0 oy
524 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Kızlar çok merak ediyorum bayadır yemek istiyorum ama haram mı helal mi beni aydınlatır mısınız :))? 

19 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Cevaplarınız içim çok teşekkür ederim kızlar ev işlerinden yorumlara cevap veremedim ve yememeye karar verdim :) 
-Reklam-
+1 oy
(2,704 puan) tarafından
Kız haram helal falsn yok sadece baktarı tamamen pıs yerde yetiştigi icin dinimiz saflıksız zararlı vıcuda zarar vercek herseyı mekruh yada haram kılmıştır buna dayanarak söyleniyor ama günde neler neler yapıyoruz:))aşırı canın cekıyosa yr nolcak ben ölürüm ona ölüğürrr:))))ben cok severım ama cocuktan sonra frenledım kendımı sütğme yansımasın diye vayadr yemıyorm
0 oy
(5,482 puan) tarafından
Hanefî mezhebinde harama yakın mekruh. Şafilerde helal
0 oy
(6,542 puan) tarafından
Mekruh canim, insan sagligina zararli o sebeple mekruh.
tarafından
Denizden çıkmış hayvanların balığa benzemeyenleri yenmez. Sağlığa zararlı olduğu için degil.
(6,542 puan) tarafından
Peki denizden cikmis baliga benzemeyen hayvanlar neden yenmez ? Sagliga zararli oldugu icin mekruhtur. Yenmemesinin yasak olmasinin sebebi budur. Yenmez,mekruh,gunahtir,haramdir deyip kesip atmayin. Sebebiyle birlikte yazin.
Ayni sekil domuzda haramdir. Cunku insan sagligina zararli. Allah bize zarar verecekleri yasaklamis, haram kılmistir.
0 oy
tarafından
Tam haram mı bilmiyorum ama yemek doğru değil diye biliyorum ve asla yemiyorum 
0 oy
tarafından
Hanefi mezhebine tahminen mekruh fakat diğer üç mezhepte helal. 
0 oy
(6,435 puan) tarafından
Henefiyim hamileyim diye yemiyorum günah
0 oy
tarafından
Hanefî mezhebinde denizden çıkmış balığa benzemeyen hayvanlarin yenmesi mekruhtur yenmez. Gunah yada haram degil harama yakındır.
0 oy
tarafından

Diyanet, Kur'an'da Maide Suresi'nde denizden elde edilen yiyeceklerin helal olduğunun ifade edildiğini bildirdi. Ancak İslamiyet'te Hanefi mezhebinde midye, kalamar, yengeç, ıstakoz, karides gibi deniz canlılarını yemenin helal olmadığını aktardı.

(969 puan) tarafından
Ay ben asciyim mecbur karides istakoz yedim helal degilmiymis ben midyeyi biliyordum sadece
tarafından
Yok canım değilmiş
0 oy
(1,974 puan) tarafından
Bn bilmiyodum oğlum hmileyken çok yedim hraam dyodu nihtt hocyai izlmstn 
(12,990 puan) tarafından
Kız bu hangi dil sjsjsjsj
Okuyana kadar ağzım yamuldu ;)
(1,974 puan) tarafından
Kusura bakma cnm t9 yazdı:))
0 oy
(6,157 puan) tarafından
Kalamar midye ıstakoz ahtapot cok yiyorum 

Hamileyken kalamar çok yedim
0 oy
tarafından
İmamı Şafii denizden babam çıksa yerim demiş onlara helan ama hanefiysen mekruh bence yeme 
0 oy
(5,750 puan) tarafından
Hanefide haram diger mezheplerde degil
0 oy
(4,385 puan) tarafından
bilmiyorum ki. hic yemedim de, yemem de:)
0 oy
tarafından
Vallahi haram mı helal mi bilmiyorum ama ne olursa olsun ben onu löp löp mideye götürürüm
0 oy
tarafından
Hiç bilmiyorum ya ömrümde yemedim midem almaz benim
0 oy
(9,970 puan) tarafından
Haram diye bılıyom ama yedim canın çok cekmıştı hemde hiç yemediğim şeydi 
0 oy
(5,167 puan) tarafından
Temiz olduğundan emin olduğun yerden yiyebilirsin. Denizden çıkan hiçbir canlı haram değildir diye biliyorum  vaktim olduğunda kaynağını paylaşırım canım ama ben hiç sevmiyorum eşim sever 
0 oy
(8,878 puan) tarafından
Hz Ömer denizden babam çıksa yerim demis. Neye dayanarak haram demişler anlamadım ama. 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,401 göst.
20 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,854 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 4,187 göst.
17 Nisan 2021 Diğer kategorisinde halide.111 (1,663 puan) tarafından soruldu
+2 oy
11 cevap 202 göst.
+1 oy
8 cevap 835 göst.
28 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Damliskooo (1,209 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,933 soru

24,131,908 cevap

334,078 kullanıcı