocuk diyette. Bebişim 1 aylıkken kalasında kan gördüm hemen hastaneye götürdüm. 1 ay diyet yapmamı söyledi alerjik bebekler için mama verdi. Ben de diyetteydim. Sonra kademeli diyetimi açmamı söyledi. Ama çok şükür süte alerjisi yokmuş. Kan tahlil  de vermiştik. Umarım alerji olmaz sizinki. 
(638 puan) tarafından
Bence değil çünkü sadece 1 kere gördüm o ve ondan sonra sma vermeye devam etmiştim ondan 4 gün önce kan damlası başladık oda yapabilir dedi şuan diyetteyiz ama çok zor ya ne yiyeceğimi şaşırdım meğer herşeyde süt varmış
(872 puan) tarafından
Aynen canım. Ben seni iyi anlıyorum. Hiç sevmedigim atamadığım yoğurt yiyesim geliyordu. Bardağa doldurup süt içmek istiyordum ben. Ama ben 4 ay falan kendim diyet yaptım çünkü ara ara görüyordum kan. 4 aylıkken tekrar götürdüm doktora o da dedi ki bebeğinin bezini o kadr inceleme. Bayağı şiddetli kan görürsen o zaman geleceksin. Bu sen gördükleri önemli değil. Bağırsakları gelişiyor demişti.
(638 puan) tarafından
Benimki de 3 buçuk aylık annem de bana kızıyor ne inceliyon diye bu ay geçsin bakalım peki erken ek gıdaya geçiş oldumu
(872 puan) tarafından
Yo, ben 6 aydan 1 2 hafta sonra geçtim. Çünkü 6ay aşıdan sonra ateş çıktı falan.
(638 puan) tarafından
Anladım peki teşekkür ederim sağolun
-Reklam-
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Ben mama kullanmadım sadece emziyodum 6 ayına kadar süt diyeti yaptım ondan sonra kendim yemeye başladım baktım bebek rahatsız tekrar bıraktım 1 ay kadar devam ettim sonra tekrar bıraktım bebek düzeldi sonra ona yoğurt verdim sanırım 7.5 aylıktı dokundu ağzının kenarında kızarıklıklar oluştu vermedim sonra bidaha. 8 aylıkken bidaha denedim kızarıklık olmadı 3 gün verdim kakasında kan çıktı bidaha bıraktım. 9 aylıkken bidaha denedim bu sefer hiç birşey olmadı çok şükür. Şu an 11 aylık bu aralar aşırı gazı var gece uykusu yok yoğurttan diye yoğurdu kestim alakası yokmuş tekrar vericem. 
(638 puan) tarafından
Himmm sürekli takip etmem gerekecek o zaman benim bebeğim 3 buçuk aylık henüz
(4,234 puan) tarafından
Evet canım ama 6 aylık olana kadar sen süt diyetini bırakma olunca da yoğurt peynir falan verme önce sen diyeti bırak gözlemle sonra bebeğine tadıma başla. Önce çay kaşığı sonra tatlı kaşığı ölçüsünde tattır sakın çok verme Allah korusun çocuğu şoka sokarsın
(638 puan) tarafından
Tamam çok teşekkür ederim sağolun
0 oy
(1,569 puan) tarafından
2 yaşına kadar doktor kontrolünde açacaz diyeti .çoklu besin alerjisi bizimki de . emziriyorum ama yediğim şeyler çok kısıtlı. Şimdilik iyi gidiyoruz 5 aylık oldu 
(638 puan) tarafından
Bayağı zor bir durum ya
0 oy
(1,054 puan) tarafından
Test yapması lazım çocuk alerji bölümüne goturceksin zaten doktor. Anlatiyo
(638 puan) tarafından
İşte yapılmadı sadece gaita testi temiz çıktı
0 oy
(679 puan) tarafından
Iki sene yaptim oglum hala yiyemiyor
(638 puan) tarafından
Hadi ya o kadar uzunmu
0 oy
(415 puan) tarafından
Benim kızım hiç mama içmedi ama biz 2 aylikken başladık 8 . Ayda actik
(638 puan) tarafından
Sizinde sürekli mukuslu kaka kanlı kaka kızarıklık falan oluyormuydu
0 oy
tarafından
13 aylik kizimin bir aydir alerji mamasi kulaniyor diyet uygula gibi bisey söylemedi 
(638 puan) tarafından
Valla bende bir halt anlamadım bakıyorum alerji olan bebeklerde kızarma döküntü kanlı kaka olurmuş bizde 1 kere oldu kakada mukusta yok anlamadım gitti bu işi kaka testide negatif çıktı
tarafından
Belki kakasi sert oldugu icin popusu kanamistir.
(638 puan) tarafından
Kan damlası başladık oda yapabilir dedi şuan diyetteyiz yinede
0 oy
(1,650 puan) tarafından
3 aylıkken başladı 6aylik olana kdr yaptım sonra 8.ayda tekrar başladı alerji 14 aylıkken gecti
(638 puan) tarafından
Nasıl anlıyorsunuz peki
(1,650 puan) tarafından
Canım benim bebeğimin cildinde kırmızı kırmızı dokuntuler oluyordu dokuntuler gecti önce kendim diyetini yaptığım ürünleri gün gün yemege başladım oğlumun cildinde reaksiyon olmadı sonra ona yedirdim baktım yine kızarma yok oylelikle anladım zaten alerjisi herhangi Bi tedavisi yok
(638 puan) tarafından
Diyet ve iğrenç mama verdi bize doktor 1 ay sonra çağırdı teeeeee
(638 puan) tarafından
Bizde öyle birşey olmadı 1 kere kakada kan oldu bidada olmadı kan damlası başladık oda yapabilir dedi şuan diyetteyiz
(1,650 puan) tarafından
Bizde kakada 2 kere kan oldu sonra ciltte dokuntuler başladı
(638 puan) tarafından
Bizde 1 kere oldu bida olmadı oda 2 damla şeklindeydi döküntü yok bizde

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 161 göst.
0 oy
4 cevap 202 göst.
20 Ekim 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ZelihaAytac (638 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 257 göst.
0 oy
5 cevap 190 göst.
17 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hirakusunannesi (365 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,057 soru

24,106,478 cevap

332,722 kullanıcı

...