+1 oy
1,404 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Artık birilerine içimi açıp paylaşmak istiyorum bu konuyu. Ben hiç becerikli, hamarat değilim. Annem de öyledir, köyde yaşıyor, hep çobanlık yapmış, kendini idame ettirecek kadar biliyor işte. Ben de 13 yaşımdan sonra hep yurtlarda eğitim aldım, ev hayatı görmedim desem yeridir. Sonra atandım, evlendim, tam anlamıyla evlendikten sonra yemek yapmayı öğrenmeye başladım. Ama becerikli de değilim, kimi vardır geç öğrense de tam öğrenir. Ben onlardan değilim. Ev işlerinden hiçbirini güzel, tam yapamıyorum. Temizlik, ütü, hep yarım yamalak. Öyle olsun istemiyorum ama elimden o kadarı geliyor. Eşimle severek evlendik ve durumumu baştan anlattım, sağ olsun çok alttan aldı. Kötü yapsam da yedi, temizliğe yardım etti, elinden geleni yaptı ama onun da bazen tak ettiğini hissediyorum, zaten bazı sözlerinde de belli ediyor. Instagram'da, sosyal medyada, arkadaşlarımda evleri o kadar güzel döşenmiş, bakımlı oluyor ki yaptıkları ikramlar o kadar güzel oluyor ki utanıyorum. Ben de deniyorum ama öyle güzel olmuyor. Eve misafir davet edeceğim zaman mutlaka dışarıdan bir şeyler alıyorum ama onlar hep kendileri çok güzel sunumlar yapıyorlar, evleri çok güzel görünüyor. Evime gelen misafirlerin arkamdan beni küçük gördüğünü, acıma hissettiğini, eleştirdiğini hissediyorum. O yüzden hiçbir misafirliğe gitmez oldum, eve misafir çağırmak gelmiyor içimden. Eşim de sürekli misafir gelsin, dolu dolu olsun istiyor ama benim derdimi anlamıyor. Ben çok utanıyorum. Şimdi hamileyim, çocuk gelince ne yapacağım içim içimi yiyor. Ya ona da bakmayı beceremezsem? Şimdi bile hiçbir şeye yetemiyorum, o zaman nasıl yeteceğim? Ya çocuğum ileride benden utanirsa? Ya diğer anneler gibi değil diye düşünürse? Bazen keşke evlenmeseydim diyorum, eşim de eli becerikli birini bulur mutlu olurdu, ben de kendi başıma kendime yetecek kadar tek başıma yaşar ölür giderdim diyorum. Bu hisler geçer diye umuyorum ama geçmiyor. Her geçen gün artıyor. 

26 Cevaplar

0 oy
(7,963 puan) tarafından
Sen annesin daha neyi beceremiyorum diyorsun ki annelik herşeyden daha zor 
-Reklam-
0 oy
(4,692 puan) tarafından
Benim anenemin eli çok lezzetlidir o yüzden bekarken yemek yapmaya hep çekinirdim abimler dalgah geçerdi sen yapma anne yapsın bir iki bir daha hiç elimi sürmedim evlendim tek bir yemek bile bilmiyodum bide 19 yaşındaydım eşime ilk yaptığım yemek yanık dolmaydi olsun dedi böyle de güzel olmuş o öyle deyince bana heves geldi bir yaptım olmadı oturdum ağladım iki yaptım olmadı sonra deneye deneye hepsini oturttum kayınvalidemlerde bile yemek yapacakken tuvalete kaçıp anne tarif versene ben bilmiyorum derdim o verirdi ben uygulardim baktım kimse abimler gibi kötü demiyolar devam ettim hamur işi pizzasindan mantisina gozlemesine her gün değişik yapmaya çalıştım ki elim alışsın hiç biseyden kendimi ben beceremiyorum diye geri çekmedim belki inanmazsin 4-5 ay sonunda kaynım geldi 4-5 gün bizde kaldı gitti eşine hani bu kız yemek yapmasını bilmezdi sen kaç yıllık evlisin ona rağmen hepinizden güzel yapıyo dedi bir yandan eşine öyle demesine üzüldüm ama bir yanım takdir edilmekten dolayı çok mutluydu şuan 4 senelik evli ve iki çocuğum var çok şükür diyim her yaptığım çok beğenilir 
0 oy
(461 puan) tarafından
Bir kere hiç bir zamam eşim benden iyisini bulurdu diye düşünme. Onun için en iyisi sensin demekki seni bulmuş. Neden kendini eziyet ediyorsun bu şekilde düşünerek illa herkes herşeyi yapacak diye birşey yok ne olmuş. Benim eşim adanalı et yemeklerine bayılır ama ben et yemem et yemeği yapamam napayım öleyim mi yani. Ayrıca çocuğuna da çok gğzel bakarsın anne sin sen daha çocuk rahmine düşer düşmez anne içgüsünü başlar senden iyi kimse bakamaz
0 oy
(18,200 puan) tarafından
Arkadaşlar sana çok güzel yorumlar yapmış kardeşim

Hayatta herzaman herşeye yetişemezsin yani herşey dört dörtlük olmak zorunda değil ama yemek yaparken videolu tariflere bakip yap
0 oy
(973 puan) tarafından
Öncelikle Allah başka dert vermesin isteyerek yapmıyorsuniz demek yada hergun yemek yapmıyorsuniz genel olarak yenilikçi yada mantığını kullanan insanlar çabuk çözer bu işleri ders çalışmak gibi düşünün konuyu islediniz bir kaç soru anlatıldı anladınız islediginiz konuyla ilgili anlatılan sorudan farklı kalıpts soru soruldu mantığınızi kullanıp yapabilirmisiniz yoksa yapamam diyip Bırakirmisiniz yemek ve evde işi de buna benzer ben her daim temiz ve düzenli biriyim kimseden görmedim önce okul sonra iş evle hiç ilgilenmedim takı ben evlenene kadar hele yemek tövbe ** yemezdi bilmezdim yapsamda bir daha yapacağım zaman unuturdum ama şimdi yoğurdumu tursumu kisligimi herşeyimi ben yaparım ama sevmiyorum yapmayı buda ayrı birşey 
0 oy
(53,727 puan) tarafından
sık sık yap elin alisir gelen misafir de arkandan konuşuyorsa gorusme zaten 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 308 göst.
0 oy
4 cevap 155 göst.
26 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Melek06 (867 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 562 göst.
3 Ekim 2020 Aile & Aşk kategorisinde Dertli ana (271 puan) tarafından soruldu