+1 oy
225 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (510 puan) tarafından
Eşya haczi kalkmış uzun zaman önce e o zaman eşya haczi yoksa onun yerine ne var? Yani odeyemedigimiz borçlar yüzünden eskiden eşyalar haczediliyordu şimdi ne oluyor merak ettim

7 Cevaplar

+2 oy
(1,154 puan) tarafından
Eşya haczin kalktığını kim söyledi ? Sadece bazı alacaklilar kaldırmanin masraf olcagini bildiği için yapmıyor. İstese gene lüks eşya veya çift eşya alımı var.
tarafından
Bende tam heloş bilir bunu yazacaktım ki yazmışsın :)
(1,154 puan) tarafından
Sabahın köründe kalkıyorum sansima denk geldi Gulo :)
tarafından
Hepimiz aynıyız heloş 6 30 iş bşı yapıyorum bende :)
(510 puan) tarafından
İnternette görmüştüm yok sandım teşekkür ederjm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sigortalı bir işiniz varsa maasinizin bir kısmına el konuluyor canım ama nekadar tam olarak onu biomiyorum 
(510 puan) tarafından
Sigortalı bir işimiz yoksa peki?
tarafından
Yani tam olarak bilmiyorum ama bir şekilde alinir
tarafından
Araba ev tarla vs varsa el konulur canım satamazsniz hiç bir işlem yapmasınız
(4,586 puan) tarafından
Maasinizinn eğer anlaşma yoksa 1/4 ü haczedilir maasta yoksa üzerinize hicbirsey yoksa kurumsal bir yere banka vs borçluysaniz bol bol taciz aramalarına maruz kalırsınız korkuturlar almaya çalışırlar
0 oy
(14,782 puan) tarafından
Maaşa hacz koyuyorlar genelde 
0 oy
(1,966 puan) tarafından
Şöyle söyleyeyim bacım eşya haczi yok değil var ama şartları var, mesela aynı eşyadan evinde 2 tane varsa birini alır, örneğin 2 klima, 2 TV, 2 oturma Grubu ama 1 tane varsa alamaz, onun dışında ihtiyaç dışı lüks bir eşya yada beyaz eşya, yada ziynet varsa alabilir, sigortali çalısiyorsan iş yerine yazı gönderip maaşının 4de 1ine kesinti isteyebilir ki çoğu hacizlik olanlarda maaş kesintisi oluyor, onun dışında sigortali bir işte  çalismiyorsan uzun zamandır  avukat senden ödeme alamiyorsa borcunu varlık şirketlerine satıyor tabi bu dediğim nerden baksan 5-6 senedir ödeme yapamıyorsan geçerli, ozaman da varlık şirketi ile pazarlık yapıp borcu daha düşük meblağlara kapatabilirsin bir tanıdığım 70-80 binlik borcunu 11bine kapattı , Tabiki Allah kimseleri bu duruma düşürmesin en güzeli bu sıkıntıları çekmemek için gerekli gayreti göstermek, Rabbim feraha çıkarsın inşallah 
0 oy
(2,011 puan) tarafından
Avukata bağlı canım, ben icra avukatının yanında çalışıyorum mesela bi gün olsun eşya haczetmedik
(510 puan) tarafından
Peki şunuda sorabilir miyim sizin bilginiz vardır. Elden taksitle kaç taksit geçince yasal işlem başlatılır?
0 oy
(3,238 puan) tarafından
Hapis cezası var

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 333 göst.
21 Nisan 2022 Diğer kategorisinde ÖzEn (398 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 85 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Aysimabulut (1,008 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 166 göst.