0 oy
275 göst.
Diğer kategorisinde (1,041 puan) tarafından
Kızım 1.5 yaşına girdi mama içti beni emmesi sütüm kesildi gelmedi iki aylıkken alerjisi olan bişey yok mamayı bıraktırmak istiyorum yavaş yavaş çünkü çok arıyo bı kase çorba icirsem bile mama saati gelince agliyo mama diye birde yayla çorbasını çok güzel iciyo başka düzgün bişey ydiremiyorum haşlayıp sebzeler veriyorum hiç sevmez neler yapabilirim aklıma bişey gelmiyo her yaptığımdan veriyorum azda olsa yiyo ama mamayı bıraktırmak için gece yatarken tok tutacak ne verilr mesela 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Doktorumuz mamayı tamamen 2 yasında birakmami söyledi. En azından azaltacağiz ve günde 1 kere de olsa vereceğiz dedi.

Benim kızımda tarhana dısında birşey içmiyor. İştahı zaten yok bugün yediğini yarın yemiyor. Yoğurtla ve çorbayla günleri geçiyor. 
(1,041 puan) tarafından
Ah kuzum ya aynı dertteyix benimkinde yayla çorbası içer bitek bide yoğurt yer çok uzuluyorum
(6,435 puan) tarafından
Canım bende tam 2 yaşına girdi bıraktım devam sütü içirdim geceleri gündüz kahvaltı öğle ara öğün ve akşamı düzenli yedir o düzene mama gibi alışsın benimki ne güzel öyleydi kendi s.laklığımdan bozdum ama yeni yeni alıştırıyorum tekrar
-Reklam-
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Birde hala en fazla 150 CC lik içer fazlasını kusuyo o yüzden 3,4 saatte bir mama ister gündüz çorba falan içince saati artiyo ama gece iki yada 3 kere mama yer CC durumuna gore
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Cici bebe sütü karıştırıp verebilirsin tok tutuyor yada kasik mamalar var hero baby nin yada arı mama biberona yap ver oda tok tutuyor bayaga 
(1,041 puan) tarafından
Denicem canım teşekkür ederim zaten sürede baslicam iyi olur
(1,916 puan) tarafından
Bende azar azar basladim yari su yarı süt yap kabız olmasın alisana kadar bineronun ucunu del biraz zor akiyor çünkü canim 10 aylik benimki daha kesemiyorum mamayı cok pahali ama gece uyaniyor veriyorum napalim
(1,041 puan) tarafından
Evet ya aşırı pahalilasti malesefki onlar iyi olsunda ama mamalarda ne var içinde belli degilki süte baslicam inşallah bende 2 yaşına az kaldı bırakmamız lazim
(1,916 puan) tarafından
Birakir ya yavas yavas basla alışsın
(1,041 puan) tarafından
Denicem canım mecburuz teşekkür ederim yorumun icin
0 oy
(3,536 puan) tarafından
2 aylıktan 8 aya kadar mama anne sütü dvm etti snra kestik sütm yoktu devam sütüne alıştırdık uyku zamanı biberonu alır yatağa gider içtiği kadar, beslenmede valla herşeyi veriyorm bn bazn kendi yer bazn ben yediriyorm 
(3,536 puan) tarafından
İçtiği kadar napalm :)) sebzeleri püre halinde vermeyi dene bide bazı bebekler tatsız tuzsuz yemekleri sevmez az baharatlandorıp tatlandırmaya çalış, artık senn yediklerinden yemesi lazm
(1,041 puan) tarafından
Yiyo canm ben ne yaparsam onu yiyo ama öyle çok değil en çok dediğim gibi yayla çorbası iciyo hep onuda yapmak istemiyorum ıspanak et köfte tarzı yesin istiyorum pütürlü parçalı şeyleri hiç sevmez
(3,536 puan) tarafından
Taneli şeyleri eline çatalla ver o zmnla kendi yer sever,
(1,041 puan) tarafından
Evet yapıyorum canım ama şuan atma ezme döneminde mi nedir çatalla aliyo eliyle mıncık mıncık edip atiyo bı dönemdir diye düşünüyorum
(3,536 puan) tarafından
Aynen zmnla alışıcak
0 oy
(2,111 puan) tarafından
Gece beslenmesi olan çocuk gündüz yemez. Hem diş çürüğüne de yol açar o nedenle 1 yaştan sonra gece beslenmesi kesilmelidir. Azaltarak önce onu kesin. Şu an o sizin yediğiniz her şeyi yiyebilir ama parmak gıdalar verin daha çok kendi yemeğe alışsın. Gerekirse başlarda döksün etrafa. Mesela pankek, omlet, kaşar ile kahvaltı. Öğlen makarna ve köfte, akşam bir sebze yoğurt aralarda meyve olabilir. Gece de meyveli yulaf lapası yapın hem çok sağlıklı hem de yok tutar bebisi.
(1,041 puan) tarafından
Ah onların hepsini yapıyorum döksün dagitsin hıc önemi yok sekkilinfalan yapiyorum dikkatiinii çeksin diye asla yemiyo gece uykusunda çok istiyo binyatarken birde gece illaki iciyo sabah omlet yoğurt peynir bunlarla güzel kahvakti yapar bı saat sonra bidaha mama ister
(2,111 puan) tarafından
Aşırı süt-mama tüketimi de etkiler ama iştahı. İsteyebilir siz yavaş yavaş miktarı azaltın. İlk iş olarak geceyi kesin ama mutlaka. Şu anda günde kaç CC mama içiyor?
(1,041 puan) tarafından
CC leri düşürdük en yüksek 150 120 90 bu şekilde içer gece yatarken 150 4 5 gibide 120 kim veriyorum yoksa mama diye ağlayıp uyaniyo
0 oy
(3,304 puan) tarafından
Karni tokda olsa biberonla mama icmeden asla uyumuyor ya. Ama gr azalttım. Acıkınca muzlu muhallebi yapiyorum. Icine 2 tane cicibebe de koyuyorum. Onu yedikten yarim saat sonra yarim biberon mamayla uyuyor.
(3,304 puan) tarafından
Oluyor oyle canim napalim. Ebemiz cok zorlama emmeye alıştığı icin boşluğu doldurmasi lazim. Ilerde kendi birakacaktir zaten dedi.
(1,041 puan) tarafından
Evet banada çevremde Dr lari hep öyle demiş bırakır bizimde eskiye nazaran azaldı zaten ama süte ve diğer yemeklere alışsın istiyorum
(3,304 puan) tarafından
Gündüz başla süte. Mesela 75 gr su 75 gr süt 2 cicibebe at biberona. Ya laktozsuz yada devam sutlerinden al. Cok gaz yapabilir o rahatsiz eder icmez sonra. Ben bilemedim şimdi tadina bakip ıcmiyor sancilanacam saniyor
(1,041 puan) tarafından
Ah kuzum kıyamam çok saol canım yarın alıp baslicam azar azar cici bebeği sevmişti ins gene icer
(3,304 puan) tarafından
Insallah sever. Bunlar bi buyuse bizde rahatlasaydik

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 197 göst.
27 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Kbrarslan (1,041 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 178 göst.
4 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 360 göst.
23 Eylül 2021 Diğer kategorisinde halide.111 (1,663 puan) tarafından soruldu