0 oy
1,070 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Bir gelinsiniz ve kaynananz ve görümcenizle tartışma sırasında görümceniz siz hep kirada sürünceksiniz annem seni bu eve almicak Biz evlenince dese ne yaparsiniz? Yani hazmedemiyorum eşim bir oğlan annesi hep ona kızlar evlensin bu eve gel senin evin der oyuzden öyle dedi karşı çıkıyor bunu diyen küçük görümcem büyüğü ise köydeki evi kredi çekip tadilat yaptırdı ve abi sana traktör alayım kimseye muhtaç olma dedi ama şimdi tartışmada onları sana vermicem dedi abisine hakkımı vermicem dedi 

20 Cevaplar

+1 oy
(1,929 puan) tarafından
Kardeşler arasına girmemelisiniz. Mal onların sizi ilgilendirmez. 
-Reklam-
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Eşin varken mala karışmak sana düşmez
0 oy
(2,127 puan) tarafından
Kız erkek farketmez. Mirasta herkesin eşit hakkı olur. Anne baba ayrımcılık yaparak bir kişiye verebiliyor ama ben doğru bulmuyorum. 
tarafından
Erkek bi tık fazla olur canim  eşit degildir
(7,827 puan) tarafından
Bu cahillerin uydurmasıdır pipisi olana fazla kukusu olan az olmaz eşim iki kardeş bir kız bir erkek asla fazlasını eşim alsın istemem aynı anadan babadan doğdulr
tarafından
Cahillerin uydurmasi dedigin şey dinimizde var arastirirsan gorursun erkek haktan kadindan fazla alir ama kadim yoksul duruma düserse erkek ona bakmakla hükümlüdür
(7,827 puan) tarafından
Dinin her dediğini yapıyosanız helal olsun ne diyim
tarafından
Yani cahiller pipileri var diye uydurmuyor canim olmasi gereken bu aslinda
(7,827 puan) tarafından
Olması gereken bu değil dini dört dörtlük uyguluyor gibi bunu savunmayın
tarafından
Size dini dört dörtlük uyguladigimi söylemedim dinimiz de olmasi gerekeni söyledim siz neye dayanarak olmasi gereken bu degil diyorsunuz ?
(7,827 puan) tarafından
Dinin her şeyini bu kdr savunmazken malı savunuyosunuz ya onu diyorum
tarafından
Dinin herseyini savunmadigimi nerden biliyosunuz ?  mali savunmuyorum sadece bildigimi söyledim sizde üstüne basa basa olmasi gereken bu degil diyosunuz arastirin ondan sonra bu degil dersiniz
(7,827 puan) tarafından
Bi abim yok 2 kız kardeşiz ama görümcem var eşimde hak yemez bnde izin vermem bana göre eşitlik olmalı yine aynı şeyi söylüyorum
Ayrıca en az senin kadar din bilgisine sahibim
tarafından
Olmasi gerekeni biliyosundur o zaman bu eşinin dusuncesi tabikide benimde abim yok gorumcem var kaynanam evini satti biraz ogluna biraz kizina verdi 2sinede ayni verdigini soyledi fazlasi eksigi beni ilgilendirmez mesela kizina altinlarini flanda bozdurup verdi eşim kiz cocugudur olsun dedi bisey demedi yani ben sadece bildigimi soyledim
(2,423 puan) tarafından
Dinimizde erkek fazla alır evet, ama eskidenmiş o çünkü kadında evlendiği adamdan mal alacagi için öyle. Şimdi herkes zor geçiniyor zaten. Niye erkek fazla alsin ki, saçmalığın daniskası.
tarafından
Bende aksini soylemedim zaten sadece dinimizde olani soyledim okdar
(1,929 puan) tarafından
a) Çocuklar ve ana-babanın mirası: "Allah size evlâtlarınızın miras taksimi hususunda, erkeklerin paylarının kızların iki katı olmasını emretmektedir. Eğer bütün çocuklar kız olup ve sayıları ikiden fazla ise, bunların payı ölenin bıraktığı malın üçte ikisidir. Eğer mirasçı bir tek kız ise mirasın yarısı onundur. Eğer ölen ana ve baba ile birlikte çocuklar da bırakmışsa ana ve babanın herbirini terekeden payı altıda birdir. Şayet ölenin çocuğu bulunmayıp da, mirasçı olarak ana ve babası kalmışsa, ananın payı üçte birdir. Eğer ölenin kardeşleri varsa terekenin altıda biri ananındır. Bu paylar, ölenin borçları ödenip, vasiyeti de yerine getirildikten soma hak sahiplerine verilir. Baba ve çocuklardan, hangisinin size fayda bakımından daha yakın olduğunu, siz bilemezsiniz. Bu, Allah tarafından farz kılınmıştır. Şüphesiz ki Allah, her şeyi çok iyi bilen, hüküm ve hikmet sahibidir" (en-Nisâ, 4/11) saçmalığın daniskasi dediğiniz kuranı kerim ayeti
(1,929 puan) tarafından
Lütfen tartışacak başka bir şey bulun bu tarz şeyler insanların fikrine sunulmuyor Allah'ın ayetini inkar ediyorsunuz nasıl ki yaşadığımız devletin kuralları varsa inandığımız dinimizin de kuralları var.
(2,423 puan) tarafından
Şu zamanda haksızlık yapmak diyorum, bizde biliyoruz. Niye erkek fazla alsın ki şimdi. Zaten herkes zar zor geçiniyor. Kadının eşi zengin olur anlarım da, benim erkek kardeşim yok. Olsa fazla verilse, tepki gösteririm. Eşimin babası yok, ordan gelecek bir miras yok. Bizlerde geçim derdinde olan insanlarız.  Saçmalığın daniskası evet tekrar ediyorum.
tarafından
Çok açiklayici olmus tesekkür ederim valla
tarafından
Kadinin eşi zengimde olsa fakirde  erkek her zaman fazla alir arkadasimiz cok guzel aciklamis.
(7,827 puan) tarafından
Büşra az önce aksini söylemedim diyordun noldu :)
tarafından
Sana gore saçmaligin daniskasi olabilir ama öyle degil vr bile bile sacmalik diyosun
(2,423 puan) tarafından
Tamam siz kendi evlatlarınıza yaparsınız ayrımcılık.
tarafından
Bidaha oku yorumumu istersen sen dedin ya evet dinimizde erkek fazla alir  ona aksini soylemedim dinimizde olani soyledim zaten dedim bende
(1,929 puan) tarafından
Meleksone saçmalık dediğiniz Allah'ın ayeti benim yazım değil. Lütfen haklı olacağım diye Allah'ın ayetini inkar edip Allah'a ortak koşmayın
(2,423 puan) tarafından
Benim içinde kızda erkekte aynıdır, hatta düğün yapacağım zaman ( oğlum olursa ) oğluma yaptığım masrafı kızımda yapmayı düşünüyorum. Benim için evlat aynıdır, birine az birine fazla yapmam. O yüzden yapmayacağım bir şeyi oturup millete yapın diyemem. Kendi kararları, oturup dinimizde 4 kadınla evlen oğluma demeyeceğim gibi bunuda demem senin fazla payın var diye.
(1,929 puan) tarafından
Büşra ben değil Allah söylemiş attığım Allah'ın ayeti  herkesde bakabilir
(1,929 puan) tarafından
Yapıp yapmamak tercihtir ama siz inkar ediyorsunuz meleksone
(2,423 puan) tarafından
Ben şirk koşmuyorum, dinimizde kendimize uygun olanı yapmakta özgür ben ayrımcılık yapmam bunu söylüyorum.
(7,827 puan) tarafından
Biz inkar etmedik herşeye uyuyo gibi bunu savunmayın dedk madem meleğin dediği gibi kocanız üstünüze kadın getirsin ne de olsa o da dinin gereği uygundur
(2,423 puan) tarafından
İnkar ediyor olsam başta var demem, o sizin okuyup anlamamış olmanız. Bu zamanda ayrımcılık yapmak saçmalık. O yüzden tartışmak istemiyorum, yoksa oturul siz şimdi 4 eşli olmayı filanda savunursunuz işin içinden çıkamayız.
(1,929 puan) tarafından
Ayrımcılık dediğiniz an koşmuş oluyorsunuz summa haşa Allah ayrımcı değildir ayet olarak indirdi ise bildiği vardır
(1,929 puan) tarafından
Getirmesi için rızam olması gerekiyor canım r
(7,827 puan) tarafından
Tamam işte ver rızanı :) dine çok bağlısınız ya
(1,929 puan) tarafından
Siz kim biz kim müslüman değil miyiz hepimiz ne yapmak istiyorsanız yapın ama ayetleri inkar etmeyin Allah söylemiş kul değil
(2,423 puan) tarafından
Rızaya gerek yok ki :) onuda yanlış biliyorsunuz belli ki. Adam isterse evlenebilir, ama eşit davranacak ise. Aldığı kadınlara bakabiliyor ise evlenebilir. O yüzden size sormasına gerek yok. Eşinize deyin benim kumalar nerde diye :)))
(7,827 puan) tarafından
Tamam
(1,929 puan) tarafından
Böyle bir talepte bulunulmadi İslam dini zorlama dini değildir neyse gerçekten haklı olacağım diye iyice Allah'a ortak koşuyorsunuz herkes herşeyi yapsın ama ayeti inkar etmeyin
(7,827 puan) tarafından
Meryem seninle konuşacağıma deveye hendek atarım daha iyi valla çok açıklayıcı yazdım bence :D
(1,929 puan) tarafından
Kim demiş canım eğer benim gönül rızam yoksa yapamaz Adalet buradan başlıyor canım adeleti sağlarsa bana söylemeden yaptığı evlilik adaletsiz oluyor ve bana boşanma hakkını veriyor
(2,423 puan) tarafından
Kardeşim ayeti inkar eden yok, yapılan uygulama bana göre saçma. Sen uyar yada uymazsın. Eşiniz 4 kadın alsa mantıklı gelmediği gibi buda gelmeyebilir. Her bir söyleşi yada fikir alışverişinde şirk koşuyor diyeceksiniz işimiz var. Herkes herseyi dinimizde olduğu gibi yapmıyor. Örneğin sizin sorularda gördüm, erkeğin evlendikten sonra bir yere giderken kadından izin alma gibi bir durumu yok. Ama siz sinirlenmişsiniz, bunun gibi düşünün. Herkesin görevi var, belli ölçülerde yorumluyoruz. Erkek izin vermedikçe aileni bile göremiyoruz dinde, ama hangimiz izin alıp gidiyoruz ki. Burda izin vermiyor diyenleri linç ediyoruz. O yüzden ayetleri bilip, ayrımcılık yapmak yapmamak bize kalmış. Bana ayrımcılık gibi geliyor size gelmeyebilir.
(1,929 puan) tarafından
Aynı şeyi yazacaktım vazgeçtim o yüzden kafirun süresi 6. Ayeti diyeyim sizin dininiz size benimki bana siz istediğinizi yapın bende istediğimi
(2,423 puan) tarafından
Boşanma hakkını başta imam nikahı kiyarken söylersen oluyor eğer onu orda da konusmadi isen o hakta yok :) açıp oku bir ara :)
(1,929 puan) tarafından
Benim yaptığım ayet değil Adalet kavramında karı koca ilişkisinde peygamber efendimiz sünnetinde söylenmesi yapılması gerekiyor söylemesi izin alması adaletli olması gerekiyor müslümansa insansa
(1,929 puan) tarafından
Var ve yaptım canım
(1,929 puan) tarafından
Benimde boşanma hakkım var söyledim kuralları biliyorum
(2,423 puan) tarafından
İzin alma yok, ondan kesin konuşuyorum. Sadece adaletli olması gerekiyor o kadar. :) yani şahsen kuma getirse eşim direk boşarım dinimizin ne emrettiği çok umrumda olmazdı.
(1,929 puan) tarafından
He tamam canım haklısın senin dinin sana benimki bana yeter açıklama yapma bana
(2,423 puan) tarafından
Bizde sizden açıklama istemedik ama şirk koşuyor diye BAŞLADINIZ. Sizin dininiz size bizim ki bize, hadi iyi günler.
(1,929 puan) tarafından
İyi günleeeer
(1,929 puan) tarafından
Miras ile ilgili sure var. Kadının durumuna göre değişir.
0 oy
(1,522 puan) tarafından
Vallahi benim görümcem Ben sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değilim verin kreşe dedi oğluma senin annen şeytan mı diye sormuşluğu var daha ne hakaretler yaptı da işte patlama noktasını bekliyorum �nşallah dahasını yapmaz bir patlama oldu mu da bir daha dönüşü olmaz çünkü annesi hep hatasını örtüyor onun kalbi temiz falan diye ama bizim kalbimiz kötü mü sanki o yüzden bu görümceler neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum her fırsatta lafını vermek lazım eşinin de o söylediğinin yanlış olduğunu söylemesi lazım. 
0 oy
tarafından
Yani mal onların malı ve bu seni değil eşini ilgilendirir niye karışıyorsun ki 
0 oy
(3,795 puan) tarafından
Muhattapın abin deseydin
0 oy
(3,010 puan) tarafından
Hiç girme o konulara sen kötü olursun illaki herkes payına düşeni alır kanun diye birşey var 
0 oy
(995 puan) tarafından
Valla umrumda olmazdı.bendekini almasınlar yeter.bide eşini ilgilendirir.sen takmiyormus gibi yap.banane sizin malinizidan evinizden de .o zaman bu konuyu birdaha açmaz.annesi vermek istese yene verir..
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Havlama görümce,mal sizin oğlan sizin napıyosanız yapın derim
0 oy
(12,026 puan) tarafından
Burada mal onların miras malı o esini ilgilendir. Hem dinen hrm hukuken senin bu konuda bir hakkın yok. Bence kendini ortaya atma. Mesla ben anneden geken miras hakkımı kardesime bıraktım. Kimi ne ilgilendirebilir ki alnını karıslarım. Ah ah sen benim görğmcenin dediklerini duysan bıcakalrdın 
0 oy
tarafından
Ben hiç bir zaman mal işine karışmam sonuçta onların benim değil 
0 oy
(15,136 puan) tarafından
Sizi ilgilendirmez derim. Mal kısmı eşini bağlar. Tartışmanın seyri de önemli belki çok damarına bastınız kızdı dedi bilemeyiz bunu
0 oy
(52 puan) tarafından
Üç tane görümcem var hepside  sorunlu insanlar görümcem olacağıma eltim olsaydı keske
0 oy
tarafından
Hazmedemiyorum ya 
0 oy
(23,984 puan) tarafından
Haklı olup olmadığım önemli kavga etmem için yani nispet yapıyorsa belli ki içine dert olmuş senin kıçı kırık evine kalmadım derdim ben zaten öyle beklentiler içinde değilim eş ailesinden 
0 oy
tarafından
Onlar kardeş asla karışmam öyle konulara
0 oy
(9,233 puan) tarafından
Seni bağlayan ve zorjna gidecek konu yok ana ogul bacı cözsün
0 oy
(1,450 puan) tarafından
Kardeşler arasına girmem bana gelme diyorsa gitmem eşimde yollamam size mi kaldık derim kiradaysak da seni ilgilendirmez derim 
0 oy
(2,609 puan) tarafından
Seni ilgilendiren bir durum yok bırak kocan düşünsün 
0 oy
(598 puan) tarafından
Ay gram umrumda olmaz açıkçası tek oğlan olması evin eşine kalmasını gerektirmez kızların da hakkı var o evde kaynanan kızlarına haksızlık etmemeli bence. Benim kayınbabam daha nişanlıyken dedi bana evlendikten sonra ihtiyacım olur senden bilezik isterim verirsin eğer vermezsen ben ev yapcam bütün çocuklarıma birer kat vercem seni o eve almam dedi ben de zaten ben o  eve gelmem nerde çokluk orda curcuna kalabalık kavga huzursuzluk olur (bokluk demek isterdim ama nişanlı olduğum için diyemedim) dedim ayrıca ben size bilezik versem karşılığında sadece verdiğimi geri isterim ev vs istemem dedim. Hâlâ daha da fikrimin arkasındayım 

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 964 göst.
27 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,184 göst.
3 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Aygün24 (1,346 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 569 göst.
0 oy
13 cevap 381 göst.
2 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,895 puan) tarafından soruldu