0 oy
228 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Anneannem seker hastasiymis genc yasta vefat etti hastalik yüzünden annem 58yasinda yeni ogrendi seker hastasi oldugunu.birden bile zayiflamaya baslamisti ondan bildi simdi ben 23yas olucam banada gecermi bu hastalik?annem bana diyorki sekerli tatlilari az ye sanada gecer dedi merak ettim?

11 Cevaplar

0 oy
(1,270 puan) tarafından

Genetik se annen doğru söylüyor cnm  çocuklarına gecme ihtimali bile çok yüksek 

tarafından
Hee anladim tatliyida severim acikcasi
-Reklam-
0 oy
(13,439 puan) tarafından
Gecebilir tabiki canim bizdede anneanne tarafinda genetik. Anneannen teyzem 2 dayim annem hepsinde var. Bizede hep dikkat edin diyolar
0 oy
(2,390 puan) tarafından
Evet öyle genetik hastalıklar yedi ceddin yani yedi önceki dedelerinde bile varsa gelip bizde de olabiliyor demişti doktor benim büyük kızım kolesterol hastası bizde yok doktor bize böyle demişti dikkat etmek lazım 
0 oy
(808 puan) tarafından
Evet canım riskin yüksek daha fzla dikkat etmelisin baba neysede annende varsa sıkıntılı 
0 oy
tarafından
Annanemde annemde var bende ve 11 yasimdaki kardesimde sinirda mesela ve genetik evet
0 oy
(5,756 puan) tarafından
Geçer malesef. Babannem,amcaların halkların babam ve annem şeker hastası. Ben ve ablamın da insülin direnci var. İlaç kullanıyoruz. Dikkat etmeye çalıştık ama 30 yaşımızda teşhis konuldu malesef. En azından erken öğrendik tedbir alıyoruz.
0 oy
tarafından
Babaannem de var halalarım da var babamda su anlık yok çok şükür

Rahmetli dedemde tansiyon ananem de tansiyon var annem de de var malesef dikkat etmek gerekiyor 
0 oy
(2,966 puan) tarafından
Geçer tabi benimde babannem şeker hastasıydı babama geçmiş babamdan da muhtemelen ben gibi doktor diyabet hastalığına meyillsin dedi
0 oy
(1,569 puan) tarafından
Genetik canım sende olmasa bile kardeşlerinde olabilir . annanem şeker hastasıydı annem şeker hastası ben şeker hastalığı rüski taşıyorum düşük seviye de ama başlamış .teyzem psikolojik olarak rahatsız şimdide genetik olarak kardeşime geçmiş o rahatsızlanmaya başladı .bu bile genle geçiyormuş çok şaşırdık . Dedem astım bronşit hastası aynı şekilde annem astım bronşit hastası ve ben astım bronşit hastasıyım .uzarsa uzar yani geçme ihtimali var 
0 oy
(1,765 puan) tarafından
Bizde şeker yok ama ananmde dayılarımda  bobrek taşı safra taşı var bendede çıktı aldırdım baba tarafmdada alzaymır var 
(1,765 puan) tarafından
Anne tarafmda  yuksek tansiyonda var benimde yukselir
0 oy
(309 puan) tarafından
Geçer tabi adı üstünde genetik 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 918 göst.
16 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 1,226 göst.
3 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Dyg_1 (513 puan) tarafından soruldu