0 oy
670 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,522 puan) tarafından
Ay vallahi bir pikniğe gidelim diyoruz eğlenmekten çok yorgun argın dönüyoruz mangalıydı malzemeleri hazırlamaktır pişeni almak dıderken. Gidelim birkaç saat duralım gelelim de istemiyoruz sabahtan gidelim akşama doğru gelelim istiyoruz ama bu süreçte mangal yapmadan zaman nasıl değerlendirilebilir mangal dışında neler yenebilir yani çok uğraştırmayacak gidip dinlenebileceğimiz bir gün istiyoruz pasta börek çörek falan bunları yaparız tamam bunlar bir öğün geçer ama işte diğer oyunlar nasıl geçer acaba hazır yemek gider mi orada ısıtabileceğimiz sadece ısıtmanın olacağı bir yemek götürebilir mi belki güveç falan olabilir bu sefer de böyle deneyelim diyoruz sıcaklar tam bitmeden. Yani mangalsız bir piknik istiyoruz

19 Cevaplar

0 oy
(937 puan) tarafından

Gün pikniği olabilir termosa çay yaprak sarma kek kurabiyeler çekirdek sonra bı kola 

Böyle de çok piknikk yaptık biz <3

(1,522 puan) tarafından
Evet ya öyle de çok güzel oluyor da işte tek öğün geçer herhalde öyle akşama doğru da bir yemek tarzı falan belki olabilir
(937 puan) tarafından
Yaninada biber felan doldurursunuz pisirirsiniz  azcik ateşte ısınır hemen bozulmaz da dışarı artık aşırı sıcak değil yanında yine kolayla felan iyigider
-Reklam-
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Mangala gideriz ama yorulmayız bn salatamı fln yapar götürürüm orda yağlarım ne yapıp yoruluyosunuz kız
(1,522 puan) tarafından
Eşim sevmiyor çok uğraştırıyor diye ateş yakmak pişirmek falan
(7,827 puan) tarafından
Anladım canım sarma kek börek salata tarzı götürün yadabi yerden hazır ekmek arası fln alın
0 oy
(1,270 puan) tarafından

Şimdi acik konuşayım evet oluyor biz kek börek poğaça filan yaptık gittik ordaki mangal konusunu alınca canin istiyor biz sonradan eşimi yolladık mangal malzemesi aldı geldi ateş yaktık 

(1,522 puan) tarafından
Doğru canım ya mangal kokusu da fena etkiliyor insanı
0 oy
(6,775 puan) tarafından
Semaver veya termosta çay,kek, poğaça, patates kızartması, kahvaltılıklar , meyve olabilir aklima bunlar geldi ☺️cayin olmazsa olmazi cekirdekte iyi gider 
(1,522 puan) tarafından
Of Of of vallahi söyleyince bile ağzım sulandı dur da bu sefer öyle yapalım olmazsa kahvaltı ya da peynir ekmek götürürüz evde yumurta haşladım öğlene kek poğaça ile geçtiririz artık kapanışı da güveç tarzı bir şey yaparız herhalde hazır pişmiş yemeği götürmüş oluruz güveç soğursa da bir ateşte ısıtmakta sıkıntı olmaz mangal kadar uğraştırması sanırım
(6,775 puan) tarafından
Valla benimde ağzım sulandı ☺️☺️acik havada yemek ayrı bi güzel oluyor . Herşey lezzetli gelir o an.  Aynen canim küçük tüp falan varsa onda ısıtırsiniz yersiniz.
0 oy
(6,541 puan) tarafından
Mangal,piknik kadina eziyetten baska bisey degil. Erkeklerde izgaraya et dizince tum yemegi kendi hazirlamis havalarina giriyolar . 

Ben hic sevmem piknik falan, evden hazirla tasi, orada hazirlik et, sonra ordan eve tasi yika ,tam bi eziyet. Biz tum gun gitmiyoruz, yarim gun gidersek onda da cay ve yanina sarma, dolma,borek,pogaca gibi seyler aliyoruz. Tum gun beni yoruyo zaten. Mangal canimiz isterse ocakbasina gidiyoruz. Ben zaten mangal da sevmiyorum. Aramam fazla yani. Cayla biseyler olunca daha iyi oluyo benim icin.
(1,522 puan) tarafından
Aynen canım vallahi gerçekten eziyet biz mangalcıyız çok severiz ailecek ama onu da uğraşmak geldiğinde temizliği falan artık çok sıkıldık
0 oy
tarafından
Karışık kizartma, zeytinyağlı sarma,dolma, börek bunlarla da güzel oluyor ısıtmaya ihtiyaç da yok 
0 oy
tarafından
Biber dolması yaprak sarması

Makarna salatası 

Börek 

Poğaça 

Kek 

Olabilir 
0 oy
(1,243 puan) tarafından
Sabah kahvaltıya gidin 2. Öğünü de dışardan hazır alın ekmek arası birşeyler canım. Yanına da yine hazır kola falan alın oh mis gibi bizde pikniğe gideriz severiz ama her seferinde mangal yapmayız yorucu oluyo öyle dediğin gibi. Azıcık dinlencez onda da mangalı kömürü uğraşamayız hazır ekmek iyidir :)
(1,522 puan) tarafından
Değil mi canım ya bir bana mı öyle geliyor diye düşünmedi değilim yani
(1,243 puan) tarafından
Yok canım zor valla haklısın
0 oy
(598 puan) tarafından
Annemlerle hep mangalsız gideriz termosa çay koyarız kek patetes alatası aperatif şeyler hazırlarız bir öğün idare eder akşama döneriz ha illa kılanacaksa küçük tüp alın evden yemek götürüp ısıtın 
(1,522 puan) tarafından
Küçük tüp Fikri mantıklı aslında
0 oy
tarafından
Bence hayır evde birşeyler hazırlayıp gidebilirsin illa mangal şarj değil semaver yakarsınız misss gibi hava da 
(1,522 puan) tarafından
Oh vallahi bence de mis bu hafta havalar sıcak olacak gibi biz bursa'dayız da eşimle konuşalım da yapalım
0 oy
(2,528 puan) tarafından

Biz pek sevmeyiz teniz hava almak için pikniğe giderken de börek kısır kurabiye bir termos da çay alırız :P

(1,522 puan) tarafından
Ohhh ne güzel
0 oy
(5,483 puan) tarafından
Akşama kadar kalınacaksa evet mangal güzel ama bikaç saatlikse çayın yanına bişeyler iyi olabilir 
(1,522 puan) tarafından
Ya bazen akşama kadar kalmalarda bile mangal artık bayıyor insanı
0 oy
tarafından
Biz annemlerle gidiyoruz komsu kadınlarla. Domates zeytin peynir kahvaltılık götürüyoruz. Çiğ köfte götürüyoruz. Kek pogaca börek götürüyoruz saklama kaplarında . Çerez çekirdek kola götürüyoruz semaver götürüyoruz kola götürüyoruz . Kendi tabaklarımızı degil plastik tabak bardak götürüyoruz tek kullanımlık yada pikniklik. Çay içeceğimiz zaman sadece çay bardağı götürüyoruz . 
(1,522 puan) tarafından
Evet öyle de çok güzel olur canım ya genelde biz gittiğimizde de arabayla gidilen yerlere gidiyoruz mangal yapılan yerlere öyle olunca da eşimle gitme durumunda kalıyoruz
tarafından
Biz eğer sabah erken gidip akşam üzerine kadar uzun süre oturmayacaksak evde yapıyoruz etleri tavukları . Saklama kabını iyice sarıp sarmalıyoruz soğumuyor canımız cekmiyor ama eşlerle gidince adamlar yapıyor biz sofrayla uğraşıyoruz canım
0 oy
(2,107 puan) tarafından
Etrafta mangal kokusu olmadiktan sonra evet olabilir mangalsizda pinik ama piknikte mangalla daha güzel.olur bence herşeyimi önceden hazırladıktan sonra bence çok yorgunluk olmaz 
(1,522 puan) tarafından
Ya ben genelde her şeyi hazır edip geliyorum benlik sıkıntı olmuyor da eşim çok yorulduğunu söylüyor normalde biz piknik deyince hep atla mangal geliyor fakat mangalsız da yapan epey varmış
0 oy
(15,229 puan) tarafından
Evden zeytinyağlı dolma poğaça börek tatlı yapın. Termosa doldurun çayı. Alın ipi topu bitti canım. Mangal illa gerekmez. 
0 oy
(4,385 puan) tarafından
yani magal yapmak şart değil ama insan piknige gidince ister onu da=)
(1,522 puan) tarafından
Aynen mangalın yeri başka yorucu oluyor ama
0 oy
(2,689 puan) tarafından

Mangal candır <3

Biz evde salatayı yapar meyve falan alır gideriz, erkekler pişirir biz yeriz, hiç de yorulmayız, kimse şikayetçi değil :D

Bazen iki öğünlük gideriz, ilkten kahvaltılık, börek poğaça vs, hepsi evden hazır geliyo zaten. Ser ye kaldır. Biraz dolaşırız dinleniriz çocuklar oynar falan. Öğleden sonra mangal yakılır ki erkekler keyifle yapar biz boş durup bekleriz :D O yenir çay içilir. İstediğimiz kadar oturur dolaşır çıkar geliriz. Tam bi dinlenme ve keyif bizim için <3

(1,522 puan) tarafından
Evet canım mangal gerçekten bağımlılık yapıyor bazen eşim de ben de müptelasıyız ama istiyor ki o hiç kimse uğraşmasın birileri yapsanız da yiyelim bir gün öyle olacak mı acaba diyor uğraşmak artık çok zor geliyor ona o kadar çok gittik ki çünkü
0 oy
(2,423 puan) tarafından
Biz eşimle bir kaç öyle yaptık. Sabah ben kızartma yaptım soslu, yanında kahvaltılık koydum termosta çay. Öğlen abur cubur yedik uyandık oyun filan oynadık. Akşama doğru küçük bir ocakta yeşillik menemen çay yanında poğaça ve patates salatası vardı. Güzel oluyor deneyin derim ama biz iki kişi idik. Siz kaç kişisiniz?
(1,522 puan) tarafından
Biz de çocuklarla 4 kişiyiz
0 oy
(4,007 puan) tarafından
canim çay olsun bana yeter aslinda , pogaca  simit sarma patates kizartmasi ,sigara boregi ,meyve goturebilirsiniz yaninizda tum gun yeter bence bunlar  
(1,522 puan) tarafından
Aynen bence de idare edilebilir bakalım da deneyelim öyle

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 241 göst.
9 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Ashshhshs (995 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 129 göst.
2 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Cgdmgnn (80 puan) tarafından soruldu
+3 oy
17 cevap 548 göst.
5 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde hdyemeryem (83 puan) tarafından soruldu