0 oy
1,327 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

El ayak hastalığı kızımda çıkınca bütün oyuncaklarını ve çarşaflarinı çöp poşetine koyup attım. Eşim neden atiyorsun saçmalama dedi. Eltim kızının eli her oyuncağına değdi. Ağzına aldı. Eltim kızımın beşiğine koydu kendi kızını oyuncaklarla oynasın diye. Aynı gün degsitirdim çarşafını. Şimdi bu carsaftanda huylandim oyuncakları değdi diye. Ne var ne yok hepsini attım. Eşim yıka dedi. Yok dedim belki temiz olmaz ne ugrasacam bir sürü oyuncakları vardı tek tek suda kaynatmam lazım nasıl gidicek başka ? 

Beşiğini sirkeli ve limonlu su ile sildim. Başka ne yapabilirim ?

Yarın kızımı yikayacam doktora sormayı unuttum bir sorun olmaz dimi su değse vucuduna ? Dahada çoğalır mı su değince ? 

35 Cevaplar

+17 oy
tarafından
Bu koruyucu psikoloji ile sağlıklı çocuk yetiştiremezsin. Büyüyünce parka götürmeyecek misin? Virüs ve bakterilerin cansız eşya üzerinde yaşama süreleri var. Maksimumu 1 gün. Sonra zaten yok oluyorlar. Ayrıca el ayak hastalığı çok ciddi değil biz de geçirdik. Çocuğun bir virüse daha bağışıklık kazanmış olacak. Yani bu tutumla ozguvensiz ve düzgün psikolojisi olmayan bir çocuk ortaya çıkar 
tarafından
Sebebi eltisi olduğu için biraz bence. Kendi ablası yada annesi falan olsa sebebi eminim çok farklı olurdu
tarafından
Yani aslında ebeveynler olarak verdiğimiz tepkiler direkt ya da dolaylı çocukları etkiliyor özellikle annelerin
(13,306 puan) tarafından
Avukatlık yapmıyorum yanlış anlaşılmasın eltisi ile bacı kardeş gibiler tanımadan yorum yapmayın bence. Azıcık eski postlarını bilmiş onun yaşam hikayesini okumuş olsaydınız anlardınız neden bu kadar imtinalı davrandığını
-Reklam-
+4 oy
tarafından
Tüm eşyalarını atman lazım bu mantıkla. Ayagi halıya basti kapıları tuttu koltuğa oturdu masana dokundu vs vs. Bunlar da kaynatmayla baş olmaz. Bence sakinleşince daha mantıklı bir şekilde düşünmelisin. Sonuçta veba değil ölümcül bisey değil 
+1 oy
(2,966 puan) tarafından
Canm sanki fazla abartmışsın atılırmı o kadar şey 
tarafından
Attım valla kızın elin değdi ağzına aldı hep
(2,220 puan) tarafından
Bulasik makinesine atsan plastik oyuncakları kaynar program ile üzerine Domestos döküp yikasan bir kerede tam durulanmaz ne olur olmaz diye detarjansiz yüksek ısıda 2 ci kez  çalıştırsan yine 2 kere  yıkanmış olur bulaşık makinesinde ,hastalık vs kalmazdı peluslarida camasir makinesinde yıkanabilirdin canım ben hep öyle yapıyorum mikrop vs kalmıyor yani bebeğinde üzülür benimki oyuncaklarına çok bağlı bebeğin için dedim
+1 oy
(12,964 puan) tarafından
Canım yanlış anlama ama fazla mı abarttın 
+1 oy
(3,146 puan) tarafından
Çarşafı galan 60 derecede yıkanasan geçerdi oyuncakları da leğene kaynat suyu dök üstüne dök sirke sabun köpükle temizle geçerdi bu kadar abartma israf bu günah
0 oy
(14,517 puan) tarafından
Bilgim yok çok geçmiş olsun canım 
0 oy
(3,952 puan) tarafından
O kadar da değil canım keske posete koyup en az 1 hafta kapali bekletseydin sonra bi guzel yıkasaydin
0 oy
(25,535 puan) tarafından
Yıkasaydın atmak yerine canım bence
0 oy
(768 puan) tarafından
El ayak hastalığı nedir canim
0 oy
tarafından
Tamamda neden attın ki güzel sirkeli su ile güzelce yıkardın biz **** geçirdik o zaman bende mi atsaydım günah hepsi dünya para güzelce sirkeli sularda yıkadım herşeyi 
0 oy
(15,702 puan) tarafından
Beşiği almadığına göre digerlerininatmasaydin canım sinirini cikarmisin sanki 

Bu aradaxa çok geçmiş olsun 
0 oy
(6,048 puan) tarafından
Abartma canım istersen. Koy bı leğene dök üzerine sıcak su yika hiç birseh olmaz
0 oy
(2,704 puan) tarafından
Fazla abartmıssın bı mıkrop ortalama taş çatlasın bı kac ay yasayabılıyo yıkayıp koysaydın bı kenara sonra yıne cıkarır oynardı coxuk helekı su krızde bı oyuncaga bıle muhtac cocuklar varken bılemedım geçecek olsa aynı havadan temastan bıle geçer sadece oyuncak degılkı 
0 oy
tarafından
El ayak mi kim dedi hic oyle.degil gibiydi yaa funda biz de olduk kimseye gecmedi evde yikadim herseyi
(1,248 puan) tarafından
Eşimin yeğeninde vardı cnm benim oğluma geçti birkaç gün geçmedi bile inan berbat bişey benimki ağır geçirdi
tarafından
1 ayda iyileştik bizde agiz yaraları boğazı atesi kötüydü ama kimseye gecmedi evde onu dedim
(1,248 puan) tarafından
Anladım cnm benimki baştan aşağı kulaktan tut ayak ucuna kadar yara bere bacak içi el içi dışı boğaz ateş çok kötüydü Rabbim şifa versin kimseye uğratmasn ben hala çektiğim fotoğraflara bakınca içim gidiyor her gün hastenelerdeydim
0 oy
(6,289 puan) tarafından
Valla iyi abartmışsin boşuna da israf banyoda bir kovaya leğene koyup kaynar su döküp yikasaydin 

Çarşaf da 60 derecede o biçim olurdu 
0 oy
tarafından
Yıkasaydın canm keşke
0 oy
(6,345 puan) tarafından
Kızında varmış daha da geçirmez ki o zaman park avm kreş insan toplumuna sokmaman gerek. Oyuncakları bir gün boyunca sirkeli deterjanı suda tutsan yeterdi zaten çarşaf yıkanıyor. Bence biraz abartı olmuş yazık o kadar oyuncağa
0 oy
(269 puan) tarafından
bence atman sacmalik yani bi oyuncak en az 30 lira yerinde olsam koca bi kazani kaynatir icine atardim hepsini bekletirdim icinde carsaflari falanda kaynar syya atardim
0 oy
(2,466 puan) tarafından
El ayak hastalığı boyle bulaşmazdı benim kizim da geçirdi hemde ağır geçti hastanede yattı evde ikizi var ne değdiği birseyi ettim nede yıkadım oğluma bulaşmadı abartı sacma davranmışsın için rahat etmiyorsa yıkarsın ama atmak nedir 
0 oy
(4,034 puan) tarafından
Senin postlarina bakıyorum da herşeyi aşırı düşünüyorsun böyle olmaz takıntıların ortaya çıkar bebeni sık bogaz edersin

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 857 göst.
10 Şubat 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde eda (meftun) (1,896 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 331 göst.
28 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 352 göst.
0 oy
11 cevap 418 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,872 soru

24,104,290 cevap

332,606 kullanıcı