0 oy
561 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (300 puan) tarafından
Şu anda gebe değilim 1 ay önce düşük yaptım. Migren hastasıyım. 3 aydır ağrım yoktu ama 3 gündür migren ağrılarım geri döndü. Tekrar gebelik planlıyorum. Gebeyken migrenim tutarsa ne yapacağım bilmiyorum.

Siz gebeyken migreniniz tuttuğunda ne yaptınız, migren ağrısıyla nasıl başa çıktınız? Öncesinde alabileceğim bir önlem var mı?

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Valla canım benim de migren var tutumu 3 gün devam ediyor doktor parol hariç hiç Bir şey yapamasin çok kötü olduğum zaman bı eşarpla gözümü bağlayıp odada sessiz dinlemiyorum azda olsa rahatlıyor 
(300 puan) tarafından
İlaçsız asla geçmiyor. Bazen ilaçla bile geçmiyor :(
-Reklam-
0 oy
(1,958 puan) tarafından
Sesten yolculuktan uzak durucan evde huzurlu hayat yaşican ağrı olursa parol içicen
(300 puan) tarafından
Parol fayda ediyor mu ki?
0 oy
(4,033 puan) tarafından
O zamn korona yoktu tabi her ağırdığın da acile giderdim ilk hamileliğimdi ükinci gebeliğim de 3 4 kere ağırmıştır şimdi hamile değilim sadece acıkınca ağırıyor bir de yine hamile olma olasılığın var mı adet ne zaman oldun 
(300 puan) tarafından
Hamile olma ihtimalim hiç yok. Kürtaj sonrası kanamam hâlâ bitmedi çünkü.
(4,033 puan) tarafından
Rabbim hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin canım yaranı kanatmak istemezdim özür dilerim
(300 puan) tarafından
Yok canım önemli değil. Biri bir şey dediğinde o kadar etkilenmiyorum. Kendi kendime hatırladığımda çok etkileniyorum. Amin inşallah hayırlı sağlıklı evlat nasip olur. Güzel dileğiniz için teşekkür ediyorum.
0 oy
(1,845 puan) tarafından
İnanır mısın hamileyken sadece 2 kez başım ağrıdı onda da parol içtim uyydum bol su aldım geçti. Hiç migren atağı yaşamadım taki doğum yapana dek :) 
(300 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yaaa ne güzel. Parol keşke fayda etse. Doğumdan sonra ataklar geri mi geldi?
(1,845 puan) tarafından
Eskisi kadar sık değil senede 2  brşki 3 kez oluyır emziriyorum gene parol kullanıyorum şükür fayda ediyo.
(300 puan) tarafından
Ne güzel. Ben vermidon içiyorum şu an gebelik olmadığı için bir de dideral ikisi bir oluyor yine de tam fayda etmiyor.
0 oy
(4,658 puan) tarafından
Yattım karanlık  ve sessiz odada . Doğumdan sonra rapor çıkarttım.
(300 puan) tarafından
Nöroloji uzmanı mı yazdı bu ilaçları?
(4,658 puan) tarafından
Evet.muayene oldum bi kan tahlili istedi.kan değerlerim normal çıktı.sonra da bu ilaçları yazdı.
(300 puan) tarafından
Benden de kan alındı emar çekildi geçen yıl normal çıktı. Sonrasında 4-5 ay migren tedavisi için dideral önerdi doktor. Önce ayda 13-15 gün ağrıyla geçiyordu. Tedavi sonrası ayda 3-4 güne kadar düştü. Ben artık ağrım yok sayıyordum onu.
5-6 ay hiç ağrım olmadı. Sonra ayda bir iki kez oluyordu ilac kullanınca hemen geçiyordu.
Gebe kalınca da 7 hafta icinde 1 kez hafif ağrım oldu kendiliğinden geçti. Kürtajın üstünden 3 hafta geçti üst üste 3 gündür migren atağı geçiriyorum. Ilaç aldıktan beş altı saat sonra hafif geçer gibi oluyor az zaman sonra geri devam ediyor. Önceden bir saat bile sürmezdi çoğu kez hemencecik geçerdi.
(4,658 puan) tarafından
Beyin sinir cerrahisi ne görünmeni tavsiye ederim.bana da eczacım önermişti.ayda 3 5 kez mıgten atağı normal değil demişti.gittim .sonuç boyun fıtığı 3 tane.o da tetiklermiş migreni
(300 puan) tarafından
Yaaa bak bunu yeni duydum. Teşekkür ederim.
0 oy
tarafından
Parol la. Çok ağrırsa parolun serumunu taktir demişti doktor. 

Birazda karanlık sessiz bi oda da dinleniyorum. Son hamileligimde 1 yada 2 kere tutmuştur migrenim
(300 puan) tarafından
Fayda ediyor mu parol?
0 oy
tarafından
valla hic birsey yapilamiyor canm sadece parol kullana biliyorsun elinden geldigince tetikleceyek seylerden kaçın :( sinir ve yuksek sese maruz kaldim mi ben bittim mahvoluyorum valla gecene kadar
(300 puan) tarafından
Ya benimkini kahve, çikolata, peynir tetikliyor. Ama her zaman değil. Bazen tükettiğimde hiçbir sorun yaşamıyorum bazen de aşırı tetikliyor. Ses ve parlak ışık artmasına neden oluyor başladıktan sonra.
0 oy
(542 puan) tarafından
Başedemedim.Hamileyken hadi dinlenirsin uyursun bir sekilde ama dogurduumdan beri surekli migren agrisi oluyor ve 1 senedir olan uykusuzluk surekli dkklar halinde uyuyup uyanmak dinlenememek daha da beter yapiyor.Parol iciyorum ne kadar gecirirse iste
(542 puan) tarafından
Hadi insAllah ya varsa ogrenelim sifa olsun bu ara cok zorlanmaya basladim migrenden
(300 puan) tarafından
Inşallah. Atağın geldiğinde sen de acile gitmeyi dene istersen belli mi olur belki biz de kurtuluruz. Kayönvalidem de derdi yıllar önce acilde bir iğne vurdular kurtuldum diye ama mantıklı gelmezdi. Birinden daha duyunca demek ki doğru olma ihtimali var diye ummaya başladım.
(542 puan) tarafından
Emziriyorum diye ne zaman gitsem sadece parol veriyolar malesef simdilik idare edicez kaldi bi sene daha boyle devam
(300 puan) tarafından
Allah yardımcımız olsun.
(542 puan) tarafından
Aminn :)
0 oy
tarafından
Acile gidip igne yiyerek bas ettim sonra kendiliginden gecti gitti cok sukur
(300 puan) tarafından
Parol iğnesi mi?
tarafından
Valla blmyrm kuzum ben de hamileydimm ağrısından duramayıp ağlamıştım acile gitmiştik acilde migren başlangıcı var deyip iğne vurmuştu ama ne iğnesi olduğunu bilmiyorum Daha sonra geçmişte aynı şekilde bir daha oldu yine gitti bu sefer de serum takmışlardı yine anında geçmişti Şimdi de hiç olmuyor Çok şükür
(300 puan) tarafından
Ne güzel yaaa. Ben de atak geldiğinde direkt acile gideyim öyleyse. Belki benim de en azından bir süre geri gelmez. Kayinvalidem de yıllar önce migrenden rahatsız olduğunu zamanında acile gidip iğne vurulduğunu ondan sonra ağrısının tamamen geçtiğini söyleyip durur. Ben çok ihtimal vermezdim. Ancak şimdi sizden de aynı şeyi duyunca umut doğdu. Insallah bir daha da hiç migren ağrısı yaşamazsınız. Allah düşmanıma bile vermesin bu derdi.
tarafından
Aminn canim durdurmuyor gercekten  tam bir illett seni dee tez vakitte kurtarsinn bu illetten rabbim
(300 puan) tarafından
Aminnn amin çok teşekkür ederim. Sağ ol ;)

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 73 göst.
19 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cemrenin-Annesi (2,924 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 224 göst.
24 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Karadenizin incisi (11,172 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 174 göst.
13 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Babygirl babyboy (1,337 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 308 göst.
20 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Ozgegzem (606 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,049 soru

24,093,518 cevap

331,911 kullanıcı

...