0 oy
673 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar merhaba, biz şimdi 3 arkadaş birinin evine ,ev görmeye gittik. 6 ay oldu evleneli biz gidememiştik. Sağolsun yemek hazırlamıştı. Yemekleri doldurdum, servis ettim. Bilmiyorum heyecan mı yoksa tembel mi ama herşeyi kendimiz yaptık. Tabakları bulduk sofraya koydum falan. Hep birlikte sofrayı topladık, çay koyduk. Bunları dördümüz birlikte yapıyoruz yani. Bana diyor abla çay şurada, suyu burdan çek. Yanımda ki iki arkadaş bulaşıkları makineye koydu. Onlarada bişeylerin yerini tarif ediyor çünkü. Ev sahibi tezgahı cifliyor tencere sürtüyor, kalan yemekleri kaba koyuyor falan hiç oturmuyor yani. Çay koyduk. O arada ben çocuğu emzirdim, diğer arkadaş çocuğunu doyurdu. Çayı daha doldurmadan ev sahibi biten bulaşık makinesini boşalttı. Utandım kalktım bende yerlerine koymaya çalıştım. Bi bardak çay içtim kalktım bardağımı yıkadım. Çay içmeyen olursa bardağı alıp hemen makineye falan koyuyor ev sahibi çünkü. Gitti salonu süpürgeyi verdi.  Bize hizmet etmek istemedi desem evine davet etmezdi. Temizliğe çok takıntılı olabilir tezgah temiz olsun falan demiş olabilir  ama ne bilim iki sohbet etmeden gece 12 oldu . Yeni evli çoluk çocukta yok iş yaparken bırakmaz falan değil.  Ben iki çocuklu olduğum halde kimseye el attırmam çocuklar yatınca yaparım yüzünüzü göreyim falan derim. Biz evden ayrılırken misafir gelmiş gibi değil temizlik yapılmış gibiydi ev. Acaba sadece düşünce tarzımız mi farklı bana mı yanlış geldi  ? 

26 Cevaplar

0 oy
(2,220 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yaa öyle yayılıp oturan misafirden nefret ediyorum kız arkadaşım diploma almak  için şehir dışından gelmişti iki üç gün bende kaldı ne yattagim yatağı düzelteyim dedi ne ben yemek yapıyorum hani bir tabagida ben masaya koyayım dedi köle gibi hizmet ettim üç gün mesela ben yemek yapmışım ikimiz yiyeceğiz üç günlugune gelmissin, ben toplarken herşeyi oturup telefon oyadi ,misafir azıcık en azından nezaketen tabağımi kendim koyarım falan dese ben zaten bırakmam alır götürürum yok canım sen misafirsin derim ama o direk yedi kalktı birşey demeden  açtı telefonunu oynamaya başladı o zamanda kötü hissetmiştim  ben kendimi herşeyi yaptım üç gun bir catalida mutfağa ben bırakayım demedi nezaketen misafir demeli bence ama sizin ev sahibide baya ayıp yaptığı herşey kararında yaa öyle sadece akşam misafir geldi ise ben tezgaha koyuyorum bulaşıkları zaten iki üç saatligine geliyor millet siz gidince ben makineye koyarım diyorum ellettirmiyorum herkes gidince ev toplanır yani süpürge tutmak nedir yaa ayıp etmiş arkadaşınız ben olsam bir daha evine gitmem  herkes titiz ama bir misafir adabida vardır millet bir iki saatliğine geliyorsa temizlikle değil gelenlerle ilgilenilir 
-Reklam-
0 oy
(4,385 puan) tarafından
siz geliyosunuz diye, cesit cesit yiyecekler yapmadi mi?
tarafından
Güzel yemekler de yapmıştı valla.
(4,385 puan) tarafından
e tamam. o halde deger veriyormus. onunda huyu oyle. yani bir de evliliginin ilk zamanları esyalar da yeni olunca, bir de cocuksuz. o yuzden bence ustunde durmayın
0 oy
tarafından
Bende misafire hiç yaptırmam ama yardım ederler illa 

Misafir varken neden temizlik yapar ki ben toplarım ama dokunmam musafirlerimin yanında otururum onlar gidince toplayıp temizlerim evi ayıp bişey bence
tarafından
Daha çağırsa da gitmem zaten.
0 oy
(200 puan) tarafından
Valla ben gittiğim yerde kalkmam ama evime gelene de yaptırmam 
0 oy
(8,859 puan) tarafından
Garip olmus baya
0 oy
(6,435 puan) tarafından
Vallaha saçmalamış kusura bakma ne yaparım ne de yaptırırım bazen bir yere gideriz benden 5 yaş büyük teyzem var onunla hemen gel çaya yardım edelim mutfağa çağırır misafirlikte kalkmam çağırmış kendi yapsın ben evimde nasıl mutfağa sokmuyorsam başkasının evinde de yapmam bazen kaynanamla bir yere gidersek gelin falan yoksa o zman yardımcı olurum ama diğer türlü sadece kızımla ilgilenirim

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 312 göst.
28 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Asabii (805 puan) tarafından soruldu
+6 oy
30 cevap 1,090 göst.
+1 oy
12 cevap 330 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Amerikanbebesi (4,158 puan) tarafından soruldu
+2 oy
30 cevap 623 göst.
12 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Aybukee (1,463 puan) tarafından soruldu