0 oy
372 göst.
Diğer kategorisinde (2,629 puan) tarafından
Ya herşeye inat herşeye hayır olur mu sizlerin durum nasıl herşey fırlatma herşeyi kırma herşey ben dediğim için hayır ve kiyaslama yapıyor sevdiği kişileri bile o mu bu mu diyor herşeye o kadar inat ki hergun sesim yükseliyor kızıyorum kızgin bı anneye dönüşüm onun kafasında sanırım beni sevmediğini söylüyor siz nasıl baş ediyorsunuz biliyorum karşımdaki bir çocuk ama herşeyde mi inat olur herşeye mi hayır denir ergenliten hiçbir fark yok 

9 Cevaplar

0 oy
(1,243 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

image

image

image

image

image

image

image

image

Bunların altında yatan asıl sebebi bulup düzeltmen lazım canım bence hiç bi çocuk durduk yere bu derece asabi olmaz yani sakince bi gözden geçir evdeki genel durumları sizin ona olan tutumunuzu herşeyi. Bulamazsan bi sorun bi uzmandan yardım al en azından biraz olsun yol gösterir sana ne yapman nasıl davranman gerektiğin konusunda

(2,629 puan) tarafından
Bilmiyorum ki internetten geçen baktım bişey bitince firlatirlar bittiğini bu şekilde ifade ederler gibi bı yazı okudum aynen öyle firlatmasina ses etmiyorum bugün tableti de fırlatıp kırdı herşeye ama herşeye inat benim giydirdigim kıyafeti istemez sonra başka çıkaririm sonra yine benim dediğim olmasın diye ilk cikardigimi seçer neyi yapma dediysem yapar neyi yap dediysem yapmaz kesin ve net
(6,435 puan) tarafından
Yoo benim kızımda 3 yaşına girecek oda öyle yeğenimde öyle yaş atağı sanki yoksa evde şiddet yok huzurunu kaçıracak ortam yok ama öyle sinirli kayınpederim kızıma çekmiş diyor tipi aynı huyuda aynı der mesela o kadr sinirli küçüklüğünden beri hele inadı bazen çıldırıp ağlıyorum
(1,243 puan) tarafından
Seçenek sunmayı denedin mi peki? 2 kıyafet çıkar hadi sen seç hangisini giymek istiyosun de. Başka şeylerde de hep seçenek sun kendi seçsin. Evde iş ver ufak ufak mesela bana yardım eder misin sofra kuralım de belki seninle iş yaparsa beraber kek vs yaparsanız inatlaşma düzelir. Başka küçük çocuğun var mı? Bol bol sevgini hissettir ilgi çekmek için mi yapıyo diyorum bi yandan da. Bide bu atma konusunda şimdi tableti kırdı ya daha verme eline ya da kırık tableti ver tamir ettirme başka yerden açma bi süre çizgi film. Yaptıklarının sorumluluğunu alsın sakince açıkla dün tableti fırlatıp attın ve tablet kırıldı istediğin çizgi filmi açamicam başka tabletiniz olmadığı için diye. Ağlarsa da sakince bekle öfkeni anlıyorum ağlayabilirsin de.
(2,629 puan) tarafından
Sinir var hatta bazen ben sinirlendim diyo kendini sıkıyor bazen ben sinirlerin diyince kendini sıkıyor gülüşe diyince gülümsüyor ama inadinasiri yüksek tersi ters bende küçükken biraz ters ve suratsizmisim ama inat dayanılarak gibi degil
(1,243 puan) tarafından
Duyguları en yüksekte yaşıyorlar ya bu dönem bi yandan normalde geliyo ama kalıcı olmaması için nasıl davranılmalı pek emin değilim. Görmezden gelmek iyi değil diye biliyorum. Onu anladığını bilmesi gerekir. Bunu sözlü söylemeliymişiz şuan sinirlisin seni anlıyorum gibi o anki durumu ve duyguyu betimlemek gerekirmiş.
(2,629 puan) tarafından
Aynen daha önce öyle yaptım fırlattığı için vermedim ne yaptı etti eşim verdi şimdi istedi kırıldı açılmıyor dedim baya ağladı sonra yine inat etti ışığı kapattım uyudu görmezden geldim olmadı çok sevdim olmadı 3 gün önce kek yaptım sen karıştır dedim zaten yok anam olmuyor iki seçeneği sunsam da olmuyor. İkiside değil diyo 3 seçeneği çıkarıyorum o da değil sonra 1 seçeneğe dönüyor ne istediği belli değil galiba çocuk psikiyatrisine goturecem bı yol gostersin
(1,243 puan) tarafından
Öyle yap canım en sağlıklısı pedagog desteği almak.
(2,629 puan) tarafından
Devlet Hastanesi'nde bulunur mu çocuk ve Ergen ruh sağlığı diyor o poliniklige mi gidilir
(1,243 puan) tarafından
Pedagog seçeneklerde yoksa oda olur canım 0 18 yaş arası bebek ve çocuklara bakıyormuş o bölümde
(2,629 puan) tarafından
Biraz daha deneyeyim tuvalet eğitimine başladıktan sonra aşırı kötü oldu bu durum bu bir ay daha elimden gelen herşeyi yapacağım olmadı goturecem sabrımı çok zorlayacagim bakalim
(1,243 puan) tarafından
Bak bi kitap var elimde ondaki bi sistemi atıcam sana bi dene bunu belki işe yarar bu yorumuma eklicem sayfaları
(1,243 puan) tarafından
Okunuyo mu bakar mısın okunmuyosa tekrar atarım
-Reklam-
0 oy
(11,503 puan) tarafından
Benimde 3 yaş erkek bugün kuzenime gittik komşudur onun oğluda 5 yaşında kadın oğluna oyuncak okla yay almış oğlum gördü yeni çocuk açıyordu dedi bana ver o vermedi oğlum başladı ağlamaya bende kızımı okuldan almaya gidecektim  tam o sıra öyle bir ağladı ben dinlemedim çıktım kapılarından yol boyunca ağladı okula gidene kadar herkes niye agliyo dedi o kdr agladi ki kendini yere atı taşıyordum bıraktım artık orda yürüdüm arkama bakmadım tabi araba yoktu sokakta baktım önce dedim bizim değil bize vermiyo ben sana alacam sus yok dinlemiyor tm dedim ağla bıraktım oda ağladı gelmedi baktı gidiyorum arkama düştü ağlaya ağlaya okula kdr 10 dakika boyunca Allahtan yolda kırık bir oyuncak bulduda sustu bunun inadı beni yemiş bitirmiş sürekli hırçın bağırıyor ne geçse eline fırlatır 
(2,629 puan) tarafından
Hep dışarda kendini yerlere atar yürümez bide acelem olur bazen allahim tam eziyet konuşurum olmaz kızarım olmaz kucağıma alırım yüzüme yüzüme vurur kaç kez eli vurarken gözüme girdi kör etti acelem varken ister istemez sesim yükseliyor dışardada olsa o Halle zaptetmeye çalışıyorum yine yok bazen bı cimcik yada bı tokat oluyor sabır hiç kalmıyor sonra ben vicdan yapıp üzülüyorum ne yapmalıyım acaba
(11,503 puan) tarafından
Bir bilsem bide benimki derdinide anlatamıyor konuşmuyo ya ben ne yapayım konuşsa bağırıp çağırip istese o kdr sevinirim ki eriyorum öyle agliyo anlatamiyo diye kelimelri baya var cümlede kısa kısa var otizm değil zeka geriliği yok şükür çok götürdüm doktorlara
(2,629 puan) tarafından
Kimi çocuklar geç konuşur benimki çok şükür konuşuyor erkende konuştu ama kararsız inat,ters
(11,503 puan) tarafından
Eğer konusmasaydi o dertler 2 kat olacaktı inanki çünkü konuşamıyor anlatamiyo diye sürekli vuruyo kiriyo atiyo saldırgan hep krize sinir ağlama krizine giriyor söylediklerinin hepsi bizdede var kizamiyorumda konuşamıyor ondan böyle yapıyo diyorum demek ki konusanda ayniymis
(2,629 puan) tarafından
Aynı aynı konuşuyor ama anlaşmaya gidemiyoruz hicbirseyde
0 oy
(4,034 puan) tarafından
Ben de zorlanıyorum bağırmaya çalış daha da artırıyor ben baskı yapınca daha büyük sorunla karşılaşıyorum yaptıklarını görmezden geliyorum 
(2,629 puan) tarafından
O da olmuyor ki dışarda bazen bırakıyorum guvenliyse arkamdan gel yada ben gidiyorum geçen boş olan yolda aniden otoparktan araba çıktı bagirmamla araba durdu Allah korusun ezecekti o da  olmuyor
0 oy
tarafından
27 aylık kızım bana bir diş geçirebilse daha beter olacak;)) ara ara bağırıyor hircinlasiyor benimle böyle konuşamazsın, güzelce anlatmazsan dediğini yapmam,  ben sana bagirmiyorum,yada sebepsiz aglamani sevmiyorum  diyorum dönüyorum arkamı gidiyorum.  Daha biseyler fırlatma aşamasına geçemedi cok şükür.
(2,629 puan) tarafından
Geçen disarda yürümedi yerlere sürdü kendini inat ediyor kucağıma aldım bı gözume vurdu kör etti oturdum yanmasının geçmesini bekliyorum bı kadın gözümü tutup oturduğunu gördü kadın fenalastigimi zannediyo o da beni bekliyor karşıda oğlumda zar zor elini tutaya çalışıyorum artık sabır bitiyor gercekten
tarafından
Allah yardımcın olsun. Ona böyle davranamayacagini anlat şiddetin kötü bisey olduğunu.  Tepkini sert koy ne bileyim sana vurduğu zaman 1 2 saat görme ben böyle davranan çocuklarla konuşamam Bn sana bunu yapmıyorum sende yapmamalisin simdi istediğini yap ben senden biraz ayrı kalicam vs vs . Ama bağırma bir şekilde yıldır onu. Diyorum ya benimki daha beter olacak koysam.
(2,629 puan) tarafından
Kızınca hemen barışalım diyo içim gidiyor barismayavam böyle yaptın barışmak istemiyorum diyo gelip sarılıyor barıştık diyo dediğim gibi çok zeki kurnaz ve inatçı bir yaramaz.bugun kızdım barışalım dedim barismayavam dedi yemek yedirmek hadi yemeğini ye barışalım dedim bana diyo barismistik yaaaa
tarafından
Benimki de eğilir öper öp beni der vs benim de gidiyor içim ama ben çok üzgünüm bana öyle yaptığın için öpmek istemiyorum üzülmedigim zaman öpebilirim diyorum.asla taviz verme ne geliyorsa başımıza bu kiyamadigimizdan  :)) sonra kıyamadığın çocuğa bağırıyorsun işte. Seninki benim kızımdan daha büyük daha iyi anlar seni üstelik
(2,629 puan) tarafından
Ah ahh aynen oyle
0 oy
tarafından
Oglum 28  aylık aynı dedignz gibi çok hırçınfı herşeyi aglayarak elde ediyor bunda da çevrenin etkisi var ben bireye yok diyince etrafımdakiler yaptığı için bu sefer benm sözüm hiç oluyordu baktm olacak gibi deil etrafimdakilerdende rica ettim benm koydum sınıra müdahale etmesinler diye çok şükür Bi tıkta olsa işe yaradı gibi yine ağlıyoor ama önceki gibi çok tutturmuyor bişi olmayacaksa anlatıp kenara geçiyorum Bi iki ağlamaya artk susmuş olıyor ve birşet daha farkettm evde herşeye kızan ben oldugm için de benm artk sözümü dinlemiyor akşam babası geldigi gbi herşeyle onun ilgilenmesini istiyor ben kızdım zaman hemen babasına sığınıyor eşimdende rica ettim Bi yanlışında sende uyarki bana bilenmesin die artk bakalım nasıl olacak 
(2,629 puan) tarafından
Aslında doğru bende çok baskıcı gibi duruyordu herşeye izin vermiyorum tabi onun için zararlı şeylere izin vermiyorum bu yüzden dinlemiyor olabilir bunuda deneyeceğim teşekkür ederim
tarafından
Aynen ondan olabilir evde sadece Bi taraf baskıcı hep kızan olursa böyle olabiliyor herşeyi inada bindiriyorlar inşallah düzelir :)
0 oy
(14,147 puan) tarafından
Ekim'de üç yaşına girecek inat değil ama söz dinlemiyor hiç babası her dediğini yaptı yaptı sonuç bu huysuz ve aglak karıştırma kırma huyu yok oyuncaklariyla oynar 
(14,147 puan) tarafından
Benimki hala gece taktigim bez full dolu kalkıyor
(2,629 puan) tarafından
Kaç aylık ki
(14,147 puan) tarafından
Ekim 21 de üç yas
(2,629 puan) tarafından
9 temmuzda doğdu 1 agustosta başladık canim önceleri de kuru kalkiyordu
(14,147 puan) tarafından
Yok benimki hala full şimdilik bakalim
0 oy
(7,101 puan) tarafından
Sen ona zıt gittikçe oda sana gidiyor çocuk anne babasının yansımasıdır  .... Kendini anlatamiyor anlamani istiyor o yüzden hırçın ... Yapma deme mesala oğlum onla oynama ama bak bunla oyna şurayı kaldırma ama bunu al buraya köy bunlari yapabilirsin gibi sakin sakin konusursan çocuk bağırsaktan ve firlatmaktan vazgeçer sen onun inadını kırmak istiyorsun ve olmaz dediysem olmaz diyorsun oda buna tepki senin yaptığını yapıyor olur dersem olur olarak ( çocuk gelişimi okuyorum) zor ama iletişimi düzeltin yoksa hircinlasmaya devam edecek 
(2,629 puan) tarafından
Öyle canim kimse benimle hastaneye bile gelmedi beni kendime getirttin biraz teşekkür ederim canim bu yorumlar dursun kaç daraldikca okurum çok iyi geldin bana Allah razı olsun bebeğimi bu dünyadaki herşeyden çok seviyorum kendimden bile ona bişey olacak diye nefesim kesiliyor bazen ufak teke şeylerde bile dizlerim titriyor ama işte bağırınca yada vurunca vicdan yapıyorum uyuyamıyorum gozlerim doluyor kucağıma alıp öpe öpe uyuyorum daralsam onun yanında uyuyup rahatlıyorum ama aşırı zorluyor ve sabır etmede çok güçlük çekiyorum inşallah daha sabırlı olacağım ve kimseye göre cocugumu yonlendirmeyecegim
(7,101 puan) tarafından
Çok sevindim canım bide şey yap mesala sinirlendi ya sende sinirlendim şarkı aç ve kalk dans et onunla bak nasıl güler o zman çocuk ilgi şevkat ister gerekirse g
Hergun çık dışarı al gezdir onu sıcak soğuk deme güneşli havalrda ver çamuru önüne oynasın doya doya çocukluk yaşasın .... Ben bekardim üst komşum ablam vardı titizdi kahve içiyorduk okuldan bişey lazım olmuştu sohbet ederken ablamla konuşmuyorum dedi neden dedim ... Bana gelirdi ben titiz bir insanım çocuklarıma temizliği derli toplu olmayı öğrettim ama ablam gelince çocukları oynar ellerinde gezerek yer heryeri dağıtırlar ve benim çocuklarımın bana bakışı değişirdi ben evlatlarima haksızlık yapıyordum o yüzden ablama ya benim kurallarıma uysun çocukların yada gelme dedim ben ona gidince çocukların ellemes dökmez sacmaz bir oyun oynadılar senin çocuğun yaptı der en azından kafam rahat oldu ....... Dedi bana takıntılı olduğu için birşey diyemiyorum ama evet insanın çocuğu kıymetli olmalı kimsenin çocuğu ondan üstün değil aşağıda değil haksızlık olmamalı iki dedikoducu kadın gelip aaa ne yapmis gidip çay iç sofrasına otur yemek ye hizmet görsün daha kapıdan çıkar çıkmaz aaa gördün mü kanepenin altında oyuncak varmış nankorlugunu yapacak diye çocuğumun üzülmesine göz yummam:) ❤️❤️❤️ ne zmaan istersen sokvet ederiz canım gördüğün yerde yaz cevapsız bırakmam
(7,101 puan) tarafından
Sohbetini sevdiğim nadir insanlardansin çok tatlısın isim hafızam sıfır sınırlı bebeği olan dersen hatırlarım seni :):) öpüyorum bebeğinide senide
(2,629 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim bu arada benim oğlumda çok titiz eller kirlendi mi duramiyor 1 damla su dökülse hemen üstünü değişmek ister bunu kışın usutmesin diye su dokuldumi değiştirirsin onda huy oldu hemen koşar aynaya bakar aaaa su dokulduuuu değiştir der ha bide dün yerde dışarda biri bişey düşürmüş aldım ileriye kadar bırakayım dedim panikledi yerimde duramadi neden yerden aldın o kirli vs halbuki bı aralar izmarite yenilmiş icilmis yerdeki şeylere dokunmak istiyordu korona vardı dokundurmuyordum şimdi o bana yapıyor yerden nasıl alırsın eve girmek istemedi ellerim kirlenmiştir diye ikna ettim eve gidince hemen ellerimi yikacayacagim vs öyle ikna oldu ve ellerimi yikadogimi gosterdim
(7,101 puan) tarafından
O zamanla geçiyor balım benim kızım toparaga basmazdi köye giderdik neler çekerdim şimdi herşeyle oynuyor birşey olmaz anne diyor :) islakliga bende tahammül edemiyorum ya .... Canım sen çok değerlisin ne acılar cekmissin ne halde dünyaya getirmişsin önce kendine değer ver aynaya bak ve nasıl güçlü bir kadın olduğunu gör sirkelen sen annesin sen kadınsın sen o evin mutluluğusun huzur bozan değil verensin o yüzden sen önce kendine değer ver sonra bebeğine ver ... Cevre hatta koca bile 3. Sırada ;)
0 oy
(4,020 puan) tarafından
Oraya kız çocuğu da ekliyelim bence ☺☺
(2,629 puan) tarafından
Kızlarda mi durum böyle erkekler öyle sanıyordum kızlar uysaldir diye tahmin ediyordum bu analar ne yapsın 3 yaş ergenleriyle ahh ahhh
(4,020 puan) tarafından
2 yaşına girdikten sonra böyle oldu dışarı çıkarken konuşuyorum genelde kitap istiyor param yok kızım sonra alırız diyorum kıyameti koparıyor herşeye benim diyor böyle söylemesi beni kızdırıyor artık
(2,629 puan) tarafından
Benim benim olayında var bide kıyaslaması da benim kıyafetim daha iyi benim oyuncağım daha iyi vs

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 799 göst.
31 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde Bilinmezzzz (106 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 229 göst.
13 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kbranur (256 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 190 göst.
27 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Trknkrc (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 250 göst.
2 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hellomam (4,959 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,254 soru

24,083,677 cevap

331,335 kullanıcı

...