0 oy
613 göst.
Diğer kategorisinde (369 puan) tarafından
Aranızda evlatlık veya evlat edinmek isteyen var mı. 

6 Cevaplar

0 oy
(1,680 puan) tarafından
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın ben kızımı 4 yıl bekledim olmasaydı almayı düşünüyorduk 
-Reklam-
0 oy
(5,749 puan) tarafından
Olmasa kesinlikle kir kız bir oglan alırdım Allah kimsenin kucağını bos birakmasin
0 oy
(708 puan) tarafından
Rabbim kimseye yokluğunu göstermesin ama dinimize göre evlatlık edinmek malesef caiz değil.
(673 puan) tarafından
Sadece mirastan pay verilemez yoksa bir yavruyu alıp sorumluluğunu üstlenmek caizdir kardesim
(708 puan) tarafından
Evet bakımını üstlenebilirsin fakat ergenlik dönemine gelince araya mahremiyet giriyor o açıdan sıkıntılı
(7,101 puan) tarafından
Bilip bilmeden neye caiz değil diyorsun bir arastir önce.  ... Yetim başı oksamk cennete götürür diyen bir peygamberimz var nasıl olurda caiz değil diyebiliyorsunuz neye göre konuşuyorsunuz anlamıyorum
(7,101 puan) tarafından
Yetime miras verilebilir ... Bir çocuğu aldığın zmaan ona evlat gözüyle bakarsın zaten  kötü nefisle değil o senin evladın olur canin cigerin olur zaten onunla ilgili pis.lik dusunmezsin
(708 puan) tarafından
Kardeşim bence sen iyi bir araştır bu konuyu bir yetimin bakımını üstlenebilirsin fakat mirasçı yapamazsın,Peygamber efendimiz (s.a.v) Hz.Zeyd i evlatlık edinmişti fakat daha sonra Ahzab suresi 4 ve 5. Ayetler indi, ve Hz. ZEYD evlatlık olmaktan çıktı, evlatlık diye birşey olmadığı yazıyor ayette okuyabilirsin,araya süt annelik vs. girerse caiz olur ama onun dışında caiz değildir.
(673 puan) tarafından
Nurtopum haklı kızlar bununla alakalı zaten birçok hocanın da YouTube'da açıklaması var açıp izleyin öyle her şeye caiz ya da caiz değil demeyin bence..
(7,101 puan) tarafından
İyi arastir
(7,101 puan) tarafından
Bak diyorsun ki blue çağına kadar doğru yaz üstte ki yoruma bak direk caiz değil diyorsun ya belli kriter var öyle ki miras istediğine verilir hayattayken ama vefat etmişse düşürmeyen dusurmez
(7,101 puan) tarafından
Bilip bilmeden konuşanlar o yetimlerin hakkına giriyor
(708 puan) tarafından
Canım hayattayken isteyen istediğine malından verir sadaka hükmünüde geçer, ama vefat ettikten sonra o evlatlık çocuk kalan mala mirasçı olamaz ikisi farklı konular
(708 puan) tarafından
Yetimlere yardım edilmez vs. Mi dedim ben evlatlıkta alakalı kuranda hüküm neyse onu söylüyorum.
(7,101 puan) tarafından
Tamam bak şimdi açıklık getirelim evlatlık çocuk diyorsun yani evlatlık alınır bir çocuk evlatlık alınır evlat olarak bakılır sonra büyüyünce aklı başına gelince anlatılır sen evlatlıksun ama bizim evladimizsin ayrım yapmadık seni diye sonra karar tercih ona kalmış ayrı eve çıkmak isterse masraflarını ödersin okutursun meslek sahibi yaparsın yani evladına ne yaparsan onu yaparsin
(7,101 puan) tarafından
Bende diyorum ki Kuran'da hukum bir ayetle olmuyor onun öncesi gerekçeleri sebepleri sonuçları anlatılır yani mesala Allah istediğine hidayet verir ayarı var ama bunun öncesi iman edip hayır isleyene namaz kılan tövbe eden diye gerekçeleri var anlatabildim mi ... Evlatlık almak caiz değildir diye demek yanlıştır ... Evlatlık alınır  ama blue çağında ayrılmak şartıyla veya gerekçesi şunlar diye açıklama yapman gerek ilk dediğin yorumu ikinciyle degistirseydin birşey demezdim
(7,101 puan) tarafından
Miras konusunda mesala yetime kalan mirası yemeyin bakan kişiler yoksulsa bir miktar yiyin ama bitirmek için savurmayin diye ayet de var yetim hakkına girilmesin diye demekki yetime bakilabiliyor
(9,234 puan) tarafından
Arkadas haklı caiz değil .. arastırabılırsınıx
(708 puan) tarafından
Evet var ,tabiki bakılabilir bakılsında zaten hiçbir yetim maddi manevi sıkıntılar görmesin inşallah ama yine din sınırları içinde bakmak gerekiyor ergenlik çağına kadar sıkıntı yok fakat ondan sonra kızsa senin eşine erkekse sana caiz olmuyor mahremiyet araya giriyor,sakın yanlış yerlere çekme bunu,o yüzden ergenlik çağına kadar anne baba bilip daha sonra çocuğa biz senin anne baban değiliz demek yerine en başından bakımını üstlenen kişi olarak bilirse uygun olur.Evlatlık konusunun dışına çıkar o zaman.Aradaki fark bu kadar ince...
(153 puan) tarafından
Nasıl bir din kendi öz evladın gibi büyüttüğün çocuğu caiz görmez anlamıyorum.
Annesiz babasız büyüyecek bir çocuğa anne baba sevgisi vermekten daha sevap ne olabilir aklım almıyor.
Bir çocuğun hayatını kurtarmak ona bu sevgiyi vermek günahsa bu günahı seve seve kabul ediyorum.
(7,101 puan) tarafından
Bengiii işte yanlış konuşuluyor ..... Tamam siz evlatlık almayın caiz değilse
(7,101 puan) tarafından
Anlamıyorum benim Rabbimden bildiğim merhamet sonsuz nimet ve rahmet çok başka sizin bu söylediğiniz şeyler çok başka
(708 puan) tarafından
Dinini mi sorguluyorsun Bengi?Din bu böyle değildir diyorsa böyledir,sen bu dini kabul ettiysen ne diyorsa uymak zorundasın,zaten en güzel şekilde nizam vermiş Rabbim,nice hikmetler hayırlar vardır şer olarak gördüklerimizde,ben aciz bir kul olarak tam aktaramamış olabilirim çünkü yazı üstünde ancak bu kadar oluyor, evlatlık edinmek caiz midir diye yazsanız bile en ince ayrıntısına kadar neden caiz olmadığı yazıyor, Hz.Zeydi daha sonra Hz.Zeyneple olan evliliği hakkında birazcık araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlayacaksanız diyeceklerim bu kadar vesselam...
(153 puan) tarafından
Dini kendi doğrularımla yaşamayı tercih ederim.
(9,234 puan) tarafından
Gönül bagından bahsedilmiyor burda merhametle yaklasılmadan bahsedilmiyor. Sonucta bir basla kandsn cocuklar ergen olunca haram oluyor. Dini sorgulaywcagınız yer burası değil.arastırabilirsiniz. yetim hakkına girmeyin değişen yer de ewlatlikla lakalı durum degil herkes ister birinin yüzünü güldürmeyi ama dogrusu bu.
(7,101 puan) tarafından
Dini sorgulamiyoruz onu anlatanlari sorguluyorum uzatmicam
(9,234 puan) tarafından
Bengi bak öz ewladın GiBi diyorsun öz değil kan bağı yok kuzenden kuzene nikah düşüyor ewlenebiliyrlar ... Vsvs daha cpk orenek var. Her neyse siz kendi bildiginiz yola inanın.ayetşerde var bu
(153 puan) tarafından
Uzatsakta insanların fikri değişmez. O yüzden en iyisi yorulmadan vazgeçmek. Herkes kendi bildiği doğruları yaşasın.
(153 puan) tarafından
Ben kuzenden kuzene nikah düşmesini de doğru bulmuyorum. Kuzenim ile nasıl kan bağım olmaz? Araştırılsa genetik mirasımız benzer çıkar. Zaten akraba evliliklerinde bu yüzden engelli çocuklar oluyor.
Hamilelikte bile doktorlar ilk akraba evliliği mi diye soruyor.
(7,101 puan) tarafından
Ben zaten ayetlere ve hadislere inanıyorum
(9,234 puan) tarafından
Bengi dogru bulmuyorsun tamam bende onaylamam.ama bir taraftan grn kaardes bir taraftan değil.
0 oy
(1,118 puan) tarafından
Ben çok isterim 
0 oy
tarafından
Rabbim evlat isteyen herkeze nasip etsin bende okdar cok istiyorumki bir oglum var  herzaman diyorum Rabbim ikinciyi evlatlik edinmeyi nasip etsin bize eşimde destekliyor oglum daha kucuk 8 aylik bi sure calisicam bi ev alip rahata kavusunca insalllah istiyoruz ama çok meşaketli yani benim eşimin babaai cezaevinde yatmiş uzun yillar 14 yasinda cocukken girmis o sorun olurmu bilmiyorm
0 oy
(7,101 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Bir post cevaplanmayan öteki ne ya 

İlgili sorular

+1 oy
72 cevap 2,343 göst.
5 Şubat 2025 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,133 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 267 göst.
1 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pakize333 (7,505 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 274 göst.
20 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hsnrmysa (1,409 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,394 göst.
6 Eylül 2023 Aile & Aşk kategorisinde baharsena (1,198 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,478,070 soru

24,192,497 cevap

336,990 kullanıcı

...