0 oy
1,982 göst.
Diğer kategorisinde (292 puan) tarafından
Oğlumla parkta otururken elini yüzüne koymuş bir kadın gördüm yanına gidip iyimisin diye sordun tesadüfen oda Türk çıktı biraz muhabbet ettikten sonra neden üzgün olduğunu tekrar sordum hiç mutlu olmadığını söyledi işin gerçek yüzü ise ölen eşinin yerine erkek kardeşiyle evlendirilmis töre böyleymiş yüreğim yandı ilk kez duyuyorum böyle bisey ;( gercekten var mı böyle şeyler?

45 Cevaplar

+3 oy
tarafından
Şu zamanda dayaga susani anladim aldatmaya susani anladim kaynana kayinbaba eziyetine susanida anladim ama sene olmus kac kocasi olen kadinin kayniyla evlenmesini anlayamam ben ya 
-Reklam-
+1 oy
tarafından
var malesef  ankaranın göbegınde bızım koye komşu köyde oldu aynı olay 7 yıl once  töre degıl burdakılerın amac ölen adamdan kalan parayı geline yedirmemekti yuklu bır para kalmıstı neyden bılmıyorum tam ama trilyonlar söz konusuydu gelını kaynına verdıler sevdıgı kızı bıraktı yengesıyşe evlendı para yengeyle beraber gıtmesın dıye kondular resmen gelın nasıl razı oldu bılemıyorum ama gram akıl yada yürek yokmus cok net ölecegımı bılsem tamam demem boyle seye
(6,288 puan) tarafından
Bir de bunu Doğu bölgesine bağlayan insanlar var ya onlara daha çok şaşırıyorum e yazık ki doğu batı İç Anadolu Ege Marmara Karadeniz her tarafta var bu ve resmen duyuyoruz para için olur Töre için olur saçma sapan adetleri yüzünden olur var yani
tarafından
Adam memleketten degıl anadan dogar derler memlekete göre yargılamak cok yanlıs herkes bir degıl ki
0 oy
tarafından
Eskiden bizim köyde de öyleymişti şimdilerde yok tabiki 
0 oy
(10,352 puan) tarafından
Cnm böyle şeyler şuan bizde geçerli birinin eşi ölünce çocuk yoksa baba evine gidebilir ama varsa kayini alır ilerde perişan olmasinlar diye biliyorsunuz hiçbir aile reisi olmadan geçimi çok çok zor oluyor 
(9,232 puan) tarafından
Üzücü işte cok uzucu
(10,352 puan) tarafından
Bence de hem utanç verici hemde üzücü ama mesela ben 21 yaşındayım eskiden beri hep duyduk ve gördüğümüz için başlarda sasiriyorduk ama bize şuan inanın çok normal geliyor kim ister ki eşini kaybedip kayiniyla evlenmek
(9,232 puan) tarafından
Aynen öyle kafa cahil
(457 puan) tarafından
Kesin dogu bölgesi netttt
(10,352 puan) tarafından
İnanın böyle durumlara bende çok üzülüyorum sizde gördüğünüz üzere çoğu kişi benim destek verdigimi yazmış ama özellikle belirtirim ki bu kötü olayı ben adet etmedim ben daha yokken buralarda böyle şeyler geçerli iken bunu istesemde değiştiremiyorum..
0 oy
(14,147 puan) tarafından
Duymuştum ama şu an varmiymis demek varmış Allah yardımcısı olsun :⁠-⁠(
0 oy
(4,795 puan) tarafından
Eskiden varmış ama şuan kalmadı artık ya
(6,288 puan) tarafından
Var maalesef bulunduğum yerde öyle yaptılar hatta kadın hamileydi oğlu oldu ona da ölen eşinin ismini verdiler
0 oy
(9,897 puan) tarafından
Eşimin anneside öyle olmuş adam dayanamayıt tırenın önüne atıp kendi canına kıyo sevmediği kadınla evlendiği  icin kadın boşta kalıyo onun kardeşiyle evleniyo engeli var  biraz onun sorun etmiyo 
0 oy
(7,808 puan) tarafından
Dizilerdede görmedinmi bacım doguda var böyle bir kanayan yara ne yazık ki.
(9,232 puan) tarafından
Duru 2 ilce Bitlis'te mis gibi yasıyor Boyle seyleri yok
tarafından
Sadece dogu da olmuyor batı da var örnekleri bölgesel olarak bakmayin
(6,048 puan) tarafından
Ne dediğini anlamadım canim
(9,232 puan) tarafından
Bitlis'in 2 ilcesi nde Boyle töre yok
(6,048 puan) tarafından
Evet canım gayet gelişmiş bir yer bölgesel olarak değil kafa yapısı olarak
0 oy
tarafından
Evet var benimde vakti zamanında teyzem olmuş oğlu varmış 2 yaşında küçük teyzemi vermek istemişler ananemler teyzem kabul etmemiş eniştem o benim diye tam tersi yani 
0 oy
tarafından
Bi arkadaşım vardı yıllar önce eşini vurdular hırsızlık yapilirken bekar kaynina verdiler iki çocuğu vardi bir yıl geçmedi ayrıldılar baba evinde simdi 
0 oy
(598 puan) tarafından
Fatma girik filmi var ya bu konuda 
(1,517 puan) tarafından
Türkan şoray değil mi kız o
0 oy
(1,381 puan) tarafından

Bunu dinle şarkısını yapmışlar töre diye 
(1,381 puan) tarafından
Maalesef gerçek hayatta olan yaşanmış şeyler bende çok ağlamıştım
tarafından
bızım komsu köyde bır gelinin kocası oldu 3 cocukla kaynına verdıler kocasından nerden ne kaldı bılmıyorum ama trilyonlar kalmıstı köşelık olmustu gelın kaynata da geline bunu duyurmadan ıste cocuklar ele baba demesın gecsın ortada kalma vs galeyana getiriyor hemen evlendirdi gelını kucuk oglu ıle kaynıyla yanı sonra miras olayı cıktı ama coktan evlenmıslerdı  kaynının da sevdıgı kız var bızım köyden ayrıldılar oglan ılk zamanlar perısandı falan ama smdı bı cocugu da yengesınden oldu zaman unutturuyor demek kı öleni de kalanı da 7 yıl oldu
(1,381 puan) tarafından
Yazık ya hep vebal o seven kızın suçu neydi değil mi @yağmur çetin
tarafından
Öyle bir anda bısey oluyor ve hop ayrıl hayat cok tuhaf cıdden
(1,381 puan) tarafından
Allahm korusun inşallah ya valla öyle
0 oy
tarafından

Çok aglarm her izledigimse
tarafından
Ah tek degılmısım mervemm :(
tarafından
:(((((
tarafından
ölmem miiii beni taşlara vuruuuun aynı tabut içinde gardaşıma götürüüün....
tarafından
"Miras kavletmisler bana yengemi"
Çok canımı yakar bu sözü
tarafından
yakıcı zaten kuzum ya ölene saygısızlık baska bısey degıl ya
0 oy
tarafından
Vardı eskiden şimdi kolay kolay yok babamın komşuları da öyle 
0 oy
(7,035 puan) tarafından
Var canım malesef :( annemin karşı komşusu vardi oda öyleydi ikitabede çocuk yapmışlar adam sonra evi terk edip başka bir kadına evlenmiş 3 te çocuk yapmış en son kadın dayanamdi boşandı bazen telefondan müzik açardı oturur aglardi 
0 oy
(7,747 puan) tarafından
Ağrı dayım kendi cevremde görmedim çok şükür Allah göstermesin. Ama yapanlar var duymuştum bende
0 oy
tarafından
Anneannemde öyle evlendirilmiş daha 10 günlük gelinmiş eşini vurmuşlar 15 gin sonra ölmüş dedemle evlendirmişler daha sonra anneannemi
0 oy
tarafından
Doğulu değiliz karadenizliyiz, bizim orada da kocası ölen 4 çocuklu kadını evli çocuklu kaynına kuma olarak verdiler. Rezil rüsva yaşıyorlar.  Bi 10 senesi vardır ama pekte eski değil. 
0 oy
tarafından
Keşke evlenmeseydi yetti artık bu cahillikler ya 
0 oy
tarafından
Eskiden her yerde vardı bu

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 715 göst.
23 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Minakaloji (1,096 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 854 göst.