0 oy
366 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (7 puan) tarafından
40 gün önce normal doğum yaptım  dün bi şişlik oldugunu farkedip hastaneye gittim idrar torbasının dışarı çıktığını sistosel olduğumu söylediler bakan doktorlar ameliyat dedi ama aradıkları kişi kegel egzersizi yapsın diyip 6 ay sonraya çağırdı bu durumu yaşayan oldumu sadece egzersizle düzelen oldumu çok merak ediyorum konu hakkında hiç bilgim yok  yaşım 23 2.dogumum doktorlar bu yaşta beklemediklerini söylediler varmı yaşayan yaşadıklarını bildiklerini anlatabilicek biri 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Kegel egzersizleri neler peki anlattılar mı yoksa broşür mü verdiler: ( ben de aynı durumda olabilirim idrar kaçırmam var bnde 23 yaşındayım
(7 puan) tarafından
Hiç bir şikayetim yok benim komple dışarda bı şişlik farkedince gittim bacaklarimin arasında hissediyorum   oturduğun yerde ayakta yatarak her an idrarını tutar gibi yap 10 saniye bekle 10 saniye bırak dediler o kasların çalışması lazımmış
(7 puan) tarafından
YouTube yazınca da çıkıyo anlatıyorlar idrar kacirma problemine de faydası varmis
-Reklam-
0 oy
(10,885 puan) tarafından
Normal doğumun kötü yönleri  maalesef geçmiş olsun
(7 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim  ilk doğumda böyle bişey yaşamadım bunda böyle bişey geldi başıma  hiç duymamistim da
0 oy
(14,412 puan) tarafından
Geçmiş olsun kuzum
(7 puan) tarafından
Teşekkür ederim ❤️
0 oy
tarafından
Bende 23 yaşındayım hem o hem rektosel (bağırsak sarkması ,fıtığı ) var dogumdan sonra onemsemedim malesef ameliyat dedi dun olmam gerekti ameliyati cenazemiz oldugu icin olamadim tekrar gun alacagim :(
(7 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun sizede basınız saolsun  ihmal etmeden olmak lazım sıkıntılı durum
0 oy
(656 puan) tarafından
Kegel egzersizi gerçekten epey use yarıyor. Ben de toplu ve topsuz kegel çalıştım. Toplu zor geldi açık adı çok yapmadım. Rahim sarkması olmustu doğumdan sonra. Yavaş yavaş toparladı.
(7 puan) tarafından
Ne kadar sürede topladı acaba
(656 puan) tarafından
Ameliyat 6 aydan önce yapılmıyor dedi doktorum onu baştan söyleyeyim. Rahim ve diğer dokuların tam olarak toparlanması için zaman vermek gerekiyor. Ara ara sürekli doktor kontrolüne gittim. 9 ay sonra doktorum toparladigini söyledi.
0 oy
(12,959 puan) tarafından
Aynı durumdayım 2. Çocuğuma gebeyken oldu 2.5 yıl oldu doğum yapalı düzelmedi malesef bana da ameliyat dedi basit bir operasyon dedi daha gitmedim
(7 puan) tarafından
Zor olmadı mı 2.5 yıl sıkıntılı bı durum çünkü
(12,959 puan) tarafından
Olmaz mı hiç çocuklar küçük bırakacak kimsem yok malesef  belki bir ihtimal kışın ameliyat olurum annem gelirse
0 oy
tarafından
40 in çıkınca mi farkettin canım bende ikinci doğuma giricem inşallah 23 yaşındayım normal doğum korktum bir an neden oluyormuş tedirgin oldum:(.
(7 puan) tarafından
Yok 34. Günde oturuyordum bı kalktım ayağa bı şişlik sertlik hissettim baktığımda dışarda yumurta büyüklüğünde bı şey vardı hemen acile gittim ne duydum ne gördüm açıkçası ilk korktum idrar torbasının dışarı çıktığını muayne olunca soylediler
(7 puan) tarafından
Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah
(7 puan) tarafından
Nedenini söyleyen olmadı sordum ama olabilen şeyler sadece bu yaşta beklemeyiz dedi
0 oy
(789 puan) tarafından
Canım bende sezeryanla doğum yaptım sonrasında çok aşırı kabız oldum zorlamadan bendede rahîm sarkması oldu 
0 oy
(4,847 puan) tarafından
Bende dogum sonrasi idrar kaçırma vs olunca egzersiz yapmamı söyledi o şekilde de düzelen cokmus 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 313 göst.
0 oy
4 cevap 346 göst.
17 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Fidanozlem33. (55 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 324 göst.
31 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde MARMELAT -_- (777 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 154 göst.
26 Eylül 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,389 soru

24,071,625 cevap

330,687 kullanıcı

...